OKS: Trestné oznámenie vo veci údajnej nahrávky rozhovoru Kočnera a Trnku

08.01.2019 12:36 | Tlačové správy | OKS

Dnes som na Generálnu prokuratúru SR podal trestné oznámenie v súvislosti informáciami o nahrávke rozhovoru medzi Marianom Kočnerom a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, ktoré včera zverejnil Denník N v článku Moniky Tódovej.

Podľa článku Kočner si nahral aj Trnku, baví sa s ním ako s podriadeným a hovorí, koľko mu zaplatil disponuje polícia už niekoľko týždňov nahrávkou uvedeného rozhovoru, z ktorého majú vyplývať vážne podozrenia z korupcie, nezákonného ovplyvňovania trestného konania vtedajším generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, jeho ovplyvňovania Marianom Kočnerom a ďalšími osobami, korumpovania poslancov Národnej rady Slovenskej republiky a ďalšej trestnej činnosti.

Na základe uvedených informácií mám podozrenie, že mohlo prísť k spáchaniu trestného činu Zneužívania právomoci verejného činiteľa podľa § 326 Trestného zákona alebo niektorého z trestných činov korupcie, najmä trestného činu Prijímania úplatku podľa § 328 TZ, Podplácania podľa § 332 TZ alebo Nepriamej korupcie podľa § 336.

Keďže podľa informácií z článku doteraz nebolo vo veci začaté trestné stíhanie, obrátil som sa na Generálnu prokuratúru s trestným oznámením, aby podozrenia zo spáchania vyššie uvedených trestných činov prešetrila.

Ondrej Dostál
predseda Občianskej konzervatívnej strany (OKS)
poslanec NR SR (poslanecký klub SaS)

V Bratislave dňa 8. januára 2019.

Osvienčimské múzeum: Nepózujte na koľajniciach do tábora smrti!

1. Osvienčimské múzeum: Nepózujte na koľajniciach do tábora smrti!

Múzeum v bývalom nacistickom koncentračnom tábore v Osvienčime požiadalo návštevníkov, aby prestali pózovať na koľajniciach vedúcich do niekdajšieho vyhladzovacieho tábora Osvienčim-Brezinka.

2. Orange vyzbieral už viac ako 304 000 nepotrebných telefónov. Motivuje zákazníkov rozmýšľať zodpovedne

Staré mobilné telefóny nepatria do smetného koša. Vďaka pretrvávajúcemu technologickému boomu sa mobily stali našou nevyhnutnou súčasťou a fungovanie bez nich si už nevieme predstaviť.

Fico novinárom: Nemám pred vami žiaden rešpekt, budem s vami bojovať! (VIDEO)

3. Fico novinárom: Nemám pred vami žiaden rešpekt, budem s vami bojovať! (VIDEO)

Robert Fico dnes zvolal tlačovú besedu, na to, aby vynadal novinárom a oznámil im, že sa k ním bude chovať ešte horšie, ako sa chová.

Slováci vytvorili chatbota, ktorý pomáha odhaliť falošné správy

4. Slováci vytvorili chatbota, ktorý pomáha odhaliť falošné správy

Neoverené informácie, konšpirácie, falošné fotky, strašenie či chýbajúci autor. To sú časté manipulácie dezinformačných webov. Pomôcť odhaliť ich má prvý facebookový chatbot menom Checkbot.

Markíza dostala vysokú pokutu za reportáže o pôrode rodičky, ktorá zomrela

5. Markíza dostala vysokú pokutu za reportáže o pôrode rodičky, ktorá zomrela

Prípad rodičky, ktorá po pôrode upadla do kómy a následne zomrela, minulý rok otriasol Slovenskom a venovali sa mu viaceré médiá. Markíza na prípad upozornila vo viacerých reportážach – v Televíznych novinách aj v relácii Reflex.

Podľa stávkových kancelárií je jasnou favoritkou volieb Čaputová

6. Podľa stávkových kancelárií je jasnou favoritkou volieb Čaputová

Pred rozhodujúcim druhým kolom volieb prezidenta je podľa stávkových kancelárií jasnou favoritkou na výhru Zuzana Čaputová, ktorá minulý víkend presvedčivo vyhrala prvé kolo hlasovania.

EK udelila Googlu pokutu 1,49 miliardy eur kvôli internetovej reklame

7. EK udelila Googlu pokutu 1,49 miliardy eur kvôli internetovej reklame

Americký internetový gigant Google dostal už tretiu pokutu od Európskej komisie za zneužívanie svojho postavenia na trhu.

Slovenská a česká Wikipédia vo štvrtok na protest nebudú dostupné

8. Slovenská a česká Wikipédia vo štvrtok na protest nebudú dostupné

Vo štvrtok 21. marca 2019 nebude slovenská Wikipédia 24 hodín dostupná na protest voči návrhu smernice Európskeho parlamentu a rady o autorskom práve na jednotnom digitálnom trhu.

9. Skupina Poštovej banky, popri investíciám do modernizácie, zvýšila zisk aj výnosy

Skupina Poštovej banky zvýšila v roku 2018 celkový konsolidovaný čistý zisk o 6,4 milióna eur na 54,3 milióna eur. Vyplýva to z dnes zverejnenej konsolidovanej účtovnej závierky skupiny.

Neseďte doma - vyberte sa von, na Beerbuildng!

10. Neseďte doma - vyberte sa von, na Beerbuildng!

Slovenskí pivovarníci opäť pozývajú mladých dospelých na BEERBUILDING - kvízy o pive s pivnými sládkami. Cieľom aktivity, ktorá potrvá do polovičky apríla, je vytiahnuť mladých ľudí z online sveta do offline sveta a ukázať im čaro osobných stretnutí s priateľmi; ponúknuť zážitok a presvedčiť ich, že stretnutia na živo, aj pri pohári čerstvo načapovaného piva, sú neopakovateľné.