Špeciálna prokuratúra sa ospravedlňuje týždenníku Plus 7 dní

Špeciálna prokuratúra sa ospravedlňuje týždenníku Plus 7 dní Reprofoto TA3

Zvyčajne predstavitelia štátnej alebo súdnej moci zvyknú posielať do médií žiadosti o opravy, prípadne žaloby. Dnes poslala Špeciálna prokuratúra do týždenníka Plus 7 dní ospravedlnenie.

 


Hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová pred niekoľkými dňami poslala redaktorovi nesprávnu odpoveď. Splietla si dve kauzy - kauzu lykožrút s nástenkovým tendrom. V najnovšom vydaní Plus 7 dní vyšiel článok Exministri a mreže? V ktorom redaktor píše, že exministri Lászlóa Miklósa z SMK a Jaroslava Izáka z SNS pôjdu policajný vyšetrovateľ na súd. Za lykožrúta si môžu odsedieť až osem rokov. „Úradu špeciálnej prokuratúry bol doručený spisový materiál s návrhom na podanie obžaloby. Dozorujúci prokurátor po preštudovaní spisového materiálu rozhodne o ďalšom postupe," cituje týždenník hovorkyňu Janu Tökölyovú.

 

"Omylom som Vám odoslala odpoveď na aktuálny stav inej veci - veci týkajúcej sa "nástenkového tendra".

Správna odpoveď na aktuálny stav trestnej veci, na ktorú ste sa pýtali, ktorá sa týkala kalamitného stavu v Tichej a Kôprovej doline je: "Vyšetrovateľ ukončil vyšetrovanie a predložil spisový materiál s návrhom na konečné opatrenie dozorujúcemu prokurátorovi. Vzhľadom na rozsah veci, ktorá má viac ako 11 tisíc strán (28 zväzkov), prokurátor rozhodne do polovice mája o ďalšom postupe," cituje týždenník hovorkyňu.
"Veľmi sa Vám ospravedlňujem, ako aj Vašim čitateľom za neúmyselnú chybu," píše Tökölyová.