SaS: Všetci sudcovia, ktorých ovplyvňoval Marian Kočner, musia odísť

14.11.2019 12:08 | Tlačové správy | TS SaS

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) žiada, aby po sudkyni Miriam Repákovej odišli zo svojej funkcie všetci sudcovia, ktorých ovplyvňoval Marian Kočner alebo iní jemu podobní, ktorí prznia demokratický charakter nášho štátu.

To platí nielen o tých sudcoch, o ktorých sa už teraz vie, že sa nachádzajú v Kočnerovej Threeme. Ak rázne nezasiahne Súdna rada, bude zodpovednosťou zvolených zástupcov ľudu, aby konali všetko potrebné na očistu súdnictva.

„Obraz stavu vedenia súdnictva ukazuje postup pri stíhaní Moniky Jankovskej, ktorú svojho času navrhla samotná predsedníčka Súdnej rady Lenka Praženková na post ústavnej sudkyne, keď sa teraz pri jej disciplinárnom stíhaní cynicky hrá na spravodlivú. Azda nám chce pani Jankovská povedať, že existujú okolnosti, za ktorých by táto vykonávateľka pokynov Kočnera a Smeru mohla byť nezávislou sudkyňou?“ pýta sa poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.

Podľa Baránika je však na mieste otázka, čo s takýmito sudcami, ktorí odídu zo svojej funkcie a kde napokon skončia. SaS presadzuje, aby odvolanie z funkcie sudcu povinne viedlo k znemožneniu výkonu akéhokoľvek právnického povolania súvisiaceho s justíciou.

„Tiež je otázne, čo by bolo, keby sa Peter Tóth nerozhodne odovzdať telefón Mariana Kočnera. Stále by boli títo sudcovia považovaní za ctihodných a nezávislých vo svojich rozhodovaniach? A my by sme boli stále považovaní za bláznov, ktorí vraj neoprávnene už desať rokov poukazujú na prepojenie mafie na najvyššie kruhy justície,“ doplnil Alojz Baránik.

Zomrela hviezda zoskupenia Monty Python, herec Terry Jones (VIDEO)

Vo veku 77 rokoch zomrel britský herec Terry Jones, známy najmä z komediálnej skupiny Monty Python.

Daňa a Vaskyho prepustili z väzenia, youtuberskú kariéru majú zakázanú

Kontroverzná dvojica Martin Daňo a Rudolf Vasky po 41 dňoch sa môžu nadýchnuť na slobode. Krajský súd v Bratislave dnes dvojicu prepustil z väzby.

Redakcia vysvetľuje faux pas titulky, na ktorej k herečke po chemoterapii bez vlasov pribalili šampón na husté vlasy (FOTO)

Dosah, aký mala marketingová akcia lifestylového časopisu Story a kozmetickej spoločnosti Schwarzkopf, určite nechce zažiť žiadna spoločnosť.

Súd v kauze vraždy Kuciaka povedal, že Threema je zákonná

Dnes v stredu pokračuje súdne pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Na programe sú výpovede obžalovaných a členov komanda, ktoré sledovalo pre Kočnera novinárov - Peter Tóth, Štefan Mlynarčík a Miroslav Kriak..

Skylink zvyšuje ceny niektorých služieb

Prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group od 1. 3. 2020 mení cenník.

Nové paušály SLOBODA+ s dátami skutočne na celom Slovensku

Mobilný operátor 4ka odteraz bude ešte výhodnejší a jednoduchší. Natrvalo ruší rozdielne objemy dát v rôznych sieťach, vďaka čomu bude jeho ponuka rovnako výhodná pre tých, ktorí sa pohybujú v jej pokrytí, alebo v pokrytí jej obchodného partnera. Toto skvalitnenie ponuky prinesie väčší komfort zákazníkom a paradoxne, bude znamenať aj úsporu v ich peňaženkách.

Stovky osobností podpísali výzvu proti zneužívaniu kresťanstvských hodnôt Harabinom či kotlebovcami

Viaceré kresťanské organizácie a osobnosti podpísali v týchto dňoch otvorenú výzvu proti spôsobom kampane politických strán, hlavne ĽSNS a strany Vlasť Štefana Harabina, ktoré zneužívajú kresťanské hodnoty na šírenie dezinformácií, nenávisti a strachu. Pod iniciatívou Kresťania proti nenávisti je takmer 700 podpisov.

V predvolebnom dueli sa proti sebe posadia aj dvaja bratranci (VIDEO)

Televízia TA3 chystá pred parlamentnými voľbami sériu televíznych debát.

Vydavateľstvo Pravdy oznámilo meno šéfredaktora

Pred pol rokom odišla z vedenia Pravdy dlhoročná šéfredaktorka Nora Slišková. Od 1. júla bol poverený vedením Jakub Prokeš.

Je tu rok 2020. Na čo všetko sa môžu tešiť hráči počítačových hier?

Rok 2020 bude veľký. Vývojárske štúdiá už dokončujú práce na viacerých veľkých projektoch, ktoré nepochybne potešia každého, kto má doma PC, Xbox alebo PlayStation. Na množstvo ťahákov sa navyše môžeme tešiť už v prvej polovici roka!