Populizmus a fraška v priamom prenose

03.12.2019 11:46 | Tlačové správy | TS SaS

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) hodnotí parlamentnú diskusiu o rozpočte ako frašku, v ktorej neboli vypočuté odborné argumenty a do rozpravy sa zapájala výhradne len opozície. A to aj napriek tomu, že Robert Fico chcel vytvoriť dostatočný priestor na kvalitné prerokovanie zákona roka.

„Zostaviť vyvážený, zodpovedný a udržateľný rozpočet je umenie aj v štandardnom prostredí. Dnes, v čase nahrávok z Kočnerovej Threemy, je priam nemožné uveriť, že schválený rozpočet je realistický. V sude je navŕtaných príliš veľa dier, aby ho pán minister dokázal naplniť. Dokonca aj minister Ladislav Kamenický musel priznať, že je zle a preto navrhol limitov strop na výdavky pre celú verejnú správu. Hroziaci deficit 2020 je rovnaká hodnota ako celé naše zlaté rezervy nazhromaždené za sto rokov. Aj toto dokazuje, ako populisticky vláda Smeru narába s peniazmi nás všetkých,“ uviedol poslanec NR SR za SaS a člen finančného výboru Marián Viskupič.

Nová vláda tak bude musieť podľa SaS vo svojom programovom vyhlásení vyslať jasný signál, že nasmeruje Slovensko k dlhodobo udržateľným verejným financiám. „Tiež bude dôležité dodržiavať, na rozdiel od predchádzajúcej vlády, zákon o dlhovej brzde. Naša krajina nepotrebuje uťahovanie opaskov, potrebuje vyššiu efektívnosť. Potrebujeme z každého eura získať maximum. Aj preto sme nemohli hlasovať za predložený štátny rozpočet. Máme za to, že i rozpočtové provizórium by bolo lepším a férovejším riešením,“ uzavrel Marián Viskupič.

Príchodu 5G sa obáva len pätina opýtaných, konšpirácie veľmi nezabrali (VIDEO)

V oblasti telekomunikácií je pojem 5G dlhodobo diskutovanou témou, pretože predstavuje novú mobilnú dátovú sieť, ktorá má nahradiť súčasné riešenie 4G.

Nominácie na Novinársku cenu sú známe

Nadácia otvorenej spoločnosti zverejnila nominované príspevky súťaže Novinárska cena 2019. Víťazov vyhlási na slávnostnom odovzdávaní 28. septembra v Starej tržnici v Bratislave.

Hlavné Správy RTVS sa v čase krízy menia na teleshoping

V čase, keď sa neustále zvyšujú počty nakazených na COVID-19, na Slovensku dochádza k odhaľovaniu korupcie za milióny, v putách končia sudcovia a ľudia veria stále viac konšpiráciám, v RTVS to vyzerá ako keby ich spravodajský tím sedel na inej planéte, niekde uprostred uhorkovej sezóny, všetci sú šťastní, zdraví, zamestnaní, v politike sa nič nedeje – jednoducho nie je čím zaplátať priestor vo večerných hlavných správach a tak sa vyrábajú trvalky - reportáže, ktorými sa pláta priestor.

Navaľného prepustili z nemocnice, zverejnil status o tom, čím prešiel a čo bude robiť (FOTO)

Ruského opozičného politika Alexeja Navaľného prepustili v utorok z berlínskej nemocnice.

Aké to je byť nevidiacim a nakupovať, si vyskúšal youtuber Malý Mišo (VIDEO)

„Nákupný asistent“ je ucelený koncept spoločnosti BILLA, ktorý pomáha nevidiacim a slabozrakým ľuďom nakúpiť si pohodlne a bez stresu. Projekt funguje vo vybraných predajniach po celom Slovensku a v rámci verejnej zbierky „Biela pastelka 2020“ si ho vyskúšal aj youtuber Malý Mišo.

V Turecku vyšetrujú podozrivé úmrtie novinára českého pôvodu

Turecká polícia vyšetruje úmrtie amerického novinára a filmára Andreho Vltcheka (57), ktorý zomrel v utorok ráno v Turecku počas cesty autom do Istanbulu.

Členka vedenia časopisu Charlie Hebdo musela kvôli hrozbám opustiť domov

Členka vedenia francúzskeho satirického časopisu Charlie Hebdo musela minulý týždeň opustiť svoj domov kvôli vyhrážkam, ktoré polícia považovala za závažné.

Michal Havran už nie je obvinený za článok: Pošlite Kuffu do cirkusu

Publicista Michal Havran už nie je obvinený za článok s názvom Pošlite Kuffu do cirkusu, ktorý vyšiel v júni 2018 v denníku SME. Trestné oznámenie podala advokátska kancelária Jána Čarnogurského mladšieho.

Vydavateľ Respektu sľúbil novému nezávislému maďarskému webu 200.000 eur

České vydavateľstvo Economia sľúbilo vznikajúcemu nezávislému maďarskému spravodajskému webu Telex.hu dar vo výške 200.000 eur. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

Boris Kollár: Haščák mi dal veľmi peknú prednášku (VIDEO)

Predseda Sme rodina Boris Kollár dnes zvolal tlačovú besedu, kde sa vyjadroval k piatkovému stretnutiu so spolumajiteľom Penty Jaroslavom Haščákom.