Peter Pellegrini rokoval s americkým prezidentom Donaldom Trumpom

03.05.2019 22:33 | Tlačové správy | TS TO ÚV

Predsedu vlády SR Petra Pellegriniho dnes v Bielom dome vo Washingtone prijal prezident Spojených štátov amerických Donald Trump. Stretnutiu, na ktorom sa zúčastnil aj minister zahraničných vecí USA Mike Pompeo, poradca prezidenta pre národnú bezpečnosť John Bolton, poradca prezidenta pre obchod a priemysel Peter Navarro, námestník ministra obrany David Norquist a ďalší vyznamní členovia administratívy USA, dominovali najmä témy obrany a bezpečnosti, posilňovanie transatlantickej spolupráce, obchodné vzťahy medzi USA a EÚ, ako aj investície a energetika. “S pánom prezidentom sme v osobnom rozhovore vo veľmi priateľskej atmosfére strávili dvakrát toľko času, ako bolo pôvodne plánované. Veľmi má teší aj to, aká silná zostava bola dnes na strane USA, čo podčiarkuje, že išlo o naozaj dôležité stretnutie pre obe krajiny. S pánom prezidentom Trumpom a predstaviteľmi americkej administratívy som otvorene hovoril aj o tom, aký dopad by malo zavedenie ciel pre slovenskú ekonomiku a takisto pre ostatné automobilové krajiny strednej Európy,” povedal po stretnutí Peter Pellegrini.

Osobný rozhovor medzi štyrmi očami predseda vlády Peter Pellegrini využil, aby s Donaldom Trumpom prediskutoval otázky bezpečnosti, nelegálnej migrácie, obchodu a tvorby pracovných miest v oboch krajinách. “Hovorili sme aj o situácii na Ukrajine a takisto som Donaldovi Trumpovi povedal pozíciu Slovenska a názor na budovanie plynovodu Nordstream 2”. Premiér Peter Pellegrini zároveň pozval prezidenta USA na návštevu Slovenska.

Do Washingtonu predseda vlády SR priniesol špeciálne dary. Donaldovi Trumpovi venoval bejzbalovú pálku ako spomienku na jeho prvého trénera Teda Dobiasa, ktorý mal slovenské korene a pochádzal z obce Klátova Nová Ves. Melania Trumpová dostala tradičný kroj s výzdobou typickou pre stredné Slovensko.

Film Amnestie pripomenie najväčšiu väzenskú vzburu v Československu (VIDEO)

1. Film Amnestie pripomenie najväčšiu väzenskú vzburu v Československu (VIDEO)

Najväčšiu vzburu vo väzenskej histórii bývalého Československa stvárni pripravovaný film Amnestie režiséra Jonáša Karáska.

2. V aplikácii O2 Extra výhody najazdili vodiči takmer milión kilometrov a dostali za odmenu 2000 GB dát

Operátor O2 začiatkom apríla odštartoval v rámci svojej iniciatívy Dátuj zodpovedne kampaň Nebuď pirát, ktorej cieľom bolo upozorniť širokú verejnosť na nebezpečenstvo používania telefónov za volantom.

Cenu MTV za najlepší film získal film Avengers: Endgame (VIDEO)

3. Cenu MTV za najlepší film získal film Avengers: Endgame (VIDEO)

Hlavným víťazom tohtoročných filmových a televíznych cien stanice MTV sa stal superhrdinský epos Avengers: Endgame.

Redaktor Trendu je novým analytikom VÚB banky

4. Redaktor Trendu je novým analytikom VÚB banky

Redaktor Trendu nastúpil do VÚB banky, je novým členom analytického tímu banky.

NAKA robila domové prehliadky, ide o prípad sledovania novinárov (FOTO)

5. NAKA robila domové prehliadky, ide o prípad sledovania novinárov (FOTO)

Policajti NAKA dnes zasahovali v troch mestách. Zo zásahu zverejnili fotografie.

Slovensko má jedinečnú luxusnú knihu Harmónia veľkého sveta (VIDEO)

6. Slovensko má jedinečnú luxusnú knihu Harmónia veľkého sveta (VIDEO)

Pozrite si VIDEÁ, ako vyzerá jedna z najkrajších kníh 17.storočia, ktorá práve vyšla v exkluzívnom prevedení v slovenčine. Navyše vyšla ako moderné faksimile, čiže verná kópia originálu z roku 1661, doplnená o slovenský preklad latinského výkladu.

Vzniká nový film o Václavovi Havlovi, Olgu stvárni Anna Geislerová

7. Vzniká nový film o Václavovi Havlovi, Olgu stvárni Anna Geislerová

Na výročie okupácie Československa vojskami Varšavskej zmluvy sa začne natáčať film Havel.

Ivan Zach úplne ovládol televíznu skupinu Prima

8. Ivan Zach úplne ovládol televíznu skupinu Prima

Televizní skupinu Prima zcela ovládl Ivan Zach. Jeho firma THR Media koupila 75 procent v polovičním vlastníkovi Primy Denemo Media od Vladimíra Komára. V Denemo Media má přitom zbývající čtvrtinový podíl Zachova skupina GES, která zároveň už vlastní druhou polovinu Primy.

Asociácia vydavateľov tlače sa mení

9. Asociácia vydavateľov tlače sa mení

Minulý týždeň v stredu sa uskutočnilo valné zhromaždenie Asociácie vydavateľov tlače (AVT), na ktorom bola prijatá zmena stanov.

Jaromír Soukup rozbehol vlastný e-shop

10. Jaromír Soukup rozbehol vlastný e-shop

Ředitel TV Barrandov a předseda představenstva mediálního domu Empresa Media Jaromír Soukup spustil vlastní internetový obchod.