Stanovisko biskupov k neúčasti Andreja Kisku na koncerte v 30. výročiu Sviečkovej manifestácie kvôli účasti kotlebovcov

25.03.2018 21:17 | Tlačové správy | TK KBS

Stanovisko Konferencie biskupov Slovenska k avizovanej neúčasti prezidenta SR Andreja Kisku na slávnostnom koncerte k 30. výročiu Sviečkovej manifestácie v Slovenskej filharmónii - Redute.

Rozhodnutie pána prezidenta rešpektujeme.

V danom kontexte možno len povedať, že Cirkev nie je politická organizácia.

Ak pozýva verejných predstaviteľov na podujatia, nerobí politiku; štandardne pozývame zástupcov všetkých strán zvolených do parlamentu.

Posolstvom tohto podujatia je práve zdôraznenie hodnoty ťažko nadobudnutej slobody, a jasné odsúdenie každej totality: komunizmu, fašizmu, nacionalizmu...

Pána prezidenta sme pozvali, aby hovoril. Poslancov sme pozvali, aby počúvali. Je nám veľmi ľúto, že svoju účasť odriekol. Toto rozhodnutie z úcty k nemu a jeho úradu, samozrejme, rešpektujeme.

Martin Kramara

Polícia obvinila Roberta Fica (VIDEO)

Vyšetrovateľ obvinil predsedu Smeru v súvislosti s videom, v ktorom Robert Fico obhajoval Milana Mazureka z Kotlebovej ĽSNS.

Prokurátor prikázal vyšetrovateľom NAKA zaoberať sa videom Roberta Fica (VIDEO)

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry prikázal vyšetrovateľovi NAKA znovu sa zaoberať videom Roberta Fica.

Konšpirátori, šarlatáni, trollovia, hoaxy...

Práve vyšla nová kniha Prečo ľudia veria nezmyslom, ktorá sa zaoberá silou dezinformácií, fakenews, konšpiračných teórií, hoaxov, je o trolloch, postfaktutálnej dobe, šarlatánoch.

ČRo spustil nejväčší český audioarchív mujRozhlas

Český rozhlas spustil největší český audio archiv. V rámci projektu mujRozhlas bezplatně nabídne živé vysílání všech stanic, výběr archivních pořadů i audioprodukci vyrobenou pro on-line prostředí. Hlavním cílem projektu je zvýšení poslechovosti audio obsahu Českého rozhlasu na internetu, oslovení nového publika a zavedení nových technologických inovací.

4 tipy, ako mať Vianoce udržateľné. Ekologicky aj finančne

Hovorí sa, že Vianoce sú sviatky pokoja, no pri pohľade na preplnené obchody, parkoviská a všadeprítomné davy ľudí v predvianočnom období sa opak stáva pravdou. Môžu byť pre nás obdobím stresu, zhonu či konzumu a ich skutočný význam sa vytráca. Máme preto pre vás 4 tipy, ako prežiť Vianoce pohodovo, ale najmä udržateľne. Či už z pohľadu nášho životného prostredia alebo peňaženky.

Čmeliak Hanna od Erste Group: Ak si začnete veriť, dokážete aj nemožné (VIDEO)

Skupina Erste Group, ktorej patrí Slovenská sporiteľňa, prichádza pred Vianocami do všetkých štátov, v ktorých pôsobí, s vianočnými mini filmom o čmeliakovi Hanna, ktorý túžil lietať.

Rada stopla zmenu Lengyelovho rádia na Rádio Mária

Rádio Rocková republika, Rádia Aktuál, Rádio Jazz a nakoniec Rádio Mária Slovensko. Toto bol plánovaný údel frekvencií po Rockovej republike, ktoré pred 4 rokmi získal Martin Lengyel.

NAKA obvinila Martina Daňa z daňového podvodu, hrozí mu 5 rokov

Vyšetrovateľ NAKA obvinil Martina Daňa zo spáchania daňového podvodu, informovala dnes polícia.

CNN Prima News začne vysielať do apríla

Skupina Prima spustí svůj chystaný zpravodajský kanál do dubna příštího roku. Zpravodaje na začátku prosince přestěhovala do nového studia ve zrekonstruované budově v Praze Na Vinici a zahájila několikaměsíční testovací fázi.

Trumpov štáb nebude akreditovať reportérov Bloombergovej agentúry

Reportéri spravodajskej agentúry Bloomberg News patriaci miliardárovi a novému prezidentskému kandidátovi Michaelovi Bloombergovi už nebudú dostávať akreditácie na akcie volebnej kampane amerického prezidenta Donalda Trumpa.