Populizmus a fraška v priamom prenose

03.12.2019 11:46 | Tlačové správy | TS SaS

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) hodnotí parlamentnú diskusiu o rozpočte ako frašku, v ktorej neboli vypočuté odborné argumenty a do rozpravy sa zapájala výhradne len opozície. A to aj napriek tomu, že Robert Fico chcel vytvoriť dostatočný priestor na kvalitné prerokovanie zákona roka.

„Zostaviť vyvážený, zodpovedný a udržateľný rozpočet je umenie aj v štandardnom prostredí. Dnes, v čase nahrávok z Kočnerovej Threemy, je priam nemožné uveriť, že schválený rozpočet je realistický. V sude je navŕtaných príliš veľa dier, aby ho pán minister dokázal naplniť. Dokonca aj minister Ladislav Kamenický musel priznať, že je zle a preto navrhol limitov strop na výdavky pre celú verejnú správu. Hroziaci deficit 2020 je rovnaká hodnota ako celé naše zlaté rezervy nazhromaždené za sto rokov. Aj toto dokazuje, ako populisticky vláda Smeru narába s peniazmi nás všetkých,“ uviedol poslanec NR SR za SaS a člen finančného výboru Marián Viskupič.

Nová vláda tak bude musieť podľa SaS vo svojom programovom vyhlásení vyslať jasný signál, že nasmeruje Slovensko k dlhodobo udržateľným verejným financiám. „Tiež bude dôležité dodržiavať, na rozdiel od predchádzajúcej vlády, zákon o dlhovej brzde. Naša krajina nepotrebuje uťahovanie opaskov, potrebuje vyššiu efektívnosť. Potrebujeme z každého eura získať maximum. Aj preto sme nemohli hlasovať za predložený štátny rozpočet. Máme za to, že i rozpočtové provizórium by bolo lepším a férovejším riešením,“ uzavrel Marián Viskupič.

Spotreba narastá. Častejšie chodíme do reštaurácií aj do potravín. Dovolenkujeme doma

Letné mesiace patria vo všeobecnosti k tým obdobiam, kedy viac míňame. Takýto trend sa potvrdzuje aj tento rok, a to aj napriek pretrvávajúcej pandémii koronavírusu. Aj keď obavy zo straty príjmu mala v apríli polovica populácie, dnes sa situácia stabilizuje, čo môžeme sledovať na narastajúcej spotrebe a výdavkoch.

Formula 1 bude exkluzívne na SPORT1 A SPORT2

Spoločnosť AMC Networks International - Central and Northern Europe predĺžila svoj kontrakt na vysielanie Formuly 1 na Slovensku a v Českej republike o ďalšie tri sezóny.

RTVS pripravila špeciálne vysielanie k SNP (VIDEO)

76. výročie Slovenského národného povstania si RTVS v televíznom a rozhlasovom vysielaní bude pripomínať už od polovice augusta. RTVS zaradila do vysielania dokumenty, filmy, diskusie, ale aj priame prenosy z osláv v Banskej Bystrici.

Telekom spustil kampaň s päťnásobnou držiteľkou GRAMMY (VIDEO)

Telekom odštartoval v spolupráci s päťnásobnou držiteľkou GRAMMY Billie Eilish globálnu kampaň, v ktorej poukazuje na úspechy a potenciál mladých ľudí.

Česká vláda pripravuje zákon o službách ako je YouTube

Lepší ochranu dětí před nevhodným obsahem či obecně ochranu veřejnosti před projevy násilí a nenávisti i před nežádoucí reklamou má zajistit navrhovaný zákon o službách platforem pro sdílení videonahrávek. Zákon předkládaný ministerstvem kultury do českého právního řádu zavádí evropskou směrnici z roku 2018, členské státy se k ní mají připojit do 19. září. V pondělí se návrhem zákona, který mimo jiné zavádí i povinnost pevného podílu evropských děl v nabídce služeb videoték na vyžádání, bude zabývat vláda.

Bývalý redaktor Trendu o spôsoboch Penty: Drž hubu a krok, šúchaj nohami o zem a bude pokoj. Ak sa ozveš, dostaneš cez držku

„Žralokov z deväťdesiatych rokov si pamätám len zbežne. Nátlakové vyjednávania s hrubými krkmi poznám vlastne len z románov a filmov. Ale to, čo sa dialo v Rosume (sídlo vydavateľstva Trendu - pozn.red.) krátko po tom, ako som dostal výpoveď, mi deväťdesiatky v niečom pripomínalo.“

Zdravý olovrant je pre deti základom popoludnia

Deti na svoj správny vývin potrebujú rozmanitú a zdravú stravu, ktorá by mala byť rozdelená do viacerých porcií počas dňa. Hoci raňajky, obed či večera sú pre väčšinu rodín samozrejmosťou, to isté sa už nedá povedať o olovrante. Ide pritom o dôležitú súčasť jedálnička detí vo vývoji. Potvrdzuje to aj odborník na výživu MUDr. Boris Bajer, ktorý pre BILLA navrhol päť jednoduchých tipov na zdravý detský olovrant.

Walt Disney končí s jednou z najznámejších značiek

Americká spoločnosť Walt Disney končí so značkou 20th Century Fox, ktorá je jedným z najznámejších mien v zábavnom priemysle.

Z Trendu odchádzajú ďalší redaktori

Odchody v redakcii Trendu pokračujú. Redakčný tím je od nástupu nového vedenia v júni minulého roka už takmer celý obmenený.

Prieskum: Česi najviac dôverujú rozhlasu, potom televízii

Nejdůvěryhodnějším typem média je podle Čechů rádio, kterému věří 73 procent lidí. Následuje televize s 64 procenty a tisk s důvěrou 60 procent lidí.