Zápisnica zo zasadnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu zo dňa 19. 6. 2019

19.06.2019 13:37 | Tlačové správy | RVR

Na dnešnom zasadnutí Rada pre vysielanie a retransmisiu:

odňala frekvenciu 89,7 MHz Zvolen spoločnosti RADIO ONE, s.r.o. (programová služba Radio One), za porušenie § 68 ods. 7 písm. a) ZVR, v súvislosti s tým, že v dňoch 14. 11. 2018, 30. 1. 2019 a 8. 2. 2019 nevyužíval frekvenciu na účely, na ktoré mu bola pridelená;

odňala frekvencie 102,1 MHz Považská Bystrica a 88,9 MHz Liptovský Mikuláš spoločnosti RADIO ONE ROCK, s.r.o. (programová služba Radio One Rock) za porušenie § 68 ods. 7 písm. a) ZVR, v súvislosti s tým, že v dňoch 29. 11. 2018 a 21. 2. 2019 nevyužíval frekvenciu 102,1 MHz Považská Bystrica a v dňoch 24. 7. 2018, 21. 11. 2018 a 18. 2. 2019 nevyužíval frekvenciu 88,9 MHz Liptovský Mikuláš na účely, na ktoré mu boli pridelené;

uložila sankciu – upozornenie na porušenie zákona poskytovateľovi retransmisie Orange Slovensko, a.s. za porušenie § 17 ods. 8 ZVR, v súvislosti s tým, že neposkytol koncovému užívateľovi v lehote 30 dní odo dňa doručenia jeho písomnej žiadosti technické zariadenie na príjem programovej služby, ktoré by umožňovalo retransmisiu programovej služby vrátane multimodálneho prístupu;

uložila sankciu - upozornenie na porušenie zákona prevádzkovateľovi retransmisie Towercom, a.s. za porušenie § 17 ods. 1 písm. c) ZVR v súvislosti s tým, že dňa 28. 2. 2019 poskytoval retransmisiu programovej služby Prima COOL bez súhlasu jej pôvodného vysielateľa a za porušenie § 60 ods. 8 ZVR v súvislosti s tým, že neoznámil Rade zmenu údajov uvedených v § 57 ods. 1 písm. g) ZVR súhrnne za celý územný rozsah do 31. 1. 2019 podľa stavu k 1. 1. 2019, konkrétne vyradenie programovej služby Nickelodeon a zaradenie programových služieb Discovery, Epic Drama, Československo/Festival, FightBox HD, FilmBox Premium HD, FilmBox, Travel channel, TV paprika, Sport 1 a Minimax do svojej programovej ponuky;

začala správne konanie voči vysielateľovi Rozhlas a televízia Slovenska, vysielateľ na základe zákona (programová služba Jednotka) vo veci možného porušenia § 18aa ods. 1 písm. b) a c) (multimodálny prístup) v súvislosti s vysielaním titulkov pre osoby so sluchovým postihnutím v rámci programu Najväčší Slovák, dňa 6. 4. 2019;

začala správne konanie voči vysielateľovi MAC TV, s. r. o. (programová služba JOJ) vo veci možného porušenia § 19 ods. 2 ZVR v súvislosti s tým, že dňa 6. 4. 2019 o cca 18:45 hod. odvysielal upútavku na program Deadpool, ktorá mohla obsahovať výňatky z programu, na ktorý upútava, znázorňujúce scény násilia a vo veci možného porušenia § 20 ods. 3 ZVR v súvislosti s vysielaním programu Deadpool, dňa 6. 4. 2019 o cca 20:38 hod. ktorý označil ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov, čím mohlo dôjsť k nesprávnemu uplatneniu JSO;

začala správne konanie voči vysielateľovi KISS rádio s.r.o. vo veci možného porušenia § 43 ZVR - možné personálne prepojenie vysielateľa rozhlasovej programovej služby KISS rádio s.r.o. a vysielateľa televíznej programovej služby TV KOŠICE: DNES s.r.o. navzájom;

začala správne konanie voči vysielateľovi TV KOŠICE: DNES s.r.o. vo veci možného porušenia § 43 ZVR - možné personálne prepojenie vysielateľa rozhlasovej programovej služby KISS rádio s.r.o. a vysielateľa televíznej programovej služby TV KOŠICE: DNES s.r.o. navzájom;

