Shootyho vystriedala Cynická obluda

Shootyho vystriedala Cynická obluda Foto: Omédiách.com

Dlhoročný karikaturista denníka Sme Martin Shooty Šútovec je medzi redaktormi, ktorí sa po ohlásení príchodu Penty do štruktúr vydavateľstva rozhodli zo Sme odísť.

 

 

Od začiatku novembra už pre Sme nepracuje. Patrí k tímu ľudí okolo nového média Projektu N.

Na mieste karikatúr v tlačenom vydaní denníka je teraz nová rubrika s fotomontážami z dielne Cynickej obludy. Denník Sme aktuálne nemá karikaturistu.

Cynická obluda bude v Sme vychádzať minimálne do konca roka. „Obluda súhlasila, že dočasne zaskočí za Shootyho. Trvale riešenie bude hľadať nove vedenie," povedal vedúci publicistiky v Sme Roman Pataj, ktorý tiež zo Sme odchádza.

Za satirickým webom Cynickej obludy je Rado Onřejíček, jeho fotomontáže doplnené o ironické komentáre preberá už Sme.sk dlhodobo a občas zaskakoval Shootyho aj v printovom vydaní.

Odporúčame aj: Cynická obluda sa odhalila: Je ňou ...

Shooty prvé obrázky do SME nakreslil v októbri 2002, pred dvanástimi rokmi. „Od nedele do piatku som sa každý deň trápil s novým obrázkom, každý deň som pred uzávierkou horúčkovito niečo machlil. Nie, nebola to práca na pár minút, tak ako si asi mysleli ľudia, čo sa ma pýtavali „a čo robíš okrem toho?". Nie, nerobil som okrem toho tajne autobusára, ani som nebol zamestnaný v reklamnej agentúre. Myslím, že sa zo mňa časom stal novinár," bilancuje v svojom článku, ktorý už vyšiel na blogu nového projektu.

S denníkom Sme sa Shooty rozlúčil na konci októbra poslednou karikatúrou – seba.

Sme.sk