Chcete zbohatnúť? Musíte si opakovať: Mám na to!

Chcete zbohatnúť? Musíte si opakovať: Mám na to! Foto: Ikar

Mnohých z nás v súčasnosti trápi finančná neistota a to bez ohľadu na sumu, aká sa nám mesačne pripisuje na účet. Máme pocit, akoby na nás svet kričal: „Nemáš dosť peňazí.“

Vnímame život cez prizmu nedostatku, vidíme len to, čo nevlastníme. Kvária nás otázky typu Môžem si to dovoliť? Nie je to plytvanie? Každý deň si odopierame pôžitky v dobrej viere, že sa vďaka tomu budeme mať zajtra lepšie. V šetrení vidíme jediný spôsob, ako nahonobiť majetok. Ale ako zbohatnúť? Dá sa to vôbec?

Odpoveď ponúka Suh Yoon Lee v knihe Mám na to.

Je to mladá, vzdelaná a nesmierne empatická žena, ktorá radila vo financiách najbohatším Kórejčanom a zakladateľom veľkých korporácií. Áno, každý sa môže stať bohatým a to vďaka nenáročnej metóde, ktorú spolu s novinárkou Jooyun Hongovou odkrývajú v tejto knihe.

Spoločne vysvetlia, ako otvoriť dvere prosperite, vytvoriť si pozitívny vzťah k peniazom a nabehnúť na nový spôsob života.

Základom je povedať si MÁM NA TO.

Suh Yoon Lee analyzovala klasické ázijské texty a stotisíc prípadových štúdií s cieľom odhaliť, ako sa z nás môžu stať boháči. Už ako dvadsaťpäťročná publikovala knihy o ceste k bohatstvu. Začali ju vyhľadávať vydavatelia známych kórejských časopisov, poskytovala rozhovory a stala sa z nej „guru bohatých“. Radila zakladateľom prvých veľkých konglomerátov v Kórei, poskytovala konzultácie mnohým majiteľom a prezidentom zo stovky najúspešnejších spoločností.

Čo môžem urobiť pre to, aby som bola bohatá?
Teda, ak sa bohatou môžem stať. Môžem sa vlastne stať bohatou?
Kedy budem bohatá?
Koľko peňazí budem môcť mať?
Môžem dosiahnuť bohatstvo tak, aby som tomu neobetovala dnešok?

V knihe Mám na to s prečítate o tajnej ceste k bohatstvu a jeho rastu. Jooyun Hongová rozpráva, ako sa stretla s guru bohatých, o pravých i nepravých boháčoch, aj o pocite pohody a ako si trénovať svaly mysle.
Čo robiť, keď podľahnete nervozite a naozaj sa dá zbohatnúť v tomto svete?
Kniha je napísaná z pohľadu novinárky, ktorá prerozprávala rozhovory s Suh Yoon.

Milan Buno, knižný publicista