Novinár Ficovi: Kľudne môžete odísť

Novinár Ficovi: Kľudne môžete odísť Reprofoto .týždeň

Kým posledné obdobie premiér a aj ministri neodpovedajú na otázky niektorým médiám, tentokrát sa karta obrátila. O odpoveď nestojí novinár. Nepáči sa mu kádrovanie.

 

 

Redaktor .týždňa Eugen Korda chcel v piatok na tlačovej besede položiť otázku premiérovi Robertovi Ficovi. Keď sa Korda na konci tlačovej besedy prihlásil o slovo, premiér sa najprv uistil, či Korda náhodou nie je zo SME alebo Denníka N, ktorým na otázky neodpovedá. Keď mu šéf tlačového oddelenia Uradu vlády Erik Tomáš povedal, že je z .týždňa, tak sa premiér usmial a chcel počuť otázku. Korda si to však rozmyslel so slovami: "Ja už nechcem nič, po takýchto invektívach. Kľudne môžete odísť. Nebudem sa vás nič pýtať. Ďakujem," povedal Korda. V minulosti pracoval aj pre českú Novu, aj pre denník SME. Pravdepodobne to mala byť už posledná otázka a tak premiér odišiel.

Premiér už dlhodobo odmieta odpovedať na otázky redaktorov denníka SME aj Denníka N. Najnovšie sa v prípade Denníka N k premiérovi na základe spoločného rozhodnutia vlády pridali aj ministri.

Odporúčame aj: Fico to prehnal a armáda hovorcov tiež

Denník N to považuje za porušovanie ústavného práva na informácie. Preto v pondelok podáva na vládu SR ústavnú sťažnosť, ktorá by ju mala donútiť plniť si svoju povinnosť informovať verejnosť.