V Trende po niekoľkých týždňoch končí šéfredaktor a nastupuje nový

V Trende po niekoľkých týždňoch končí šéfredaktor a nastupuje nový Foto: Trend

Len doslova pár mesiacov pobudol vo funkcii nový šéfredaktor Trendu Peter Matuška. Podľa informácií Omediach.com vo funkcii končí, vedenie vydavateľstva o tom dnes (v stredu 26. januára) informovalo redakciu.

Nástup Matušku do funkcie ohlásilo vydavateľstvo News and Media Holding na konci októbra minulého roka. Vo funkcii nahradil Tomáša Skřivánka, ktorý bol šéfredaktorom od roku 2019.

Peter Matuška prišiel do Trendu z Ministerstva financií SR, kde sa venoval medzinárodným arbitrážam a medzinárodnému právu. Vyštudoval právo na Univerzite Komenského v Bratislave, pokračoval v doktorandskom štúdiu a absolvoval niekoľko zahraničných štúdijných pobytov. Hoci ho menovali do funkcie šéfredaktora, s riadením médií nemal 30-ročný analytik žiadne skúsenosti a ani veľmi so samotnou novinárskou prácou. Publikoval predtým odborné články so zameraním na medzinárodné a európske právo.

Prečo Matuška tak náhle skončil, redakcia čitateľov zatiaľ neinformovala.

Foto: Trend

Novým šéfom Trendu sa podľa informácií Omediach.com stal doterajší zástupca šéfredaktora Ronald Ižip, ktorý prišiel do Trendu na pozíciu zástupcu a komentátora v roku 2019. Predtým bol analytikom Trim Broker (neskôr Trim Alfa), pričom prispieval do viacerých médií. Ižip vyštudoval špecializáciu peňažníctvo na Národohospodárskej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Požiadali sme vedenie vydavateľstva aj Trendu o vyjadrenie, zatiaľ nereagovali.