Zápisnica zo zasadnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu zo dňa 19. 6. 2019

19.06.2019 13:37 | Tlačové správy | RVR

Na dnešnom zasadnutí Rada pre vysielanie a retransmisiu:

odňala frekvenciu 89,7 MHz Zvolen spoločnosti RADIO ONE, s.r.o. (programová služba Radio One), za porušenie § 68 ods. 7 písm. a) ZVR, v súvislosti s tým, že v dňoch 14. 11. 2018, 30. 1. 2019 a 8. 2. 2019 nevyužíval frekvenciu na účely, na ktoré mu bola pridelená;

odňala frekvencie 102,1 MHz Považská Bystrica a 88,9 MHz Liptovský Mikuláš spoločnosti RADIO ONE ROCK, s.r.o. (programová služba Radio One Rock) za porušenie § 68 ods. 7 písm. a) ZVR, v súvislosti s tým, že v dňoch 29. 11. 2018 a 21. 2. 2019 nevyužíval frekvenciu 102,1 MHz Považská Bystrica a v dňoch 24. 7. 2018, 21. 11. 2018 a 18. 2. 2019 nevyužíval frekvenciu 88,9 MHz Liptovský Mikuláš na účely, na ktoré mu boli pridelené;

uložila sankciu – upozornenie na porušenie zákona poskytovateľovi retransmisie Orange Slovensko, a.s. za porušenie § 17 ods. 8 ZVR, v súvislosti s tým, že neposkytol koncovému užívateľovi v lehote 30 dní odo dňa doručenia jeho písomnej žiadosti technické zariadenie na príjem programovej služby, ktoré by umožňovalo retransmisiu programovej služby vrátane multimodálneho prístupu;

uložila sankciu - upozornenie na porušenie zákona prevádzkovateľovi retransmisie Towercom, a.s. za porušenie § 17 ods. 1 písm. c) ZVR v súvislosti s tým, že dňa 28. 2. 2019 poskytoval retransmisiu programovej služby Prima COOL bez súhlasu jej pôvodného vysielateľa a za porušenie § 60 ods. 8 ZVR v súvislosti s tým, že neoznámil Rade zmenu údajov uvedených v § 57 ods. 1 písm. g) ZVR súhrnne za celý územný rozsah do 31. 1. 2019 podľa stavu k 1. 1. 2019, konkrétne vyradenie programovej služby Nickelodeon a zaradenie programových služieb Discovery, Epic Drama, Československo/Festival, FightBox HD, FilmBox Premium HD, FilmBox, Travel channel, TV paprika, Sport 1 a Minimax do svojej programovej ponuky;

začala správne konanie voči vysielateľovi Rozhlas a televízia Slovenska, vysielateľ na základe zákona (programová služba Jednotka) vo veci možného porušenia § 18aa ods. 1 písm. b) a c) (multimodálny prístup) v súvislosti s vysielaním titulkov pre osoby so sluchovým postihnutím v rámci programu Najväčší Slovák, dňa 6. 4. 2019;

začala správne konanie voči vysielateľovi MAC TV, s. r. o. (programová služba JOJ) vo veci možného porušenia § 19 ods. 2 ZVR v súvislosti s tým, že dňa 6. 4. 2019 o cca 18:45 hod. odvysielal upútavku na program Deadpool, ktorá mohla obsahovať výňatky z programu, na ktorý upútava, znázorňujúce scény násilia a vo veci možného porušenia § 20 ods. 3 ZVR v súvislosti s vysielaním programu Deadpool, dňa 6. 4. 2019 o cca 20:38 hod. ktorý označil ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov, čím mohlo dôjsť k nesprávnemu uplatneniu JSO;

začala správne konanie voči vysielateľovi KISS rádio s.r.o. vo veci možného porušenia § 43 ZVR - možné personálne prepojenie vysielateľa rozhlasovej programovej služby KISS rádio s.r.o. a vysielateľa televíznej programovej služby TV KOŠICE: DNES s.r.o. navzájom;

začala správne konanie voči vysielateľovi TV KOŠICE: DNES s.r.o. vo veci možného porušenia § 43 ZVR - možné personálne prepojenie vysielateľa rozhlasovej programovej služby KISS rádio s.r.o. a vysielateľa televíznej programovej služby TV KOŠICE: DNES s.r.o. navzájom;

začala správne konanie voči vysielateľovi RADIO ONE, s.r.o. (programová služba Rádio One) vo veci možného porušenia § 68 ods. 7 písm. a) ZVR z dôvodu možného nevyužívania frekvencií 99,6 MHz Zlaté Moravce a 90,5 MHz Banská Bystrica na účely, na ktoré mu boli pridelené;

