Fico zrušil redaktorom Denníka N cestu do Moskvy. Kvôli nálepkám

Fico zrušil redaktorom Denníka N cestu do Moskvy. Kvôli nálepkám

Začiatkom mája mal Denník N marketingovú akciu, kde k predplatnému a do tlačeného vydania Denníka N prikladal nálepky s karikatúrami Shootyho.

 

 

Na nálepkách bola karikatúra Roberta Fica ako zlodeja - v okuliaroch s prehodeným vakom – ako kričí: Chyťte zlodeja!!! Na ďalšej nálepke je nakreslený Fico ako schránka s nápisom: Peniaze som zohnal vlastnou hlavou.

„Oznamujeme Vám, že na pokyn predsedu vlády SR Roberta Fica bola dnes zrušená Vaša akreditácia na služobnú cestu pri príležitosti osláv 70. výročia ukončenia II. svetovej vojny, ktorú ste mali ako súčasť delegácie predsedu vlády SR absolvovať v dňoch 7. – 9. mája 2015 na Slovensku, v Poľsku a v Ruskej federácii," napísal pred cestou do Moskvy tlačový odbor reportérom Denníka N Mirkovi Tódovi a Martine Pažitkovej.

Odporúčame aj: Fico to prehnal a armáda hovorcov tiež

„Dôvodom pre toto rozhodnutie bolo odštartovanie bezprecedentnej politickej antikampane proti vláde formou nálepiek, čím Denník N prekročil hranice profesionálnej žurnalistiky a otvorene sa pridal k volebnej kampani opozičných politických strán," napísal tlačový odbor.

Aktualizácia 11.5. :

V pondelok tlačové oddelenie Úradu vlády oznámilo, že Vláda SR sa rozhodla prerušiť komunikáciu s Denníkom N. S denníkom nebudú komunikovať ani komunikačné oddelenia ministerstiev. Celé stanovisko.