Šéf Penty tvrdí, že SMS o odj... čuráka nesúvisí s Kuciakom

Šéf Penty tvrdí, že SMS o odj... čuráka nesúvisí s Kuciakom Foto: Penta

Haščák pre Aktuality.sk: Penta v roku 2017 takmer kúpila Markízu

 

Po tom, ako vyšla najavo SMS komunikácia medzi spolumajiteľom Penty Jaroslavom Haščákom a Marianom Kočnerom, že chce „odj*b*ť čuráka“, Haščák poskytol webu Aktuality.sk rozsiahly rozhovor. V ňom okrem iného vysvetľuje, čo podľa neho SMS znamená.
Rozhovor vznikol ešte predtým, ako Denník N priniesol podrobnosti z uznesenia vyšetrovateľa, v ktorom sa píše o kontaktoch Haščáka s Kočnerom.

Podrobnosti: Denník N: Haščák mal Kočnerovi veľakrát pomáhať so svojimi médiami

Haščák pre Aktuality.sk tvrdí, že spomínaná esemeska nemá nič spoločné s Kuciakom. „Myslím, že súvisela s jeho záujmom odstaviť vyšetrovateľa, ktorý riešil prípad vraždy Silvie Volzovej, ktorú si mal objednať Pavol Rusko,“ povedal Haščák.

Z rozhovoru je zrejmé, že s Kočnerom si boli celkom blízki. Kočnera pozval na oslavu svojej štyridsiatky a Kočner ho pozval na svadbu svojej dcéry aj oslavu svoju päťdesiatky. „Za posledné dva roky – 2017 a 2018 – som sa s Kočnerom stretol osemkrát…. Okrem toho sme si v priebehu roka vymenili možno dvadsať správ. Zhruba polovica našej komunikácie – osobnej alebo elektronickej – sa týkala médií. Kočner mal snahu cez moju osobu vplývať na médiá, ktoré o ňom písali a vlastní ich Penta,“ povedal Haščák.

S Kočnerom sa stretol aj po vražde Jána Kuciaka.

Odporúčame aj: Kočner sa pochválil, že do sledovania novinárov investoval za rok 200 tisíc

Hovorí, že s Kočnerom sa pozná od roku 1998 alebo 1999, keď sa Kočner cez kauzu Gamatex hlásil k Markíze a Penta ju chcela vtedy prvýkrát kúpiť.

V rozhovore hovorí, že v roku 2017 Penta takmer kúpila americkú spoločnosť CME, ktorá vlastní viacero televízií v strednej a východnej Európe, vrátane televízie Markíza. „Začali sme na tom pracovať v roku 2016 a trvalo to asi rok a pol. Mali sme už podpísané memorandum, schválené v New Yorku. Absolvovali sme veľa stretnutí, boli sme dohodnutí aj na cene. Nakoniec z toho nič nebolo,“ hovorí v rozhovore Haščák.

„Kočner sa dozvedel, že chceme kúpiť CME, takže prišiel za mnou, že má nejaké zmenky, ktoré boli ešte súčasťou jeho dohôd s Paľom Ruskom. Vravel mi, že z toho bude spor a spýtal sa ma, ako sa na to pozerám. So CME sme však mali dohodu, že zaplatíme plnú sumu – a v prípade, že by Markíza spor prehrala, dôjde k nášmu odškodneniu,“ povedal Haščák, ktorý tvrdí, že spor s Kočnerom nikdy nebol pri vyjednávaní používaný ako argument na zníženie kúpnej ceny za akcie Markízy, respektíve CME.