Slovenská sporiteľňa vyzýva netradične k voľbám. A spája sa aj s iniciatívou Chcem tu zostať, preto volím (VIDEO)

Slovenská sporiteľňa vyzýva netradične k voľbám. A spája sa aj s iniciatívou Chcem tu zostať, preto volím (VIDEO) Reprofoto youtube Slovenská sporiteľňa

Slovenská sporiteľňa sa rozhodla podporiť mobilizačnú kampaň k účasti na voľbách. Banka a jej nadácia spojila silu analytických dát s odkazom nestraníckej iniciatívy CHCEM TU ZOSTAŤ - PRETO VOLÍM. Zároveň prenecháva pre iniciatívu svoj priestor v televíznej kampani.

Sporiteľňa chce upozorniť na súčasný stav ekonomiky krajiny, ktorá je momentálne na úrovni 80 % ekonomiky Európskej únie a to, že práve voľby majú moc ovplyvniť, akým smerom sa krajina bude vyvíjať.


„V predvolebnom čase sa snažíme formovať verejnú diskusiu kľúčovými ekonomickými číslami. Zverejnili sme index prosperity a špeciálnymi kampaňovými formátmi sa snažíme štartovať uvažovanie o budúcnosti našej krajiny, vrátane motivácie zúčastniť sa volieb, neodchádzať. Ako Nadácia Slovenskej sporiteľne sme hrdým podporovateľom iniciatívy Chcem tu zostať - pretovolim.sk,“ komentuje iniciatívu Dáša Juríková, riaditeľka Brand HUBu Slovenskej sporiteľne.

Index prosperity, ktorý vytvorili analytici Slovenskej sporiteľne, mapuje stav slovenskej ekonomiky, školstva, vedy, demokracie a množstva ďalších oblastí, ktoré ovplyvňujú kvalitu života v krajine. Počas predvolebného obdobia sa politické kampane často venujú skôr emóciám ako skutočným ukazovateľom stavu krajiny. Preto banka spojila silu analytických dát s odkazom nestraníckej iniciatívy CHCEM TU ZOSTAŤ - PRETO VOLÍM.

Pretovolim.sk vyzýva mladých, aby svoj hlas nenechali prepadnúť a aktívne prispeli k lepšej budúcnosti Slovenska. Veľa mladých ľudí totiž plánuje z krajiny odísť, 30. septembra však majú príležitosť vývoj celej spoločnosti ovplyvniť na voľbách. Ambasádori iniciatívy sú bývalá premiérka Iveta Radičová, influencerka Veronika Cifrová Ostrihoňová a hokejista Michal Handzuš.

Kampaň je nasadená na Markíze a TV JOJ od 22. do 28. septembra. Je podpísaná Nadáciou Slovenskej sporiteľne a odkazuje na web pretovolim.sk

Vizitka kampane:

Klient: Slovenská sporiteľňa
PR Agentúra: DIVINO, Ateliér Pútnici
Creative Directors: Peter Rajčák, Denisa Pajkošová
Art Director/Design: Denisa Pajkošová, Marek Menke
Copywriter: Peter Rajčák, Anita Murinčáková
Strategy Director: Simona Mištíková
Account Management: Anita Murinčáková, Ema Beňová
Produkcia: Crossline
Postprodukcia: TruKru Studio
Hudba: Matúš Široký

Mediálna Agentúra: Wavemaker
Account Management: Michal Vážny
Content strategy: Denisa Turányiová
Digital media: Peter Povýšil