Stanovisko Markízy k rozhodnutiu súdu v kauze zmenky

27.04.2018 22:28 | Tlačové správy | Markíza

Oficiálne stanovisko TV Markíza k štvrtkovému rozhodnutiu Okresného súdu v Bratislave V.

Markíza je šokovaná rozhodnutím súdu prvého stupňa. Zmenky sú podvodné a ak Markíza dostane šancu, tak to aj dokáže.

Viac ako rok sa Markíza snažila prezentovať odborné forenzné dôkazy medzinárodne uznávanými odborníkmi, ktoré by mohli preukázať, že zmenky nie sú autentické. Súd nám to neumožnil. Markíza tiež získala odbornú analýzu rukopisu, ktorá jasne ukazuje, že Rusko nepodpísal zmenky v roku 2000, ako tvrdili Rusko a Kočner. Súd odmietol vypočuť svedectvo tohto znalca.

Markíza pôsobí na Slovensku už viac ako 20 rokov a nejedná sa o prvý útok na nezávislé médiá. Nejedná sa ani o prvý pokus p. Kočnera o porážku Markízy a jej poslania.

Ale skutočnosť, že takýto stav pretrváva na Slovensku, je dôvodom na vážne obavy. A nielen pre Markízu a jej akcionárov. Je to obava pre každého, kto podniká na Slovensku, kto požaduje spravodlivé zaobchádzanie, transparentnosť a zodpovednosť inštitúcií a právneho systému, ktorý funguje s predvídateľnými pravidlami.

Udalosti, ako je tento rozsudok, potvrdzujú sentiment verejnosti, ktorá protestovala počas posledných niekoľkých týždňov. Voči rozhodnutiu sa odvoláme.

Generálny riaditeľ TV Markíza Matthias Settele

Lasica, Drobná a ďalší naspievali pieseň pre Jána a Martinu (VIDEO)

Predstavujem si krajinu je názov piesne podľa predlohy skladby Imagine od Johna Lennona, ktorú slovenskí umelci upravili a naspievali ako spomienkou na život a lásku dvoch mladých ľudí - zavraždeného páru Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ktorí zmenili Slovensko a nikdy sa o tom nedozvedeli.

Poslednú nedeľu pred voľbami budú debatovať Pellegrini, Danko, Matovič, Kotleba a ďalší (VIDEO)

Poslednú nedeľu pred voľbami sa RTVS rozhodla pozvať do štúdia relácie O 5 minút 12 predsedov všetkých súčasných parlamentných strán. Podľa tohto kľúča mal prísť do štúdia Robert Fico, no podľa tlačovej správy za Smer príde podpredseda vlády a premiér Peter Pellegrini.

Prezidentka si bola uctiť pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej pri ich dome (FOTO)

Prezidentka Zuzana Čaputová si v piatok 21. februára 2020 uctila vo Veľkej Mači pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej v deň druhého výročia ich vraždy.

Markíza vysvetľuje, ako sa dostal do jej živého vysielania vulgarizmus (VIDEO)

Súčasťou relácie Teleráno na Markíze v piatok bola aj divácka telefonická súťaž o finančnú výhru.

Nezneužívajte folklór v politickom boji, odkazujú osobnosti vo výzve Nie v mojom kroji (VIDEO)

Osobnosti spoločenského aj folklórneho života dnes zverejnili výzvu, v ktorej reagujú na zneužívanie ľudových symbolov a prekrúcanie histórie v politickom boji.

Začať šetriť peniaze a planétu môžeme aj maličkosťami

Menej jazdiť autom, obmedziť spotrebu energie a vody, minimalizovať používanie plastov a papiera. To je len niekoľko spôsobov, ako možno ušetriť nielen svoje financie ale aj životné prostredie. 365.bank sa pozrela aj na ďalšie oblasti, v ktorých môžeme malou zmenou v správaní začať fungovať ekonomickejšie a popri tom tiež ekologickejšie.

V 6O-tke miest po celom Slovensku si ľudia pripomenú vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej (VIDEO)

V približne šesťdesiatich miestach na Slovensku, ale aj v ČR, sa dnes popoludní uskutočnia zhromaždenia pri príležitosti druhého výročia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej.

Predvolebný prieskum, ktorý si objednali ľudia, sa šíri správami

Hoci najdôležitejšie obdobie z pohľadu rozhodovania voličov je obdobie 1-2 týždne pred voľbami, parlament schválil zákon, ktorým zakázal zverejňovanie prieskumov volebných preferencií 50 dní pred voľbami a občanom tým obmedzil ich právo na prístup k informáciám.

Podvodná stránka zneužíva Aktuality.sk, Slovenskú sporiteľňu a meno známeho podnikateľa

Na facebooku sa šíri ďalšia varianta podvodu s predajom kryptomeny.

Kaufland bude mať nového generálneho riaditeľa

Vo vedení slovenského Kauflandu sú zmeny.