Na kontroverzný videoklip Elánu sa pozrie polícia (VIDEO)

Na kontroverzný videoklip Elánu sa pozrie polícia (VIDEO) Reprofoto youtube Warner Music Gold

Nový videoklip skupiny Elán s názvom Bulvárne krysy vyvolal mnohé kritické reakcie doma aj v zahraničí.

Po tom, ako si klip všimla prokuratúra, sa obsahom bude zaoberať aj polícia. "Môžeme potvrdiť, že dňa 31.10.2019 bol na odbor kriminálnej polície KR PZ v Bratislave doručený podnet z krajskej prokuratúry na preverenie obsahu Vami uvedeného videoklipu," povedala pre Šarm policajná hovorkyňa Veronika Slamková.  Polícia po vyšetrení a analýze jeho obsahu rozhodne, či sa kapela dopustila nejakého trestného činu alebo nie a to pravdepodobne v súvislosti s podnecovaním k násiliu a neznášanlivosti.

Podrobnosti: Jožo Ráž rok po vražde Kuciaka mieri pištoľou na hlavu zviazaného novinára (VIDEO)

Klip Bulvárne krysy je o tom, ako sa spevák Jožo Ráž rozhodol pre „deratizáciu“ a spolu s Jánom Balážom a Vašom Patejdlom dali prepadnúť, zmlátiť, zviazať a uväzniť novinárov, pričom na konci im spevák mieri pištoľou do tváre.


Rok a pol od vraždy novinára Jána Kuciaka považujú mnohí takýto spôsob vybavovania si účtov s bulvárnymi médiami za nevhodný, a to aj napriek oznamu na konci klipu, že skladba a klip sú namierené výlučne voči bulvárnym médiám, ktoré so serióznou žurnalistikou nemajú nič spoločné.

Asistentka Joža Ráža Karolína Halenárová uviedla, že skupina Elán sa nebude ku kritike vyjadrovať, pretože všetko, čo chceli, povedali v pesničke a vo videoklipe. S prudkými reakciami na skladbu, v ktorej pranierujú praktiky bulváru nielen na Slovensku či v Česku, ale všade vo svete, podľa nej rátali.

Klip odsúdila aj medzinárodná organizácia Reportéri bez hraníc, ktorá chráni práva novinárov: „Videoklip dôrazne odsudzujeme. Aj umelci majú verejnú zodpovednosť. Slová a obrázky môžu vytvoriť atmosféru nepriateľstva.“

Zaujíma vás zákulisie médií, sledujte nás aj na Facebooku.