Stanovisko biskupov k neúčasti Andreja Kisku na koncerte v 30. výročiu Sviečkovej manifestácie kvôli účasti kotlebovcov

25.03.2018 21:17 | Tlačové správy | TK KBS

Stanovisko Konferencie biskupov Slovenska k avizovanej neúčasti prezidenta SR Andreja Kisku na slávnostnom koncerte k 30. výročiu Sviečkovej manifestácie v Slovenskej filharmónii - Redute.

Rozhodnutie pána prezidenta rešpektujeme.

V danom kontexte možno len povedať, že Cirkev nie je politická organizácia.

Ak pozýva verejných predstaviteľov na podujatia, nerobí politiku; štandardne pozývame zástupcov všetkých strán zvolených do parlamentu.

Posolstvom tohto podujatia je práve zdôraznenie hodnoty ťažko nadobudnutej slobody, a jasné odsúdenie každej totality: komunizmu, fašizmu, nacionalizmu...

Pána prezidenta sme pozvali, aby hovoril. Poslancov sme pozvali, aby počúvali. Je nám veľmi ľúto, že svoju účasť odriekol. Toto rozhodnutie z úcty k nemu a jeho úradu, samozrejme, rešpektujeme.

Martin Kramara

Na ministerstve vnútra musel skončiť aj bývalý televízny redaktor

Bývalý televízny redaktor posledné roky nemal čas chodiť do roboty na ministerstve. Venoval sa vlastnej firme a krízovej komunikácii.

Pätina Slovákov nemá rezervu ani na mesiac. Pripraviť sa na budúcnosť pomôže nová služba Finančný plán

Koronakríza poriadne prevetrala peňaženky Slovákov. Každá piata rodina dnes nemá rezervu už ani na jeden mesiac. Dobrou správou však je, že viac ako tri štvrtiny domácností si uvedomujú dôležitosť úspor a chcú si sporiť aspoň toľko čo doteraz. So zabezpečením sa do budúcnosti im teraz pomôže nová unikátna služba Finančný plán.

Slovenského rodu som, šunka moja – peripetie Trendu okolo promočlánku o firme Penty

Spoločnosť na výrobu mäsiarskych výrobkov Mecom, ktorú prostredníctvom spoločnosti Carnibona kontroluje Penta, má aktuálne rozsiahlu kampaň, že jej výrobky sú zo slovenského mäsa. Propagovať novú stratégiu sa snaží aj ekonomický týždenník Penty – Trend. Na konci júla zverejnil PR rozhovor so šéfom Mecomu, v pondelok redakčný text, okolo ktorého sa za posledných 24 hodín diali zvláštne veci.

Český Deník N vlani vykázal stratu 30 miliónov korún

Český Deník N, ktorý sa inšpiroval slovenským Denníkom N, vlani vykázal stratu 30 miliónov korún a tento rok za prvý polrok strata predstavovala osem miliónov českých korún.

Slovensko vyhostilo troch ruských diplomatov, mali pracovať pre ruskú tajnú službu

Zamestnanci ruskej ambasády podnikali na Slovensku špionáž pod diplomatickým krytím, upozornil Denník N.

V Hongkongu bol zatknutý prodemokratický mediálny magnát

V Hongkongu bol dnes na základe nového bezpečnostného zákona zatknutý mediálny magnát Jimmy Lai.

Zjazdoví lyžiari a kanoista si zmerali sily v netradičnom trojboji. Kto zvíťazil? (VIDEO)

Vodnoslalomár Matej Beňuš a zjazdoví lyžiari Adam a Andreas Žampovci sa stretli v súboji, ktorý preveril ich šikovnosť, rýchlosť aj schopnosti na bicykli. Ich zápolenie je súčasťou kampane spoločnosti BILLA, v ktorej predajniach prebieha počas tohto leta spotrebiteľská súťaž „Uži si leto na bajku“ o 240 športových bicyklov.

Polícia vyšetruje rasistický článok o požiari v Bohumíne

Polícia vyšetruje rasistický článok o tragickom požiari v Bohumíne.

Šíri sa podvod, ktorý zneužíva tvár Pellegriniho, Rozborila aj Hamšíka (FOTO)

Napriek tomu, že statusy s fotkou Vila Rozborila či Petra Pellegriniho sľubujúce milióny, poukážky či auto... vyzerajú už na prvý pohľad veľmi nedôveryhodne, na facebooku na ne stovky ľudí naleteli a podvod vo veľkom ďalej šíria.

O aktivity TikToku sa zaujíma už aj Twitter

Americká internetová spoločnosť Twitter prejavila záujem o prevzatie aktivít čínskej aplikácie pre zdieľanie krátkych videí TikTok v Spojených štátoch.