Stanovisko Markízy k rozhodnutiu súdu v kauze zmenky

27.04.2018 22:28 | Tlačové správy | Markíza

Oficiálne stanovisko TV Markíza k štvrtkovému rozhodnutiu Okresného súdu v Bratislave V.

Markíza je šokovaná rozhodnutím súdu prvého stupňa. Zmenky sú podvodné a ak Markíza dostane šancu, tak to aj dokáže.

Viac ako rok sa Markíza snažila prezentovať odborné forenzné dôkazy medzinárodne uznávanými odborníkmi, ktoré by mohli preukázať, že zmenky nie sú autentické. Súd nám to neumožnil. Markíza tiež získala odbornú analýzu rukopisu, ktorá jasne ukazuje, že Rusko nepodpísal zmenky v roku 2000, ako tvrdili Rusko a Kočner. Súd odmietol vypočuť svedectvo tohto znalca.

Markíza pôsobí na Slovensku už viac ako 20 rokov a nejedná sa o prvý útok na nezávislé médiá. Nejedná sa ani o prvý pokus p. Kočnera o porážku Markízy a jej poslania.

Ale skutočnosť, že takýto stav pretrváva na Slovensku, je dôvodom na vážne obavy. A nielen pre Markízu a jej akcionárov. Je to obava pre každého, kto podniká na Slovensku, kto požaduje spravodlivé zaobchádzanie, transparentnosť a zodpovednosť inštitúcií a právneho systému, ktorý funguje s predvídateľnými pravidlami.

Udalosti, ako je tento rozsudok, potvrdzujú sentiment verejnosti, ktorá protestovala počas posledných niekoľkých týždňov. Voči rozhodnutiu sa odvoláme.

Generálny riaditeľ TV Markíza Matthias Settele

O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

1. O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

Operátor O2 má novú kampaň, v ktorej predstavuje nových maskotov – robotov Ludda a Moyu.

Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

2. Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok v Bielom dome stretol so šéfom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom. Sám Trump to dnes oznámil na twitteri s tým, že stretnutie bolo "pekné". Firma Facebook schôdzku potvrdila, stretnutie vraj bolo "dobré a konštruktívne".

3. K piesni, ktorou pozývajú na Pochod za život, má výhrady Veronika Šikulová: Zneužili meno môjho otca aj jeho záhradu (VIDEO)

Spisovateľka Veronika Šikulová ostala zarazená, keď si pustila pieseň, ktorou organizátori Národného pochodu za život ( NPZŽ) pozývajú ľudí na sociálnych sieťach na nedeľný pochod.

Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

4. Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse, který spolu s českým podnikatelem Danielem Křetínským drží podíl ve společnosti Le Monde Libre, dnes podepsal upravenou verzi dohody zaručující vliv zaměstnanců, novinářů a čtenářů listu Le Monde na budoucí vlastnickou strukturu.

Krimi o zákulisí polície a mafie

5. Krimi o zákulisí polície a mafie

Novinka Mafiánska poprava vás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku. Zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

6. Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

Vydavatelství Economia zřídilo Radu pro redakční nezávislost. Tento orgán má hájit svobodnou žurnalistiku a čtenářům a veřejnosti zaručovat, že redaktoři Economie svoji práci vykonávají bez jakéhokoliv nevhodného vlivu i zásahů vlastníka společnosti.

Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

7. Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

Exminister zdravotníctva a vnútra dnes oficiálne predstavil tím svojej novej strany Dobrá voľba.

8. Zuzana Piussi: Ako dôverníčka som v súdnej sieni počúvala obvinenia a svedectvá Petra Tótha (VIDEO)

"Názov nového filmu Ukradnutý štát nie je prehnaný,“ hovorí Zuzana Piussi o svojom filme, ktorý sa pripravuje do kín.

Markíza: Haščák vypovedá na NAKA

9. Markíza: Haščák vypovedá na NAKA

Podnikateľ Jaroslav Haščák z Penty prišiel na výsluch do expozitúry Národnej kriminálnej agentúry v Nitre.

Polícia rozbila gang organizujúci podvody pri sledovaní TV

10. Polícia rozbila gang organizujúci podvody pri sledovaní TV

Polícia v niekoľkých európskych krajinách rozbila skupinu, ktorá organizovala podvody pri sledovaní obsahu platených televíznych kanálov.