V zdraví sa dožívame len 57 rokov, čo je o 5 rokov menej ako Česko, Slovenská sporiteľňa ukazuje v reklame nelichotivé čísla (VIDEO)

V zdraví sa dožívame len 57 rokov, čo je o 5 rokov menej ako Česko, Slovenská sporiteľňa ukazuje v reklame nelichotivé čísla (VIDEO)

Slovensko bude len také krásne, aké krásne budú jeho čísla. V kampani Slovenskej sporiteľne sa spája tradícia s modernosťou a ukazujú ľuďom ako je na tom Slovenskom s prosperitou.

"Číslo 57 je počet rokov, ktorých sa na Slovensku dožívame v zdraví, v porovnaní so susedným Českom je to o 5 rokov menej. Naša ekonomika dosahuje iba 80 percent úrovne EU a stagnuje. V digitalizácii sme v rámci únie skočili na 23 mieste a v kvalite školstva sme skončili na 24 mieste." Slovenská sporiteľňa v najnovšej kampani ukazuje ako to je skutočnosti s prosperitou Slovenska a chce priblížiť čo najširšej skupine ľudí dôležitosť čísel v ich živote. "V unikátnom Indexe prosperity porovnávajú analytici Slovenskej sporiteľne našu krajinu s ostatnými štátmi EÚ. Výsledné 23. miesto z 27 nie je lichotivým výsledkom," upozorňuje Slovenská sporiteľňa. 

„Ako zodpovedný líder chceme aj v kontexte blížiacich sa volieb formovať verejnú diskusiu a mienku smerom k témam, ktoré sú dôležité pre budúcnosť a prosperujúcu krajinu. Aby sa Slovensko stalo krajinou, ktorá má víziu, ktorá má potenciál a v ktorej sa oplatí žiť a podnikať. Hlavným posolstvom kampane sú dôležitá čísla pre budúcnosť Slovenska. Mali by sme mať ako spoločnosť ambíciu posúvať sa k prosperite v dlhodobom horizonte. A presne preto potrebujeme vedieť, kde sme dnes a na to dáva Index prosperity unikátny pohľad,“ vysvetľuje Dáša Juríková, riaditeľka Brand HUBu Slovenskej sporiteľne.

Dôležitým začiatkom je event, ktorý sa uskutočnil dnes v utorok 22. augusta – ekonomický talk #RATAMEsBUDUCNOSTOU. Výsledky Indexu prosperity Slovenska prezentujú Mária Valachyová a David Navrátil, hlavní ekonómovia Slovenskej a Českej sporiteľne. V panelovej diskusii sa o potrebe inovácií, vedy, výskumu a vzdelávania rozprávajú Mária Bieliková z KInIT, Peter Kolesár z Civitty, Ivan Mikloš z MESA10 a Peter Krutil zo Slovenskej sporiteľne.

Kampaň aj mediaevent má výraznú vizuálnu a zvukovú linku. Originálne výšivky vytvorené z čísiel dôležitých pre budúcnosť našej krajiny, ľudia uvidia v digitálnych formátoch, brandingoch, stránok, sociálnych sieťach, ale aj na obecných nástenkách. Audio a video formáty budú rovnako silne zastúpené v digitále, na sociálnych sieťach, v obecných rozhlasoch a napríklad budú nasadené aj na všetkých kanáloch Šláger TV.

Vizitka kampane:

Klient: Slovenská sporiteľňa
PR Agentúra: DIVINO, Ateliér Pútnici
Creative Directors: Peter Rajčák, Denisa Pajkošová
Art Director/Design: Denisa Pajkošová, Marek Menke
Copywriter: Peter Rajčák, Anita Murinčáková
Strategy Director: Simona Mištíková
Account Management: Anita Murinčáková, Ema Beňová
Produkcia: Crossline
Postprodukcia: TruKru Studio
Hudba: Matúš Široký

Mediálna Agentúra: Wavemaker
Account Management: Michal Vážny
Content strategy: Denisa Turányiová
Digital media: Peter Povýšil