Fico je namočený v Gorile až po uši. Prečo neodpovedá na najdôležitejšiu otázku?

17.10.2019 21:50 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Robert Fico opovrhuje svojimi voličmi, keď na otázku novinárov k nelegálnemu financovaniu Smeru odpovedá, že jeho strana mala účtovníctvo v poriadku. Ktorá strana si uvádza nelegálne peniaze v účtovníctve, pýta sa predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič.

Robert Fico včera aj dnes povedal, že ho nič „z tejto nahrávky ani z prepisov nedostáva do polohy neetického, nedajbože nelegálneho správania sa.“ „Čudujem sa, že Robert Fico sa ešte stále riadi podľa manuálu, ktorý si napísal ešte pred včerajšou tlačovkou,“ uviedol Matovič, ktorý včera prišiel s časťou nahrávky, v ktorej Fico hovorí, že Fedor Flašík vybral 250 miliónov pre stranu a 8 alebo 80 si dodatočne nechal. „Táto veta je „svätý grál“ celej kauzy Gorila. Je to veta, v ktorej Robert Fico svojim vlastným hlasom dokazuje, že Smer získal čierne peniaze na svoju činnosť. Napriek tomu sa však obhajuje tými istými slovami, ako včera,“ pokračoval Matovič.

Podľa Matoviča už Ficovi nestačí povedať, že pitie koly nie je trestný čin, alebo zakrývať čierne peniaze Smeru kolou v každej odpovedi. „Nie pán Fico, to nie je o kole. Táto veta je kľúčový dôkaz toho, že Smer je zločinecká organizácia, ktorá použila na svoj rozbeh 250 miliónov čiernych peňazí, plus 70 miliónov, o ktorých hovorí Fico na nahrávke, že ich zohnal vlastnou hlavou,“ povedal Matovič s tým, že Fico sa obhajuje nezmyselnými slovami, že účtovníctvo Smeru je a bolo vždy v poriadku. „Ktorý volič Smeru si myslí, že nelegálne peniaze sa uvádzajú v účtovníctve? Môže predseda strany ešte viac opovrhovať svojimi voličmi, ako dnes Fico opovrhol svojimi?,“ dodal.

Podľa poslanca za OĽANO Jána Budaja sú zverejnené nahrávky Gorily správou o hlbokej kríze politickej elity. Vyjadril sklamanie nad tým, že Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš sa dnes skrývajú pred novinármi. „V mene pravdy a férovosti sú povinní títo ľudia z čias Dzurindovej vlády prísť pred novinárov a odpovedať im na otázky. Boli to ľudia, ktorým sme vtedy dávali dôveru a mnohí od nich čakali zmenu,“ uviedol Budaj a dodal: „Ak by vtedy Mikuláš Dzurinda dodržal to, čo sľúbil najmä v otázke boja proti korupcii, nikdy by sa nedostal mladý muž z KSS z okolia Topoľčian do pozície, v akej je dnes, nikdy by nevznikla takáto mafiánska chobotnica, a nikdy by neboli mŕtvi dvaja mladí ľudia,“ uzavrel Budaj.

Bill Gates nepovedal, že vakcína COVID-19 môže zabiť takmer milión ľudí

Jedným z hlavných terčov koronovírusových hoaxov je americký miliardár Bill Gates, ktorý sa rozhodol investovať milióny do boja s pandémiou.

Na trh prichádza nová služba HBO Max

Na rastúci trh sa streamovacími službami prichádza nový hráč - spoločnosť HBO Max. Od stredy ponúkne mediálny obsah firmy WarnerMedia, rovnako ako vlastné nové programy, ale aj staršie obľúbené seriály, napríklad South Park alebo Priatelia.

Ako stíhali najhľadanejšieho zločinca na svete

Dvaja agenti pridelení ku kolumbijsko-americkému pátraciemu oddielu Bloque de Búsqueda, ktorý mal za úlohu skoncovať s Escobarovou hrôzovládou.Steve Murphy a Javier F. Pena.

Facebook: Do desiatich rokov môže polovica zamestnancov pracovať doma

Americká internetová spoločnosť Facebook plánuje vplyvom pandémie viac využívať prácu z domova.

Za letáky velebiace smrť vojakov uložil súd polročnú podmienku

Jiřímu Kopřivovi, ktorý v centre Prahy vylepil letáky oslavujúce smrť českých vojakov v Afganistane, uložil dnes súd polročný podmienečný trest za schvaľovanie trestného činu a za podnecovanie. Verdikt nie je právoplatný, prokurátor sa obratom odvolal. Pre muža žiadal päťročné väzenie za podporu a propagáciu terorizmu. Kopřiva uviedol, že je zásadným odporcom násilia a že jeho cieľom bolo vyjadriť nesúhlas s vojenským konfliktom v Afganistane, nie podporovať terorizmus.

Festival Atmosféra bude - ale až v roku 2021. Čo so zakúpenou vstupenkou?

Organizátori sa rozhodli presunúť deviaty ročník festivalu na leto 2021.

Deti zabitého novinára odpustili otcovým vrahom

Deti saudskoarabského novinára Džamala Chášukdžího zavraždeného v roku 2018 dnes oznámili, že otcovým vrahom odpustili. Novinár, ktorý kritizoval saudskoarabských predstaviteľov, bol zabitý na saudskoarabskom konzuláte v Istanbule a jeho telo sa nenašlo.

Cenzúra v Poľsku: Populárnu pieseň o známom politikovi stiahli z vysielania (VIDEO)

Pesnička populárneho poľského speváka o privilégiách šéfa vládnej strany Jaroslawa Kaczyńského sa dostala až na vrchol hitparády populárnej stanice verejnoprávneho poľského rozhlasu Trojka, ale potom náhle zmizla. Rozhlas obviňujú z cenzúry, hrozia odchody novinárov aj bojkot časti umelcov. Pesnička sa stala hitom, na internete má seďem miliónov zhliadnutí.

Novým hovorcom SaS je bývalý redaktor Parlamentných listov

Strana Sloboda a solidarita má nového hovorcu.

Výzva osobností parlamentu a vláde: Nedopustíme okliešťovanie ľudských práv a základných demokratických hodnôt

Mnohí verejní činitelia a činiteľky už roky dávajú najavo, že ľudské práva ani svoje zodpovednosti v tejto oblasti neberú vážne. Nedávno väčšina poslancov a poslankýň NR SR s jasne prejaveným dešpektom k ľudským právam odmietla zobrať na vedomie správu verejnej ochrankyne práv, v ktorej informovala o nedostatkoch a potrebe ich nápravy. Hoci „nezobratie na vedomie“ nemá zásadnejšiu právnu relevanciu, odhaľuje podstatnú skutočnosť: porušovanie ústavou garantovaných práv a slobôd pre väčšinu poslancov a poslankýň nič neznamená.