Zápisnica zo zasadnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu zo dňa 19. 6. 2019

19.06.2019 13:37 | Tlačové správy | RVR

Na dnešnom zasadnutí Rada pre vysielanie a retransmisiu:

odňala frekvenciu 89,7 MHz Zvolen spoločnosti RADIO ONE, s.r.o. (programová služba Radio One), za porušenie § 68 ods. 7 písm. a) ZVR, v súvislosti s tým, že v dňoch 14. 11. 2018, 30. 1. 2019 a 8. 2. 2019 nevyužíval frekvenciu na účely, na ktoré mu bola pridelená;

odňala frekvencie 102,1 MHz Považská Bystrica a 88,9 MHz Liptovský Mikuláš spoločnosti RADIO ONE ROCK, s.r.o. (programová služba Radio One Rock) za porušenie § 68 ods. 7 písm. a) ZVR, v súvislosti s tým, že v dňoch 29. 11. 2018 a 21. 2. 2019 nevyužíval frekvenciu 102,1 MHz Považská Bystrica a v dňoch 24. 7. 2018, 21. 11. 2018 a 18. 2. 2019 nevyužíval frekvenciu 88,9 MHz Liptovský Mikuláš na účely, na ktoré mu boli pridelené;

uložila sankciu – upozornenie na porušenie zákona poskytovateľovi retransmisie Orange Slovensko, a.s. za porušenie § 17 ods. 8 ZVR, v súvislosti s tým, že neposkytol koncovému užívateľovi v lehote 30 dní odo dňa doručenia jeho písomnej žiadosti technické zariadenie na príjem programovej služby, ktoré by umožňovalo retransmisiu programovej služby vrátane multimodálneho prístupu;

uložila sankciu - upozornenie na porušenie zákona prevádzkovateľovi retransmisie Towercom, a.s. za porušenie § 17 ods. 1 písm. c) ZVR v súvislosti s tým, že dňa 28. 2. 2019 poskytoval retransmisiu programovej služby Prima COOL bez súhlasu jej pôvodného vysielateľa a za porušenie § 60 ods. 8 ZVR v súvislosti s tým, že neoznámil Rade zmenu údajov uvedených v § 57 ods. 1 písm. g) ZVR súhrnne za celý územný rozsah do 31. 1. 2019 podľa stavu k 1. 1. 2019, konkrétne vyradenie programovej služby Nickelodeon a zaradenie programových služieb Discovery, Epic Drama, Československo/Festival, FightBox HD, FilmBox Premium HD, FilmBox, Travel channel, TV paprika, Sport 1 a Minimax do svojej programovej ponuky;

začala správne konanie voči vysielateľovi Rozhlas a televízia Slovenska, vysielateľ na základe zákona (programová služba Jednotka) vo veci možného porušenia § 18aa ods. 1 písm. b) a c) (multimodálny prístup) v súvislosti s vysielaním titulkov pre osoby so sluchovým postihnutím v rámci programu Najväčší Slovák, dňa 6. 4. 2019;

začala správne konanie voči vysielateľovi MAC TV, s. r. o. (programová služba JOJ) vo veci možného porušenia § 19 ods. 2 ZVR v súvislosti s tým, že dňa 6. 4. 2019 o cca 18:45 hod. odvysielal upútavku na program Deadpool, ktorá mohla obsahovať výňatky z programu, na ktorý upútava, znázorňujúce scény násilia a vo veci možného porušenia § 20 ods. 3 ZVR v súvislosti s vysielaním programu Deadpool, dňa 6. 4. 2019 o cca 20:38 hod. ktorý označil ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov, čím mohlo dôjsť k nesprávnemu uplatneniu JSO;

začala správne konanie voči vysielateľovi KISS rádio s.r.o. vo veci možného porušenia § 43 ZVR - možné personálne prepojenie vysielateľa rozhlasovej programovej služby KISS rádio s.r.o. a vysielateľa televíznej programovej služby TV KOŠICE: DNES s.r.o. navzájom;

začala správne konanie voči vysielateľovi TV KOŠICE: DNES s.r.o. vo veci možného porušenia § 43 ZVR - možné personálne prepojenie vysielateľa rozhlasovej programovej služby KISS rádio s.r.o. a vysielateľa televíznej programovej služby TV KOŠICE: DNES s.r.o. navzájom;

