Fico je namočený v Gorile až po uši. Prečo neodpovedá na najdôležitejšiu otázku?

Robert Fico opovrhuje svojimi voličmi, keď na otázku novinárov k nelegálnemu financovaniu Smeru odpovedá, že jeho strana mala účtovníctvo v poriadku. Ktorá strana si uvádza nelegálne peniaze v účtovníctve, pýta sa predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič.

 

Robert Fico včera aj dnes povedal, že ho nič „z tejto nahrávky ani z prepisov nedostáva do polohy neetického, nedajbože nelegálneho správania sa.“ „Čudujem sa, že Robert Fico sa ešte stále riadi podľa manuálu, ktorý si napísal ešte pred včerajšou tlačovkou,“ uviedol Matovič, ktorý včera prišiel s časťou nahrávky, v ktorej Fico hovorí, že Fedor Flašík vybral 250 miliónov pre stranu a 8 alebo 80 si dodatočne nechal. „Táto veta je „svätý grál“ celej kauzy Gorila. Je to veta, v ktorej Robert Fico svojim vlastným hlasom dokazuje, že Smer získal čierne peniaze na svoju činnosť. Napriek tomu sa však obhajuje tými istými slovami, ako včera,“ pokračoval Matovič.

Podľa Matoviča už Ficovi nestačí povedať, že pitie koly nie je trestný čin, alebo zakrývať čierne peniaze Smeru kolou v každej odpovedi. „Nie pán Fico, to nie je o kole. Táto veta je kľúčový dôkaz toho, že Smer je zločinecká organizácia, ktorá použila na svoj rozbeh 250 miliónov čiernych peňazí, plus 70 miliónov, o ktorých hovorí Fico na nahrávke, že ich zohnal vlastnou hlavou,“ povedal Matovič s tým, že Fico sa obhajuje nezmyselnými slovami, že účtovníctvo Smeru je a bolo vždy v poriadku. „Ktorý volič Smeru si myslí, že nelegálne peniaze sa uvádzajú v účtovníctve? Môže predseda strany ešte viac opovrhovať svojimi voličmi, ako dnes Fico opovrhol svojimi?,“ dodal.

Podľa poslanca za OĽANO Jána Budaja sú zverejnené nahrávky Gorily správou o hlbokej kríze politickej elity. Vyjadril sklamanie nad tým, že Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš sa dnes skrývajú pred novinármi. „V mene pravdy a férovosti sú povinní títo ľudia z čias Dzurindovej vlády prísť pred novinárov a odpovedať im na otázky. Boli to ľudia, ktorým sme vtedy dávali dôveru a mnohí od nich čakali zmenu,“ uviedol Budaj a dodal: „Ak by vtedy Mikuláš Dzurinda dodržal to, čo sľúbil najmä v otázke boja proti korupcii, nikdy by sa nedostal mladý muž z KSS z okolia Topoľčian do pozície, v akej je dnes, nikdy by nevznikla takáto mafiánska chobotnica, a nikdy by neboli mŕtvi dvaja mladí ľudia,“ uzavrel Budaj.