Pozrite sa, kto je kto v seriáli Uhorčík, zahral si aj Bezdeda (FOTO)

Pozrite sa, kto je kto v seriáli Uhorčík, zahral si aj Bezdeda (FOTO) Foto: JOJ

Na obrazovky TV JOJ prišiel nový komediálny seriál Uhorčík, ktorý je ľahkou paródiou na zbojnícke výčiny.

 Pokojný život tvorivej skupiny pod vedením umeleckého šéfa Tomáša Uhorčíka sa nenávratne rozvíri príchodom nového člena a budúceho vodcu - Juraja Jánošíka. Skupina sa zmení na zbojnícku a začína písať úplne novú históriu v horných Uhroch.

Takto vyzerá zostava zbojníkov a pánov:

 TOMÁŠ UHORČÍK (René Štúr)

Zdroj: TV JOJ

Uhorčík je skutočným mozgom všetkých operácií a aj celej umeleckej zbojníckej družiny. Navonok je to drsný chlapík, no o svojich chlapcov sa stará s láskou. Má rád moc, je trošku urážlivý, samoľúby a egocentrický. Z toho vyplýva aj jeho ďalšia povahová črta – neznáša, keď mu niekto skáče do reči. Je to držgroš, ktorý okamžite zinkasuje naspäť to, čo Jánošík rozdá. Vždy prináša inovatívne a nadčasové riešenia rôznych situácií. Má dvojičku – sestru Brigitu.

Odporúčame aj: Videoklip k Uhorčíkovi naspievali Heľenine oči. Videoklip sa natáčal na neuveriteľnom mieste (VIDEO)

JURAJ JÁNOŠÍK (Juraj Rašla)

Zdroj: Juraj Rašla Photography

Jánošík sa dal s umeleckou družinou dokopy jedného krásneho dňa na koncerte v Terchovej. Odvtedy je marketingovou tvárou tejto zbojníckej družiny. Niet divu – je to zvodca a (nielen) pre ženy je absolútne neodolateľný. Je to muž so srdcom na pravom mieste, ale i on má svoje slabiny. Je trochu nešikovný, lebo má intoleranciu na pohyb. Hovorí vždy jasne a zrozumiteľne, no nie vždy správne. Ostatní nenápadne zachraňujú jeho povesť chlapa – idola.

HRAJNOHA (Marián Labuda ml.)

Zdroj: Juraj Rašla Photography

Ozajstný valibuk a hromotĺk je často veľmi úsmevným prvkom umeleckej družiny. Po brutálnom zápase s medveďom, ktorý neskončil bez následkov, hovorí o oktávu vyššie, čo vyvoláva časté pobavenie v družine. Keď sa však vytočí, všetci pred ním majú rešpekt. Je totiž ako tlakový hrniec – keď mu stúpne para, je nezastaviteľný. Hrajnoha je silný ako noha od gulečníka a chlapov zapletá ako vianočky. Všetkých by najradšej strieskal, keby mohol.

 SLOTOVČÍK (Tomáš Bezdeda)

Zdroj: TV JOJ

Mladý národne cítiaci folkový spevák nevynechá ani jednu príležitosť na to, aby prejavil svoje umelecké sklony. Útočí svojím gitarovým sólom a jeho najobľúbenejšia pesnička je Krásne krásna. Je pôvodným majiteľom originálnej receptúry slovenskej tresky, ktorú mu dráb Csáky sprosto ukradol. Nielen preto ho z duše neznáša. Zároveň ho tak trochu akceptuje, pretože práve Csáky je najoddanejší fanúšik jeho hudby a spevu.

ILČÍK (Martin Mihalčín)

ILČÍK
Zdroj: TV JOJ

Ilčík je stratég, ktorému však trvá pomerne dlho, kým niečo povie. Má totiž rečovú chybu -zajakáva sa. Je majster sveta v dojení cicíkov, držiteľ ocenenia Zlaté vemeno. Má výborný čuch a nepriateľa zavetrí na diaľku. Výborne si rozumie s Hendikepčíkom a spolu tvoria základ prieskumnej jednotky zbojníckej družiny.

RAPČÍK (Nathael Luciano Tsimbazafy)

RAPČÍK
Zdroj: Juraj Rašla Photography

Migračná vlna neobišla ani horné Uhry a priniesla domestikovaného emigranta, teraz už Slováka ako repa. Podľa oficiálneho nariadenia Cechu uhorských hudobníkov musela umelecká družina napĺňať povinné kvóty a tak ho pribrali do skupiny. Rapčík do ich hudobnej tvorby priniesol nový vietor a vďaka nemu sa konečne aj zladili. Neskôr sa prejaví aj ako exotický zvodca.

HENDIKEPČÍK (Roman Kovačovič)

HENDIKEPČÍK
Zdroj: TV JOJ

Hendikepčík je mĺkvy čudný chlapík s drevenou nohou. Je to bojovník, ktorý sa nikdy nevzdáva, ak bojuje za správnu vec. Vždy je na bojisku prvý a posledný z neho odchádza. Všetkým naháňa strach svojím imidžom zabijáka, no v skutočnosti je to dobrá duša. Je najlepším kamarátom Ilčíka.

dráb CSÁKY (Jozef Adamčík)

dráb CSÁKY
Zdroj: TV JOJ

Všade bol, všetko videl a kde nebol, tam sa určite chystá. Pravá ruka grófa Somlónyiho a jeho najvernejší poskok je najväčší a najkrutejší had. Je úhlavným nepriateľom zbojníkov aj poddaného ľudu. Je majster kamufláže a infiltruje sa naozaj všade.

gróf SOMLÓNYI (Sväťo Malachovský)

gróf SOMLÓNYI
Zdroj: TV JOJ

Zemepán je rakúsko-uhorský nadradený miešanec a podnikavý tyran. Neohrozene urodzený pán Liptovskej stolice je neurotik, ktorý ľahko vybuchne a smútok s hnevom sa u neho striedajú rýchlejšie ako aprílové počasie. Tento pán sveta sa vyžíva v ponižovaní ostatných, najmä drába Csákyho. Miluje svoju ženu, grófku, pre ktorú by spravil všetko na svete. Napriek tomu si občas zájde do miestneho bordelu na výlet.

grófka SOMLÓNYI (Henrieta Kolláriková)

grófka SOMLÓNYI
Zdroj: TV JOJ

Jemná, ale zároveň vášnivá grófka pôsobí ako lesná víla a vždy sa snaží pútať pozornosť a byť stredobodom záujmu. Keďže pôvodom je šľachtičná z nižšieho stavu, jej životným úspechom bola svadba s grófom. To jej však nebráni v tom, aby žmurkala na Csákyho a na zbojníkov. Chce byť skrátka milovaná a občas cíti, že ju gróf zanedbáva, čo mu neustále vyhadzuje a oči. Je to jediná osoba, ktorá si môže dovoliť oponovať mu.

BRIGITA UHORČÍKOVÁ (René Štúr)

BRIGITA UHORČÍKOVÁ
Zdroj: TV JOJ

Vizionárka, vedma, prorok a ježibaba v jednom je Uhorčíkove jednovaječné dvojča. Miluje Jánošíka, slivkové gule, tanec, hudbu a klobásy. Ale najmä toho Jánošíka. Jej snom je získať jeho priezvisko a žiť s ním šťastne, až kým nepomrú. Keďže má veštecké schopnosti a vidí budúcnosť, napomáha Uhorčíkovi pri jeho zbojníckych výčinoch. On jej na oplátku sľubuje, že Jánošíka spracuje a dá ich dokopy.