Kiska zverejnil Gašparovičovu očakávanú odpoveď

Kiska zverejnil Gašparovičovu očakávanú odpoveď Foto: PK SR

Úradujúci prezident Ivan Gašparovič po dlhom naťahovaní odpovedal Andrejovi Kiskovi na list.

 

 

Andrej Kiska po zvolení za prezidenta 7. apríla požiadal o osobné stretnutie Gašparoviča. Gašparovič odmietal pre médiá odpovedať, či sa s Kiskom stretne a kedy mu odpovie, neurobil tak ani teraz. "Odpovedali sme na jeho list, obsah však nechceme komunikovať cez médiá," povedal podľa TASR prezidentov hovorca Marek Trubač. "Či obsah listu zverejní pán Kiska, to je na ňom," povedal Trubač.
Kiska zverejnil svoj list aj list Gašparoviča.

„Vážený pán prezident,

dovoľujem si Vás úctivo požiadať o osobné stretnutie za účelom prejednania krokov v súvislosti s prevzatím úradu po inaugurácii 15. júna tohoto roku.

Verím, že stretnutie pripraví základ pre plynulý prechod pokračovania Vašej práce v oblastiach štátnych záujmov Slovenskej republiky a jej občanov.

S úctou
Ing. Andrej Kiska"

Odpoveď Ivana Gašparoviča:

„Vážený pán zvolený prezident,

dostal som Vašu žiadosť o osobné stretnutie, na ktorom chcete prerokovať kroky v súvislosti s prevzatím úradu prezidenta Slovenskej republiky po inaugurácii 15. júna t.r..

Chcem Vás ubezpečiť, že Kancelária prezidenta Slovenskej republiky urobí všetko potrebné, aby ste po inaugurácii v polovici júna prevzali úrad, ktorý bude plynulo a kontinuálne plniť svoje povinnosti vyplývajúce z Ústavy Slovenskej republiky a zákona NR SR č.16/1993 o Kancelárii prezidenta SR.

V tejto fáze Vašej prípravy nevidím nutnosť osobne meritórne posudzovať politické otázky, o ktorých priebežne informujete prostredníctvom médií. Zároveň však nevylučujem pred inauguráciou naše neformálne stretnutie a už teraz vyjadrujem pripravenosť kedykoľvek v budúcnosti stretávať sa s Vami ku konzultáciám o akýchkoľvek dôležitých témach pre Slovensko a jeho občanov.

S pozdravom
Ivan Gašparovič"

Odporúčame aj: Gašparovič Kiskovi neodpovedá, ani cez médiá

„V kampani som sľúbil, že by som chcel poľudštiť politiku, a považoval som za prirodzené, normálne a správne, aby sa stretol zvolený prezident a úradujúci prezident a osobne sa porozprávali o tejto práci. Rozhodnutie pána prezidenta Gašparoviča však beriem na vedomie a nebudem ho pre médiá nijako komentovať," reagoval Kiska.

K listu sa vyjadril aj Radoslav Procházka, ktorý v prezidentských voľbách skončil tretí.