Zápisnica zo zasadnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu 10. 10. 2018

10.10.2018 15:40 | Tlačové správy |

Na dnešnom zasadnutí Rada pre vysielanie a retransmisiu

• uložila sankciu – pokutu 1 000 eur vysielateľovi MARKÍZA – SLOVAKIA, spol. s r.o. (programová služba DAJTO) za porušenie § 16 ods. 3 písm. l) v súvislosti s tým, že nedodal Rade na jej vyžiadanie súvislý záznam vysielania programu Tango a Cash zo dňa 30. 3. 2018;
• uložila sankciu – upozornenie na porušenie zákona vysielateľovi RADIO ONE, s.r.o. (programová služba Radio One) v súvislosti s tým, že v dňoch 19. 1., 3. 7. a 15. 8. 2018 nevyužíval frekvenciu 89,7 MHz Zvolen na účely, na ktoré mu bola pridelená;
• začala správne konanie voči vysielateľovi MAC TV s.r.o. (programová služba JOJ, JOJ PLUS) vo veci možného porušenia § 36 ods. 2 ZVR (vysielací čas vyhradený reklamným šotom) v súvislosti s tým, že dňa 15. 7. 2018 v čase od 21:00 do 22:00 a od 22:00 do 23:00 hod. (JOJ PLUS) a dňa 17. 7. 2018 v čase od 21:00 do 22:00, dňa 16. 8. 2018 v čase od 20:00 do 21:00 hod. (JOJ) mohlo dôjsť k odvysielaniu reklamných a telenákupných šotov v časovom rozsahu vyššom ako 12 minút;
• uznala za neopodstatnené 10 sťažností resp. ich častí.

Muž z identikitu v prípade vraždy Kuciaka vraj spáchal samovraždu

1. Muž z identikitu v prípade vraždy Kuciaka vraj spáchal samovraždu

Muž z policajného portrétu, ktorý v septembri zverejnila prokuratúra v súvislosti s vyšetrovaním vraždy novinára Jána Kuciaka, spáchal v stredu samovraždu.

2. Do kín prichádza film o kontroverznom Zdeňkavi Tomanovi, ktorý sa nezastavil pred ničím

Sedem rokov po OBČIANSKOM PREUKAZE a štrnásť rokov po filme ŽELARY, ktorý získal nomináciu na Oscara za najlepší cudzojazyčný film, prichádza Ondřej Trojan s príbehom z temného a málo zmapovaného obdobia 1945 – 48.

Tvorcovia nového slovenského filmu sa radili s Michaelom Duglasom

3. Tvorcovia nového slovenského filmu sa radili s Michaelom Duglasom

Režisér Peter Bebjak, producent Rasťo Šesták a kameraman Martin Žiaran s produkčnej spoločnosti DNA sa včera podvečer nášho času v New Yorku stretli s americkým hercom Michaelom Douglasom.

Bývalý agent FBI dal tajné dokumenty novinárom, dostal štyri roky

4. Bývalý agent FBI dal tajné dokumenty novinárom, dostal štyri roky

Štyri roky väzenia prinieslo bývalému agentovi amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) poskytnutie dôverných informácií médiám.

Knižný kompas. Toto sú TOP autori a knižné hity

5. Knižný kompas. Toto sú TOP autori a knižné hity

Ak máte radi knihy, tieto mená určite poznáte: Karika, Coddington, Soltész, Homolová Tóthová, Tormová, ale aj Coelho, EL James, Moyesová, či Backman.

Francúzsky výrobca ponúka voňavku z odpadu parfumového priemyslu

6. Francúzsky výrobca ponúka voňavku z odpadu parfumového priemyslu

Francúzsky výrobca luxusných parfumov Etat Libre d'Orange predáva voňavku vyrábanú za použitia odpadu po produkcii iných voňaviek.

Rostás prišiel do konfliktu s redaktorom RTVS, chcel mať šou naživo

7. Rostás prišiel do konfliktu s redaktorom RTVS, chcel mať šou naživo

Redaktor RTVS Ladislav Ďurkovič chcel dať priestor na vyjadrenie Tiborovi Rostásovi, ten z toho chcel urobiť šou naživo.

Křetínský chce vraj kúpiť podiel vo francúzskom denníku Le Monde

8. Křetínský chce vraj kúpiť podiel vo francúzskom denníku Le Monde

Český miliardár Daniel Křetínský jedná s francúzskym finančníkom o kúpe podielu vo francúzskom denníku Le Monde.

Premiér: Rezort diplomacie sa stal terčom kybernetického útoku

9. Premiér: Rezort diplomacie sa stal terčom kybernetického útoku

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR sa stalo terčom kybernetického útoku.

Svrčeková odchádza z pozície hovorkyne SaS

10. Svrčeková odchádza z pozície hovorkyne SaS

Na komunikačnom oddelení strany Sloboda a solidarita sú zmeny.