Juraj Šeliga: V najbližších dňoch očakávam špinavú kampaň a útoky

Z facebookového profilu podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu:

 V NAJBLIŽŠÍCH DŇOCH OČAKÁVAM ŠPINAVÚ KAMPAŇ A ÚTOKY
Sledovanie investigatívnej novinárky a sudkyne Špecializovaného trestného súdu je neprípustné! Nech je za ním ktokoľvek – po skúsenostiach so sledovacím komandom, ktoré robilo pre Kočnera – nesmieme takéto prípady brať na ľahkú váhu. Vražda Jána a Martiny je memento, pre ktoré musíme všetky prípady sledovania a prípadného zastrašovania novinárov dôkladne vyšetriť. A tento pokus vyšetrený bude!
Obávam sa však, že tu môže ísť o viac ako „len“ o jednorazové sledovanie, že je to súčasť koordinovaného postupu proti všetkým, ktorí dnes - aktívne krok za krokom - odhaľujú chobotnicu klientelizmu a korupcie, ktorá vznikla za vlád Roberta Fica.
Prečo si to myslím?
Pretože tak „šéf“ Fico, ako aj viacerí oligarchovia vedia, že začínajú mať vážny problém. Justičné krytie sa rozpadá, vo vyšetrovacej väzbe končia ich prisluhovači, vybavovači, doteraz nepostihnuteľní „naši“ ľudia.
Je jasné, že oligarchovia a kriminálne živly napojené na bývalých vplyvných politikov sa svojho vplyvu len tak nevzdajú. Je jasné, že mafia, ktorá sa po voľbách ocitla pod extrémnym tlakom sa snaží brániť. Je jasné, že bude skúšať kopať a hrýzť – o to viac, že sa blíži voľba špeciálneho prokurátora, ktorý je kľúčovým prvkom v boji proti ich sofistikovanej trestnej činnosti.
Preto nepochybujem, že tu v najbližších dňoch budeme svedkami špinavej kampane proti kandidátom na post špeciálneho prokurátora, proti viacerým čestným sudcom i voči investigatívnym novinárom, ktorí často ako prví upozorňujú na korupciu a klientelizmus. A áno, myslím si, že okrem konšpiračných médií a rôznych „ďatlov“, uvidíme aj zvýšenú aktivitu toho, ktorého Kočner s Bödörom volali „šéf“.
Nebojíme sa a nenecháme sa zastrašiť ani vyhrážkami žalobou!
Pamätáte si, ako sa mafián Kočner vyhrážal novinárom Jánovi Kuciakovi a Adamovi Valčekovi. Podobnosť medzi vtedajšími slovami Mariana Kočnera a terajšími komentármi a vystúpeniami Roberta Fica nie je náhodná... Doba sa však zmenila!
Stojíme a naďalej budeme stáť na strane investigatívnych novinárov, slobodných médií, orgánov činných v trestnom konaní a sudcov! Sľúbili sme, že pôjdeme tvrdo proti klientelizmu a korupcii a my sľuby plníme.