Peter Pellegrini rokoval s americkým prezidentom Donaldom Trumpom

03.05.2019 22:33 | Tlačové správy | TS TO ÚV

Predsedu vlády SR Petra Pellegriniho dnes v Bielom dome vo Washingtone prijal prezident Spojených štátov amerických Donald Trump. Stretnutiu, na ktorom sa zúčastnil aj minister zahraničných vecí USA Mike Pompeo, poradca prezidenta pre národnú bezpečnosť John Bolton, poradca prezidenta pre obchod a priemysel Peter Navarro, námestník ministra obrany David Norquist a ďalší vyznamní členovia administratívy USA, dominovali najmä témy obrany a bezpečnosti, posilňovanie transatlantickej spolupráce, obchodné vzťahy medzi USA a EÚ, ako aj investície a energetika. “S pánom prezidentom sme v osobnom rozhovore vo veľmi priateľskej atmosfére strávili dvakrát toľko času, ako bolo pôvodne plánované. Veľmi má teší aj to, aká silná zostava bola dnes na strane USA, čo podčiarkuje, že išlo o naozaj dôležité stretnutie pre obe krajiny. S pánom prezidentom Trumpom a predstaviteľmi americkej administratívy som otvorene hovoril aj o tom, aký dopad by malo zavedenie ciel pre slovenskú ekonomiku a takisto pre ostatné automobilové krajiny strednej Európy,” povedal po stretnutí Peter Pellegrini.

Osobný rozhovor medzi štyrmi očami predseda vlády Peter Pellegrini využil, aby s Donaldom Trumpom prediskutoval otázky bezpečnosti, nelegálnej migrácie, obchodu a tvorby pracovných miest v oboch krajinách. “Hovorili sme aj o situácii na Ukrajine a takisto som Donaldovi Trumpovi povedal pozíciu Slovenska a názor na budovanie plynovodu Nordstream 2”. Premiér Peter Pellegrini zároveň pozval prezidenta USA na návštevu Slovenska.

Do Washingtonu predseda vlády SR priniesol špeciálne dary. Donaldovi Trumpovi venoval bejzbalovú pálku ako spomienku na jeho prvého trénera Teda Dobiasa, ktorý mal slovenské korene a pochádzal z obce Klátova Nová Ves. Melania Trumpová dostala tradičný kroj s výzdobou typickou pre stredné Slovensko.

Škoda Auto Slovensko má nového šéfa marketingu

Od júla 2020 nastáva zmena v top manažmente spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Domček deduška Večerníčka zrekonštruujú a premiestnia (VIDEO)

Očakávaná obnova a rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky známeho domčeka deduška Večerníčka sa začala 6. júla 2020.

O2 poľudštilo svoju zákaznícku linku. Od prvého momentu sa s vami bude rozprávať zamestnanec linky a nie automat (VIDEO)

O2 sa rozhodlo radikálne zmeniť zážitok, s akým sa zákazník najčastejšie stretáva pri volaní na zákaznícke linky. Preto v týchto dňoch pristúpilo k vypnutiu prednahratých hlášok, ktoré slúžili na navigovanie zákazníka a prináša priame spojenie so zamestnancom zákazníckej linky  už od začiatku hovoru. Zákazník tak po novom nebude musieť počúvať vopred nahraté dlhé zoznamy možností ani zadávať žiadne čísla v menu, ale hneď po vytočení čísla 949 je privítaný a spojený s najbližším voľným asistentom.

Začal proces, v ktorom herec Depp žaluje bulvárny denník

S čiernou šatkou zakrývajúcou ústa a nos dnes prišiel na súd v Londýne hrdina Pirátov z Karibiku a hollywoodsky herec Johnny Depp.

VÚB banka má novú kampaň s Petrou Polnišovou aj Evou Večerovou (VIDEO)

VÚB banka začiatkom júla spustila novú kampaň s názvom „Čo je v rodine to sa počíta“, ktorá sa odohráva v prostredí rodiny a susedov.

EÚ musí bojovať s nenávisťou na internete spoločne, povedala podpredsedníčka EK

Európska únia potrebuje záväzné spoločné pravidlá, ktoré by prinútili internetové sociálne siete aktívne bojovať proti nenávistným prejavom a zároveň rešpektovať slobodu prejavu.

Špeciálna verzia festivalu – Nádych s Atmosférou – bude a až trikrát

Výnimočné situácie si žiadajú výnimočné riešenia. Preto sa organizátori festivalu Atmosféra, ktorý sa koná v prekrásnom prostredí viníc neďaleko Hontianskych Nemiec, rozhodli priniesť festival k návštevníkom aj tento rok – avšak v komornejšej verzii s dôrazom na bezpečnosť. Miniséria podujatí Nádych s Atmosférou ovládne atmosférickú lúku v auguste 2020 dokonca trikrát!

RTVS prinesie seriálový hit Babylon Berlín (VIDEO)

Od pondelka 6. júla sa na obrazovky RTVS vráti populárny výpravný seriálový hit z dielne HBO - Babylon Berlín. RTVS odvysiela vždy dva diely za sebou každý pondelok o 22:00 na Dvojke.

Kníhkupecká sieť Panta Rhei má nového šéfa

Od 1. júla 2020 došlo k zmene vo vedení v spoločnosti Panta Rhei.

Automatické hlášky nahradili asistenti a asistentky, ohlasuje O2 v reklame (VIDEO)

O2 sa rozhodla zmeniť komunikáciu so zákazníkmi.