začala správne konanie voči vysielateľovi RADIO ROCK, s.r.o. (programová služba Rádio One Retro) vo veci možného porušenia § 68 ods. 7 písm. a) ZVR z dôvodu možného nevyužívania 94,7 MHz Banská Bystrica na účely, na ktoré mu bola pridelená;

začala správne konanie voči spoločnosti VTR – Komunikačné systémy, spol. s r.o. vo veci možného porušenia § 17 ods. 1 písm. c) – zákaz poskytovania retransmisie programovej služby bez súhlasu pôvodného vysielateľa;

začala správne konanie voči spoločnosti KATELSTAV, s.r.o. vo veci možného porušenia § 17 ods. 1 písm. c) – zákaz poskytovania retransmisie programovej služby bez súhlasu pôvodného vysielateľa;

uznala za neopodstatnené 9 sťažností, respektíve ich častí.

Nominácie na ceny Emmy sú známe, ovládla ich dráma Hra o tróny (VIDEO)

1. Nominácie na ceny Emmy sú známe, ovládla ich dráma Hra o tróny (VIDEO)

Záverečná ôsma séria dramatického fantasy seriálu Hra o tróny získala 32 nominácií na televízne ceny Emmy, čo prekonalo doterajší rekord 27 nominácií, ktoré v roku 1994 mal kriminálny seriál Polícia New York.

Z vraždy maltskej novinárky obvinili troch mužov

2. Z vraždy maltskej novinárky obvinili troch mužov

Na Malte sa pre vraždu novinárky Daphne Caruanovej Galiziovej postavia pred súd traja muži.

3. V Moskve prepustili štyroch policajtov kvôli zadržaniu investigatívneho novinára

Štyria policajti z Moskvy boli prepustení v súvislosti s júnovým zadržaním investigatívneho novinára Ivana Golunova.

Prečo Agentom 007 bude v novej bondovke žena? (VIDEO)

4. Prečo Agentom 007 bude v novej bondovke žena? (VIDEO)

Novým tajným agentom s označením 007 bude po Danielovi Craigovi prvýkrát v dejinách bondoviek žena a černoška, ​​britská herečka Lashana Lynchová. Tvrdí to britský bulvárny denník Daily Mail, ktorý sa odvoláva na zdroj z filmového priemyslu.

Kampaň s mŕtvym vtákom upozorňuje na masaker v Stredomorí (FOTO)

5. Kampaň s mŕtvym vtákom upozorňuje na masaker v Stredomorí (FOTO)

Nielen na Slovensku ale aj v ČR sa v týchto dňoch objavila nezvyčajná bilbordová kampaň, ktorá ukazuje fotky mŕtvych vtákov.

6. Výzva politikom a političkám: Nezneužívajte tému LGBT v predvolebných kampaniach

Festival Dúhový PRIDE vyvrcholí 20. júla 2019 sprievodom na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. V tejto súvislosti organizátori festivalu vyzývajú slovenských politikov a političky, aby prestali zneužívať tému práv LGBT ľudí v predvolebných kampaniach, hľadali riešenia problémov, ktoré ľudí naozaj trápia a prijali konečne legislatívu pre páry rovnakého pohlavia a ich rodiny.

7. Falošný profil láka od dievčat nahé fotky, film ukazuje ako predátor loví deti na sociálnej sieti (VIDEO)

Ako získať kompromitujúci materiál od neplnoletých osôb, je jednou z tém filmu s názvom Kto je ďalší?, ktorý ide do kín. Film je nakrútený podľa skutočných príbehov zo Slovenska, Kanady a Ruska. Ako námet slúžila aj reálna instagramová stránka, ktorá dodnes funguje.

Ukrajinská televízia 112 bola terčom útoku z granátometu

8. Ukrajinská televízia 112 bola terčom útoku z granátometu

Neznámy útočník v sobotu na sídlo ukrajinskej spravodajskej televízie 112 vypálil strelu z granátometu, nikto zranený nebol, budova ale bola poškodená. Prípad úrady vyšetrujú ako teroristický akt, napísala agentúra AP.

České vydavateľstvo Penty minulý rok prehĺbilo stratu na 83,6 miliónov Kč

9. České vydavateľstvo Penty minulý rok prehĺbilo stratu na 83,6 miliónov Kč

Vydavatelství Vltava Labe Media loni prohloubilo ztrátu z 18 milionů na 83,6 milionu korun. Tržby vydavatele novin Deník klesly zhruba o desetinu na 1,46 miliardy korun. Vyplývá to účetní závěrky společnosti.

DIGI prináša rozprávkové leto a skvelé zľavy

10. DIGI prináša rozprávkové leto a skvelé zľavy

Spoločnosť DIGI SLOVAKIA si na letné obdobie pripravila zaujímavú ponuku. Výhodné zľavy na prvých 6 mesiacov pre nových zákazníkov, TV + Internet pod jednou strechou, ako aj rozprávková ponuka detských programov pre všetkých.