Posledný deň prázdnin patrí Telekom Detskému festivalu

Posledný deň prázdnin patrí Telekom Detskému festivalu Fotot: Telekom

Témou tohtoročného podujatia, na ktorom sa už tradične stretnú rodiny z celého Slovenska, je Z rozprávky na ihrisko. Deň pre nástupom do školy, 2. septembra, sa pred nákupným centrom Eurovea predstavia najobľúbenejší detskí interpreti ako Miro Jaroš, Baby Band z Fíha Tralala alebo kúzelník Peter Šesták. Nebudú chýbať ani športové či tanečné zóny, skákacie hrady a veselé rozprávkové postavičky.

 

Rozcvičíte sa s Ťukym a Zajom Turbom

Ráno robí deň. A preto sa hneď na začiatku preberieme so Sport Kids Academy. Veď na basketal či hádzanú sa treba trochu ponaťahovať. To ale bude zábava, sledovať ako Ťuky robí drepy a Zajo Turbo skáče na jednej nohe. Keď sa k nim ešte pridá Máša, ani sa vám nebude chcieť prestať cvičiť. Ale čo ak sa medveď zase stratí v nejakej rozprávke a bude ho treba pohľadať? Určite v tom Mášu nenecháte. Veď predsa ona pozná cestu Z rozprávky na ihrisko.

 

Vybláznite sa na ihrisku

Máte radi šport? Tak 2. septembra nebudete vedieť, čo si zahrať skôr. Futbal vo futboxe, ktorý sa tento rok predstaví po prvýkrát, vás však zaujme určite. Pre malých futbalistov máme ešte niečo – na Telekom Detský festival príde futbalová akadémia INTER Academy IMAS Slovakia. Tá vám ukáže super triky s loptou a naučí, ako sa stať skutočným futbalistom. Na futbalové talenty si posvieti Raffaele Quaranta, jeden za najúspešnejších trénerov v histórii FC Internazionale Milano v INTER soccer school. Okrem futbalu sa môžete tešiť na basketbal na veľkom krásnom ihrisku alebo poriadnu hádzanú. Novinkou bude aj možnosť vyskúšať si, ako chutí streľba z biatlonovej pušky s Vojenským centrom Dukla. A to sme ešte neskončili. Ak sa budete potrebovať v teplom počasí schladiť, zamierte do HDC Slovakia, kde si zastrieľate s hokejkou a pomocou diagnostiky zistíte, čo ešte vylepšiť.

Zaspievajte si s Mirom Jarošom

Veselé pesničky bude počuť až za Dunaj. Opäť sa k nám totiž pridá Neposlušník Miro Jaroš a jeho kamarát Ťuky. Nebude však jediný, kto vás roztancuje. Tentokrát to bude aj Dano Heriban a Čosi úsmevné, na festivale pokrstí spolu s vami svoje prvé CD pre deti. Celý deň vás na pódiu bude čakať pestrý program a interpreti, ktorí vás zaručene zabavia. Sníček Hugo priletí tiež, už si vraj pre vás pripravuje ďalšie pesničky. A čo šašovia? Šašo Jaro opäť hľadá nepolušného Pažroša Daga, aby vám mohol rozpovedať, čo všetko si uchmatol a aké trampoty s ním mal. A historický šašo Fjodor trénuje svoje triky s ohňom, loptičkami a všetkým, čo našiel na kráľovskom dvore.

Pohybom ku zdraviu

A aby toho nebolo málo, máme niečo aj pre mamičky. Zóna Mama a dieťa, ktorá vás naučí ako si zacvičiť s dieťatkom aj doma. Radšej by ste si zatancovali? River Park Dance School vám poobede ukáže nové tanečné kroky a rozprúdi poriadnu zábavu. Chcete ešte viac tanca? La Portella, tanečná škola aj pre najmenších, bude pre vás k dispozícii aj so svojimi chytľavými choreografiami v zóne tanca už od rána.

Nezabudneme ani na to najcennejšie, čo máme – naše zdravie. O to sa tento raz postará Agel Clinic, Centrum pohybovej medicíny a ortopedická ambulancia MP Medical spolu s Podotech, ktorý vám dopomôže k zdravým chodidlám. Zaujímavosťou bude určite škola intuície, ktorá preverí váš odhad. Tešíme sa na vás, do kalendára si zapíšte 2. september.

Čo ešte na festivale bude? Dočítate sa na www.detskyfest.sk alebo na Facebook Telekom Detský festival. Podujatie pre vás pripravujú Sport Kids Academy a agentúra 8P.