365.bank má vlastný sitcom, do ktorého povolala známe tváre (VIDEO)

365.bank má vlastný sitcom, do ktorého povolala známe tváre (VIDEO) Reprofoto 365.bank

365-ka má nový komunikačný koncept do ktorého sa pustila netradične - pomocou sitcomu natočeného pred reálnym publikom.

Do hlavných úloh svojej kampane – reklamného sitcomu – 365ka obsadila známych hercov Milana Ondríka a Martina Nahálku. Ťažiskom spotu je zápletka, v ktorej ostrieľaný používateľ 365ky Ondrík vysvetľuje začiatočníkovi Nahálkovi výhody a hlavne jednoduchosť Syslenia - šetriacej appky v 365ke.

Zápletka hlavných aktérov je postavená na situácii, akú poznajú všetci motoristi, keď im pri tankovaní preskočí počítadlo smerom na hor. Scénka je paralelou na obľúbenú funkcionalitu v aplikácii Syslenie, ktorá zaokrúhľuje každú platbu kartou rovnako smerom na hor, v závislosti od klientom zvoleného pravidla (buď na jedno, päť alebo desať eur) a rozdiel posiela na sporenie.

Zjednocujúcim prvkom v najnovšej komunikácii banky, ktorá je zároveň aj odštartovaním nového komunikačného konceptu, ako aj v jej produktových parametroch, je práve myšlienka jednoduchosti. „V 365.bank sme presvedčení, že dnešní ľudia v dnešnej uponáhľanej dobe nemajú čas riešiť komplikované veci. Tak, ako si na pár klikov v mobile objednajú jedlo alebo taxík, rovnako jednoducho chcú mať pod palcom aj svoju banku. Preto aj v kampani preferujeme jednoduchosť. Chceme im ukázať, že aj tak zdanlivo komplikované témy, ako je bankovníctvo, investovanie, šetrenie či refinancovanie, môžu byť v 365ke jednoduchšie, ako by si mysleli,“ vysvetľuje Tereza Molnár, šéfka riadenia značky a zákazníckej skúsenosti v 365.bank.

Podľa reprezentatívneho prieskumu 365.bank je pritom práve jednoduchosť jedným z troch kľúčových atribútov, ktoré požaduje slovenská populácia od svojej banky. Popri výhodnosti (55,5 %) a bezpečnosti (39,8 %) je práve jednoduché využívanie produktov a služieb dôležité až pre takmer tretinu Slovákov.

Sitcom v reklame

Nakrúcalo sa pred reálnym publikom, v unikátnom prostredí s priznaným „backstage“ záberom a ruchmi publika a so špecifickou zápletkou v prostredí s dominanciou korporátnej mintovej. „Je to zmena oproti doterajšej komunikácii, od ktorej si sľubujeme lepšie odčítanie komunikovaného posolstva, väčšiu mieru stotožnenia sa a sympatie „publika“ vďaka práci s reálnymi životnými situáciami a v podaní skvelých hercov,“ dopĺňa Tereza Molnár.

Novým spotom štartuje aj nový komunikačný koncept so sloganom "Jednoduchšie, ako ste čakali“, na ktorý bude nadväzovať rozsiahla interná, online, PR a social media komunikácia. „Nový koncept je jednak výsledkom toho najlepšieho, čo doteraz 365-ka priniesla, a zároveň pridáva niekoľko výraznejších brandových kotiev pre lepšiu rozpoznateľnosť, ktoré budú odčítateľné naprieč všetkými komunikačnými kanálmi a majú ambíciu byť preň charakteristické,“ uzatvára Tereza Molnár.

Kampaň 365.bank pochádza z dielne jej dvornej agentúry Wiktor Leo Burnett a bude nasadená od 4. septembra.

Vizitka kampane:

Klient: 365.bank, Tereza Molnár, Igor Fekiač, Sandra Miskolcziová
Agentúra: Wiktor Leo Burnett
Creative Director: Martin Motáček
Strategy Director: Vladimír Lefík
Art Director: Tereza Ščasnovičová
Graphic Designer: Alexandra Srnková
Copywriter: Martin Motáček, Ladislav Macko
Account Director: Michal Kopriva
Account Manager: Romana Juhásová
Digital Account Executive: Denis Kostelanský
Produkcia: Leopard Production
Vedúci výroby: Laura Hošoffová
Produkcia: Patrícia Kleinová
Réžia: Peter Hofferica
DOP: Martin Chlpík
Herci: Milan Ondrík, Martin Nahálka