Rádio Viva o pár dní definitívne končí. Chystá sa nové Info rádio

Rádio Viva o pár dní definitívne končí. Chystá sa nové Info rádio Foto: Omediach.com

Rada pre vysielanie a retransmisiu na dnešnom zasadnutí (3. decembra) opakovane rozhodla, že frekvencie rádia Viva získa v médiách málo známa spoločnosť Corporate Legal.

 


Rádio Viva môže na frekvenciách vysielať už len do 21. decembra, do kedy má platnú licenciu.

 

Corporate Legal získala licenciu projektom INFO Rádia, ktoré má byť prevažne hudobné a zábavné, no chce sa tiež venovať spravodajstvu a publicistike.

Frekvencie rada zaradila do výberového konania už v marci minulého roka. Vo výberovom konaní sa o frekvencie uchádzali štyri subjekty: Rádio Viva, Viva Production House, Corporate Legal a Radio Play. Rada už v máji minulého roka rozhodla o ich o udelení spoločnosti Corporate Legal. Viva Production House sa voči rozhodnutiu Rady odvolali na Najvyššom súde a ten v marci rozhodol o zrušení rozhodnutia Rady a vrátil jej vec na ďalšie konanie. Na základe tohto rozhodnutia rada v máji 2013 vyzvala všetkých účastníkov výberového konania, ktorí mali záujem o predmetné frekvencie, aby sa vyjadrili k podkladom pre rozhodnutie Rady.

Rozhodnutiu predchádzali mnohé spory a sťažnosti nielen na Najvyššom ale aj na Ústavnom súde ale aj spory medzi žiadateľmi. Dušan Budzák z Viva Production House obvinil Corporate Legal, že za ním stojí podnikateľ Vladimír Poór.

Odporúčame aj: Celá genéza sporov o licenciu


„Rada pri svojom rozhodovaní vychádzala z rozsudku Najvyššieho súdu SR, prihliadla na všetky okolnosti veľmi zložitej situácie, ako aj na to, že platnosť súčasnej licencie sa skončí v decembri 2013," povedal predseda Rady Miloš Mistrík. Po vyhodnotení všetkých podkladov sa Rada rozhodla pre uchádzača, u ktorého je najväčší predpoklad efektívneho využívania pridelených frekvencií, a to ako z programového, tak aj ekonomického hľadiska.

Dušan Budzák prisľúbil pre Omédiách.com stanovisko.