Erste Group prichádza na Vianoce s dojímavým príbehom Jakuba o jeho ešte nenarodenej dcéry (VIDEO)

Erste Group prichádza na Vianoce s dojímavým príbehom Jakuba o jeho ešte nenarodenej dcéry (VIDEO) Reprofoto Erste Group

Aj tohtoročná vianočná reklama skupiny Erste Group ohlasuje Vianoce prostredníctvom globálnej digitálnej kampane. Tento rok sa reklama bankovej skupiny sústredí na budúcnosť nášho sveta a jeho najmladších obyvateľov prostredníctvom dojímavého príbehu budúceho otca a jeho očakávanej dcéry.

Reklamný spot používa známe situácie z každodenného rodinného života, aby ukázal, že aj malý čin môže znamenať veľa pre dosiahnutie lepšej budúcnosti. Šetrenie vodou, triedenie odpadu, používanie bicykla namiesto auta – vždy ide o to správať sa zodpovedne, aby sme mohli svojim deťom ponúknuť budúcnosť, ktorú stojí za to žiť, to je hlavné posolstvo kampane.

„Budúcnosť bude náročná pre všetkých. Budeme musieť prehodnotiť, ako sa správame, hľadať alternatívy a postaviť sa výzvam – a vďaka tejto skúsenosti rásť. Nejde len o to, aby sme sa bez niektorých vecí zaobišli, ale aj o to, ako najlepšie využiť príležitosti a rozvíjať sa ako osobnosti. Verme v zajtrajšok,“ hovorí Mario Stadler, zodpovedný za Riadenie značky skupiny Erste.

Za kreatívnu realizáciu reklamy znova zodpovedala agentúra Jung von Matt DONAU. „Filmy, ktoré sme pomáhali Erste Group vytvárať v uplynulých rokoch, mali jasné zameranie: verme v seba. Tento rok myšlienku rozvíjame ďalej: verme v seba – a verme v zajtrajšok. Presne ako Jakub z našej reklamy, ktorý sa každý deň stretáva s možnosťami voľby, keď sa snaží čo najlepšie pripraviť svet pre svoju nenarodenú dcéru a nemôže sa dočkať, kým sa s ňou konečne stretne,“ povedal kreatívny riaditeľ a riadiaci partner Werner Singer.

Animácia je dielom londýnskeho štúdia Passion Pictures, ktoré realizovalo imaginárne svety vianočných reklám skupiny Erste Group aj v uplynulých rokoch. V spolupráci s režisérom Markom Waringom tento rok štúdio Passion Pictures vytvorilo fantazijný svet, ktorý je inšpirovaný štýlom fázovej animácie. Autorom hudby k reklame je Soviet Science, zatiaľ čo texty piesní napísal Andreas Putz, riadiaci partner a zakladateľ agentúry Jung von Matt DONAU.

Po Ježkovi Henrym (2018), Čmeliačici Hanne (2019) a Edgarovi (2020) je táto najnovšia reklama už štvrtým vianočným krátkym filmom, ktorý Erste Group vydáva spoločne s agentúrou Jung von Matt DONAU a štúdiom Passion Pictures. Predchádzajúce vianočné reklamy majú spolu cez 200 miliónov zhliadnutí a získali viac ako 50 ocenení.

Vizitka kampane: 

Klient: Erste Group Bank AG 
Vedúci Riadenia značky skupiny: Mario Stadler 
Poradca: Martin Radjaby-Rasset
Riadenie značky skupiny: Daniel Ratzenböck, Juraj Flimel 
 
Agentúra: Jung von Matt DONAU 
Kreatívny riaditeľ: Andreas Putz, Mike Nagy, Werner Singer 
Copywriter: Andreas Kadenbach 
Umelecký riaditeľ: Werner Singer, Andreas Kadenbach 
Poradkyne: Katharina Höller, Katharina Hinterkörner 
 
Produkcia: Passion Pictures (UK)
Réžia: Mark Waring 
Výkonný producent: Belle Palmer 
Vedúci výroby: Mike Turoff 
Producent: Paige Sullivan, Daisy Holland 
Vedúci CG: Jason Nicholas 
Kontrola VFX: Dave Walker 
Kontrola CG: Alex Holman 
Vedúci animácie: Aldo Gagliardi 
Vedúci umeleckého oddelenia: Christian Mills 
 
Hudba: Soviet Science 
Zložil: Scuta Salamanca 
Zvukový design: Soviet Science
Text: Andreas Putz (Jung von Matt DONAU) 
 
Postprodukcia: Coffee & TV 
Kolorista: Katie Dimmock 
Producent: Shannen Ward 
 
Mediálna agentúra: Wavemaker, Sabine Binder-Wessely