Praha zakáže v kampani do EP lepiť reklamá na pouličné stĺpy

 

 

Praha zřejmě zakáže pro předvolební kampaně do Evropského parlamentu vyvěšovat na lampy a sloupy sololitové reklamní desky. Důvodem je mimo jiné snaha snížit vizuální smog. ČTK to dnes sdělil radní Jan Chabr (TOP 09). Zákaz se má týkat reklamních desek přidělaných dráty ke sloupu po dvojicích, a to vždy z každé jeho strany. Zmíněný návrh chystají koaličním partnerům z řad Pirátů a Prahy Sobě předložit zástupci Spojených sil pro Prahu (TOP 09 a STAN), kteří jej již schválili.

Důvodem návrhu je podle Spojených sil, že tyto reklamy (tzv. berousci) bývají nevhodně umístěny, poškozovány a často jsou nelegálně vyvěšovány. "Také zaznamenáváme četné stížnosti občanů vůči přemíře vizuálního smogu ve městě, který plyne právě z tzv. berousků," uvedl Chabr.

Záměr zakázat tento typ předvolební reklamy schválili zastupitelé Spojených sil na svém dnešním jednání. S koaličními partnery o něm budou jednat. Chabrovi zastupitelé uložili, aby záměr nechal projednat na zasedání městské rady. Na programu pondělního zasedání materiál zatím zařazen není.

Volby do Evropského parlamentu (EP) se budou na území České republiky konat v pátek 24. května a v sobotu 25. května.