Populizmus a fraška v priamom prenose

03.12.2019 11:46 | Tlačové správy | TS SaS

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) hodnotí parlamentnú diskusiu o rozpočte ako frašku, v ktorej neboli vypočuté odborné argumenty a do rozpravy sa zapájala výhradne len opozície. A to aj napriek tomu, že Robert Fico chcel vytvoriť dostatočný priestor na kvalitné prerokovanie zákona roka.

„Zostaviť vyvážený, zodpovedný a udržateľný rozpočet je umenie aj v štandardnom prostredí. Dnes, v čase nahrávok z Kočnerovej Threemy, je priam nemožné uveriť, že schválený rozpočet je realistický. V sude je navŕtaných príliš veľa dier, aby ho pán minister dokázal naplniť. Dokonca aj minister Ladislav Kamenický musel priznať, že je zle a preto navrhol limitov strop na výdavky pre celú verejnú správu. Hroziaci deficit 2020 je rovnaká hodnota ako celé naše zlaté rezervy nazhromaždené za sto rokov. Aj toto dokazuje, ako populisticky vláda Smeru narába s peniazmi nás všetkých,“ uviedol poslanec NR SR za SaS a člen finančného výboru Marián Viskupič.

Nová vláda tak bude musieť podľa SaS vo svojom programovom vyhlásení vyslať jasný signál, že nasmeruje Slovensko k dlhodobo udržateľným verejným financiám. „Tiež bude dôležité dodržiavať, na rozdiel od predchádzajúcej vlády, zákon o dlhovej brzde. Naša krajina nepotrebuje uťahovanie opaskov, potrebuje vyššiu efektívnosť. Potrebujeme z každého eura získať maximum. Aj preto sme nemohli hlasovať za predložený štátny rozpočet. Máme za to, že i rozpočtové provizórium by bolo lepším a férovejším riešením,“ uzavrel Marián Viskupič.

Skylink zvyšuje ceny niektorých služieb

Prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group od 1. 3. 2020 mení cenník.

Nové paušály SLOBODA+ s dátami skutočne na celom Slovensku

Mobilný operátor 4ka odteraz bude ešte výhodnejší a jednoduchší. Natrvalo ruší rozdielne objemy dát v rôznych sieťach, vďaka čomu bude jeho ponuka rovnako výhodná pre tých, ktorí sa pohybujú v jej pokrytí, alebo v pokrytí jej obchodného partnera. Toto skvalitnenie ponuky prinesie väčší komfort zákazníkom a paradoxne, bude znamenať aj úsporu v ich peňaženkách.

Stovky osobností podpísali výzvu proti zneužívaniu kresťanstvských hodnôt Harabinom či kotlebovcami

Viaceré kresťanské organizácie a osobnosti podpísali v týchto dňoch otvorenú výzvu proti spôsobom kampane politických strán, hlavne ĽSNS a strany Vlasť Štefana Harabina, ktoré zneužívajú kresťanské hodnoty na šírenie dezinformácií, nenávisti a strachu. Pod iniciatívou Kresťania proti nenávisti je takmer 700 podpisov.

V predvolebnom dueli sa proti sebe posadia aj dvaja bratranci (VIDEO)

Televízia TA3 chystá pred parlamentnými voľbami sériu televíznych debát.

Vydavateľstvo Pravdy oznámilo meno šéfredaktora

Pred pol rokom odišla z vedenia Pravdy dlhoročná šéfredaktorka Nora Slišková. Od 1. júla bol poverený vedením Jakub Prokeš.

Je tu rok 2020. Na čo všetko sa môžu tešiť hráči počítačových hier?

Rok 2020 bude veľký. Vývojárske štúdiá už dokončujú práce na viacerých veľkých projektoch, ktoré nepochybne potešia každého, kto má doma PC, Xbox alebo PlayStation. Na množstvo ťahákov sa navyše môžeme tešiť už v prvej polovici roka!

Martin Daňo má na krku ďalšie obvinenie za útoky na novinárku

Kontroverzný youtuber Martin Daňo, tohto času zadržaný vo väzbe, má na krku ďalšie obvinenie.

Haščák poprel, že by vedel o chystanej vražde Kuciaka

Spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák dnes na súde odmietol, že by mu Marian Kočner, ktorý čelí obžalobe z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka, písal o príprave fyzickej likvidácie niekoho.

Generálny riaditeľ BBC odstúpi z funkcie

Generálny riaditeľ britskej verejnoprávnej televíznej a rozhlasovej spoločnosti BBC Tony Hall dnes oznámil, že tento rok v lete po siedmich rokoch odstúpi z funkcie.

Výtvarník Kalmus jedol počas Haščákovho brífingu banán (VIDEO)

Výtvarníkovi Petrovi Kalmusovi sa počas brífingu šéfa Penty Jaroslava Haščáka podaril neobvyklý performance.