začala správne konanie voči vysielateľovi RADIO ONE, s.r.o. (programová služba Rádio One) vo veci možného porušenia § 68 ods. 7 písm. a) ZVR z dôvodu možného nevyužívania frekvencií 99,6 MHz Zlaté Moravce a 90,5 MHz Banská Bystrica na účely, na ktoré mu boli pridelené;

začala správne konanie voči vysielateľovi RADIO ROCK, s.r.o. (programová služba Rádio One Retro) vo veci možného porušenia § 68 ods. 7 písm. a) ZVR z dôvodu možného nevyužívania 94,7 MHz Banská Bystrica na účely, na ktoré mu bola pridelená;

začala správne konanie voči spoločnosti VTR – Komunikačné systémy, spol. s r.o. vo veci možného porušenia § 17 ods. 1 písm. c) – zákaz poskytovania retransmisie programovej služby bez súhlasu pôvodného vysielateľa;

začala správne konanie voči spoločnosti KATELSTAV, s.r.o. vo veci možného porušenia § 17 ods. 1 písm. c) – zákaz poskytovania retransmisie programovej služby bez súhlasu pôvodného vysielateľa;

uznala za neopodstatnené 9 sťažností, respektíve ich častí.

Európske filmové ceny sú rozdané. Najviac ocenení získala Favoritka (VIDEO)

Odovzdávanie tohtoročných Európskych filmových cien (EFA) ovládla britsko-írska dráma Favoritka režírovaná Grékom Jorgosom Lanthimosom. Európska filmová akadémia ho vyhlásila za európsky film roka 2019 a za najlepšiu komédiu, ocenila aj prácu Lanthimosa a britskej herečky Olivie Colmanovej, ktorá stvárnila jednu z hlavných rolí.

Tragédia Prešov: Bezpečnostná kamera zachytila moment výbuchu (VIDEO)

Video z bezpečnostnej kamery zachytilo moment výbuchu 12-poschodovej bytovky v piatok o 12:13.

4ka podporí zbierku na pomoc obetiam výbuchu v Prešove. Znásobí dary o polovicu

Mobilný operátor 4ka sa rozhodol podporiť výzvu na pomoc obetiam výbuchu plynu v Prešove, pri ktorom zahynulo sedem ľudí a množstvo ďalších ostalo bez strechy nad hlavou. Sumu, ktorá sa vyzbiera cez darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk znásobí.

Tragédia v Prešove: Polícia na facebooku oznámila ďalších 6 obetí, neskôr to zmenila (FOTO)

Polícia v sobotu ráno oznámila, že v 12-poschodovom bytovom dome, ktorý v piatok zasiahol výbuch plynu, našli ďalšie obete.

Ako na online platby: pozrite si tipy a triky od 4ky

Digitálnym platbám sa dnes už nedá nijako vyhnúť. Online platíme letenky na letnú dovolenku, mesiace zábavy so službami Netflix a Spotify alebo darčeky pod stromček.

Pozor na falošné zbierky pre pomoc obetiam, oficiálne číslo účtu je toto

Mesto Prešov a Polícia SR upozorňujú na falošné zbierky pre pomoc obetiam tragédie.

RTVS chystá mimoriadne správy (VIDEO)

V súvislosti s tragédiou v Prešove, keď pri výbuchu plynu zachvátil 12-poschodový panelák požiar, pripravuje RTVS na sobotu mimoriadne správy.

Žiadna úcta: Pluska zverejnila skok zúfalého muža z horiacej bytovky ako exkluzívne video

Novinári sa pri svojej práci dostanú k rôznym materiálom, špeciálne pri tragédiách. Nie všetko je však možné zverejniť.

V poslednej tohtoročnej relácii Na telo sľubuje Markíza exkluzívnych hostí (VIDEO)

Televízia Markíza odvysiela posledné tohtoročné vydanie politickej diskusnej relácie Na telo v nedeľu 8. decembra.

Polícia obvinila Roberta Fica (VIDEO)

Vyšetrovateľ obvinil predsedu Smeru v súvislosti s videom, v ktorom Robert Fico obhajoval Milana Mazureka z Kotlebovej ĽSNS.