Matovič prirovnal prácu novinárov k práci žurnalistov v Hitlerovom Nemecku

Matovič prirovnal prácu novinárov k práci žurnalistov v Hitlerovom Nemecku Foto: Facebook Igor Matovič

Igor Matovič opäť neadekvátne zaútočil na novinárov. V parlamentnom prejave k odvolávaniu minister financií prirovnal prácu súčasných novinárov k práci žurnalistov v Nacistickom Nemecku za Hitlera.

„Hodnotovo médiá držia palce radšej a snívajú o liberálnej vláde SaS, PS a Hlas. Urobia všetko pre to, aby sa to stalo. Teraz nie že by som nemal liberálov rád, ale nemám rád, keď je zaujatý liberál. Keď je zaujatý progresívec, ktorý zneužíva svoje postavenie v médiách na to, aby zamlčiaval pravdu a manipuloval s faktami. Je to nebezpečné pre demokraciu a treba to pomenovať," povedal dnes v parlamente Matovič. "Toto sa dialo v 30. rokoch minulého storočia – vtedy tí žurnalisti boli trošku iní. Ale aj Hitler mal presne takýchto novinárov, ktorí mali vzorce a mali presne napísané, ako majú manipulovať s verejnou mienkou. A na konci dosiahli svoje. Šírili lži a stokrát opakovaná lož na konci sa stala pravdou,“ dodal Matovič.

Nieje to prvýkrát, čo Matovič odkazuje v prejavoch na Hitlerov režim. Naposledy, pred troma týždňami, novinárov prirovnal k fašistom počas 2. svetovej vojny a pre vyjadrenie svojho pocitu krivdy sa vtedy štylizoval do postavenia prenasledovaných a zabíjaných Židov.

Šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný vtedy reagoval na slová Matoviča statusom, v ktorom porovnal situáciu Židov v 2. svetovej vojne a Matoviča dnes:

 

Matovič už pravidelne zneužíva tému holokaustu a to aj napriek tomu, že Ústredný zväz židovských náboženských obcí v SR už viackrát upozornil, že je to nemorálne a hlúpe.

Proti vyjadreniu Matoviča sa tentokrát ohradil jeho spolustraník z OĽaNO a bývalý novinár Kristián Čekovský. „Takéto vyjadrenia prekrývajú všetko dobré, čo sme v oblasti médií urobili, ale najmä podkopávajú dôveru ľudí v tradičnú žurnalistiku a ešte viac rozdeľujú spoločnosť. Je to cez čiaru,“ napísal Čekovský na facebooku.