Z Trendu odchádzajú ďalší ľudia

Z Trendu odchádzajú ďalší ľudia Foto: Omediach.com

Minulý týždeň sa v redakcii Trendu osem ľudí vrátane zástupkyne šéfredaktora dozvedelo, že vedenie nemá záujem o ďalšiu spoluprácu a v redakcii končia.

Redaktori ostali takýmto nečakaným rozhodnutím vedenia zaskočení. Končia aj napriek tomu, že z ich strany padol návrh, že sú ochotní ísť s platom dole. Vedenie argumentovalo potrebou šetriť. Pritom podľa informácií Omediach.com majú do Trendu prísť noví ľudia, napríklad Ľuboslav Kačalka z Hospodárskych novín.

Podrobnosti: Vydavateľstvo Penty prepúšťa, v Trende končí 8 ľudí vrátane zástupkyne šéfredaktora

Tento týždeň sa podľa informácií Omediach.com rozhodli odísť ďalší traja ľudia. Výpoveď dali redaktorky Vladimíra Púpavová, Veronika Rajničová a aj fotoreportér Maňo Štrauch. Už skôr sa rozhodol odísť Peter Habara a výpoveď dostal Martin Šuba.

Odchodom v Trende predchádzalo niekoľko neobvyklých udalostí, s ktorými redaktori neboli spokojní. Viacero ďalších ľudí zvažuje odchod.

Odporúčame aj: Trend zmazal pôvodný článok o svojom majiteľovi – plagiátorovi. Článok sme pre vás zachránili (FOTO)

„Priatelia, dnes som urobila jedno z mojich najťažších rozhodnutí. Od júna už nebudem súčasťou redakcie TREND. Napriek tomu, že sa rozbieha masívne prepúšťanie takmer všade a budúcnosť je neistá. Chcem poďakovať všetkým, ktorí mi pomáhali a podporovali ma počas celej tejto etapy v mojom živote. Aj všetkým ľuďom s ktorými som mala tú česť spolupracovať,“ napísala na facebooku redaktorka Vladimíra Púpavová.

„Priatelia, po dvoch skutočne dynamických rokoch v Trende končím. Tento čas mi dal priateľov, mentorov a mnoho rôznych skúseností. Ďakujem za túto príležitosť, o ktorej som ani nesnívala. Cítim však, že je čas odísť. A vyjsť v ústrety novým možnostiam,“ napísala Rajničová.

V redakcii sú v súčasnosti personálne poddimenzované oddelenia: ekonomicko-politické, reality aj web medialne.sk. V Trende skončilo aj takmer celé eventové oddelenie.