Vydavateľstvo Penty prepúšťa, v Trende končí 8 ľudí vrátane zástupkyne šéfredaktora

Vydavateľstvo Penty prepúšťa, v Trende končí 8 ľudí vrátane zástupkyne šéfredaktora Reprofoto TV Trend

Pandémia nákazy novým koronavírusom má veľký vplyv aj na trh médií a reklamy na Slovensku. Médiá prichádzajú o príjmy z inzercie, keďže mnoho firiem riešia problémy s vlastnou existenciou a investície do reklamy stopli.

Jedno z najväčších slovenských vydavateľstiev - spoločnosť News and Media Holding podľa informácií Omediach.com dnes dopoludnia oznámilo v redakcii Trendu, že končí spoluprácu s ôsmimi redaktormi. Ide o známe novinárske mená, ktorí robili v Trende aj politiku.

V redakcii končí z približne 35 ľudí štvrtina redakcie. Podľa informácií Omediach.com končí zástupkyňa šéfredaktora Eva Mihočková, ktorá mala v týždenníku vlastnú diskusnú reláciu, a redaktori: Marián Biel, Peter Kapitán, Tomáš Nejedlý, Martin Poláš, Ján Meľuch, Jarmila Horváthová a manažérka obrazového oddelenia Mariana Krupková.

V Trende končí aj Peter Habara a Martin Šuba. Čiže spolu 10 ľudí. Politické oddelenie vlastne týmito odchodmi v redakcii končí. Končí aj takmer celé eventové oddelenie.

Odporúčame aj: Komentár Miroslavy Kernovej: Penta čistí redakciu Trendu, zbavila sa ľudí, ktorí sa ozvali proti zásahom zhora

Podľa informácií Omediach.com vedenie s nimi ukončilo spoluprácu pretože v súčasnej situácii, keď sa znížili príjmy z inzercie, chce osekať náklady o 25 percent.

Zároveň týždenník Trend začína vychádzať najbližšie 6 týždne ako dvojtýždenník. "Vzhľadom na limity distribúcie sme nútení upraviť periodicitu tlačeného vydania. Až do konca apríla budete preto TREND dostávať ako dvojtýždenník. Zníženú periodicitu budeme kompenzovať väčším rozsahom strán," napísal v poslednom čísle šéfredaktor Trendu Tomáš Skřivánek.

Reštrikčné opatrenia sa dotknú podľa informácií Omediach.com aj ďalších titulov vydavateľstva.

Požiadali sme o vyjadrenie generálneho riaditeľa vydavateľstva NMH.

Problémy má mnoho médií na Slovensku aj v zahraničí. Český časopis Týden prestal vychádzať ako print.