Matovič: Povinné očovanie proti covidu je blud

Premiér Igor Matovič reaguje na šíriaci sa hoax o povinnom očkvaní proti COVID-19.

POVINNÉ OČKOVANIE
Napriek tomu, že sme to opakovane s Marekom Krajčim povedali, naďalej mnohí zlomyseľne šíria blud o chystanom povinnom očkovaní.

NIKDY sme ako vláda nad povinným očkovaním vážne neuvažovali. Samozrejme, bolo by skvelé a úplný sen epidemiológov pre zvládnutie pandémie, aby sa dali zaočkovať vakcínou všetci.
LENŽE žijeme v štáte, kde najviac ľudí z európskych krajín verí rôznym hoaxom o chrípočke, či bromhexine s vodkou. Za takej situácie je, myslíme si, omnoho lepšie pre dosiahnutie úspechu, poctivo ľuďom vysvetľovať prínos očkovania.
LEN poctivými argumentami dosiahneme pochopenie, že rozhodnutie o vakcinácii nie je len o rozhodnutí mladého slobodného človeka, ale aj o ochrane zdravia a života jeho mamy, otca, starých rodičov či známeho s rakovinou, obezitou, cukrovkou, či poruchou imunitného systému.

ROZHODNUTIE zaočkovať sa, nás takto prinúti zamyslieť sa nad tým, či náš život je a musí zostať len o ochrane našej slobody, alebo chvíľami aj o ochrane zdravia a životov iných, áno aj, cudzích ľudí.
VIEM, že napriek všetkému sa nakoniec mnohí z nás rozhodnú pre nezaočkovanie. Nuž, môže nám to byť mnohým ľúto, ale bude to ich slobodná voľba. A dôkaz toho, že sme ich nedokázali presvedčiť. #DiskutujmeRozmýšľajme