začala správne konanie voči vysielateľovi RADIO ONE, s.r.o. (programová služba Rádio One) vo veci možného porušenia § 68 ods. 7 písm. a) ZVR z dôvodu možného nevyužívania frekvencií 99,6 MHz Zlaté Moravce a 90,5 MHz Banská Bystrica na účely, na ktoré mu boli pridelené;

začala správne konanie voči vysielateľovi RADIO ROCK, s.r.o. (programová služba Rádio One Retro) vo veci možného porušenia § 68 ods. 7 písm. a) ZVR z dôvodu možného nevyužívania 94,7 MHz Banská Bystrica na účely, na ktoré mu bola pridelená;

začala správne konanie voči spoločnosti VTR – Komunikačné systémy, spol. s r.o. vo veci možného porušenia § 17 ods. 1 písm. c) – zákaz poskytovania retransmisie programovej služby bez súhlasu pôvodného vysielateľa;

začala správne konanie voči spoločnosti KATELSTAV, s.r.o. vo veci možného porušenia § 17 ods. 1 písm. c) – zákaz poskytovania retransmisie programovej služby bez súhlasu pôvodného vysielateľa;

uznala za neopodstatnené 9 sťažností, respektíve ich častí.

Za hackerstvo a za klamstvá o teroristoch hrozia mužovi štyri roky väzenia

Muž čelí obžalobe zo šírenia poplašnej správy spočívajúcej v tom, že v Česku zaútočia teroristi.

Chcete si požičať kolobežku, bicykel alebo zavolať si taxík cez mobilnú aplikáciu? Tieto tipy pomôžu mať peniaze v bezpečí

Objednať si odvoz, prípadne požičať si bicykel alebo kolobežku je bežné v zahraničí, ako aj na Slovensku. Tieto nové formy prepravy využívame počas dňa, ale napríklad aj na dovolenke v cudzine.

Rektor navrhol, aby vysoké školy kúpili denník Lidové noviny

Rektor Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze Vojtěch Petráček navrhl, aby se vysoké školy složily a koupily Lidové noviny ze skupiny Mafra, která patří Agrofertu.

Kaczyński obvinil zahraničné médiá, že sa miešajú do volieb

Šéf poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyński obvinil zahraničné médiá z toho, že sa pred nadchádzajúcim druhým kolom hlasovania o budúcom poľskom prezidentovi miešajú do volieb.

Škoda Auto Slovensko má nového šéfa marketingu

Od júla 2020 nastáva zmena v top manažmente spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Domček deduška Večerníčka zrekonštruujú a premiestnia (VIDEO)

Očakávaná obnova a rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky známeho domčeka deduška Večerníčka sa začala 6. júla 2020.

O2 poľudštilo svoju zákaznícku linku. Od prvého momentu sa s vami bude rozprávať zamestnanec linky a nie automat (VIDEO)

O2 sa rozhodlo radikálne zmeniť zážitok, s akým sa zákazník najčastejšie stretáva pri volaní na zákaznícke linky. Preto v týchto dňoch pristúpilo k vypnutiu prednahratých hlášok, ktoré slúžili na navigovanie zákazníka a prináša priame spojenie so zamestnancom zákazníckej linky  už od začiatku hovoru. Zákazník tak po novom nebude musieť počúvať vopred nahraté dlhé zoznamy možností ani zadávať žiadne čísla v menu, ale hneď po vytočení čísla 949 je privítaný a spojený s najbližším voľným asistentom.

Začal proces, v ktorom herec Depp žaluje bulvárny denník

S čiernou šatkou zakrývajúcou ústa a nos dnes prišiel na súd v Londýne hrdina Pirátov z Karibiku a hollywoodsky herec Johnny Depp.

VÚB banka má novú kampaň s Petrou Polnišovou aj Evou Večerovou (VIDEO)

VÚB banka začiatkom júla spustila novú kampaň s názvom „Čo je v rodine to sa počíta“, ktorá sa odohráva v prostredí rodiny a susedov.

EÚ musí bojovať s nenávisťou na internete spoločne, povedala podpredsedníčka EK

Európska únia potrebuje záväzné spoločné pravidlá, ktoré by prinútili internetové sociálne siete aktívne bojovať proti nenávistným prejavom a zároveň rešpektovať slobodu prejavu.