Matovič: Od Alojza Hlinu môžete čakať čokoľvek, ale toto už prekvapilo aj mňa

08.12.2019 18:09 | Tlačové správy | TS OĽaNO

V dnešnej relácii O 5 minút 12 mal povôdne vystúpiť spoločne s Alojzom Hlinom, Mariánom Kotlebom a Tomášom Drukerom aj líder hnutia OĽANO Igor Matovič.

Vzhľadom na jeho chrípkové ochorenie sme RTVS požiadali o možnosť vystúpenia náhradníka za naše hnutie, ktorým bol Eduard Heger, predseda poslaneckého klubu a člen predsedníctva OĽANO. RTVS s vystúpením náhradníka súhlasila. Rovnako s vystúpením náhradníka súhlasil aj prítomný Marián Kotleba.

Následne však vystúpenie náhradníka v O 5 minút 12 odmietol priamo Alojz Hlina, predseda Kresťanskodemokratického hnutia. Eduard Heger musel preto zo štúdia pred reláciou odísť a demokratická opozícia tak mala v diskusii o jedného zástupcu menej. Takéto správanie je v príkrom rozpore s očakávaniami voličov demokratickej opozície ako aj so základmi slušného správania. Navyše sme doteraz zatiaľ nikdy nič podobné nezaregistrovali, keďže zastúpenie kvôli chorobe dosiaľ všetci bežne akceptovali.

“Pána Hlinu som stretol v maskérni, kde on už sedel a pudrovali ho, povedal som mu, že Igor je chorý, že ho skolila choroba a poprosil ma, aby som ho zaskočil, že sa na reláciu tešil a požiadal ma, aby som ho v úvode ospravedlnil.” opisuje Heger situáciu v štúdiu. “Prekvapením pre mňa potom bolo, že po tom ako som bol už napudrovaný a prichádzal som do štúdia, som sa dozvedel, že práve pán Hlina s mojou účasťou nesúhlasí. Tak som sa išiel s pánom Hlinom rozlúčiť, podal som mu ruku a odišiel som,” uzatvára Heger.

"Čo už. Som veľmi nemilo prekvapený. Od Alojza síce môžete čakať čokoľvek, ale toto už prekvapilo aj mňa. Nerozumiem tomu, čo tým sledoval. On síce takto získal na úkor nášho hnutia pár minút v relácii navyše, ale celkovo sme ako opozícia stratili výrazný mediálny priestor v zápase s Kotlebom a Kaliňákovým poskokom Druckerom. Obávam sa, že tento ďalší nepochopiteľný výstup predsedu KDH, jeho hnutiu skôr ublíži ako pomôže. Ľudskosť, pokora a férové správanie sú totiž základné vlastnosti, ktoré ľudia očakávajú od politika, a tým dupľom od predsedu kresťanského hnutia," povedal Matovič.

Markíza bude mať špeciálne Na telo so Zuzanou Čaputovou (VIDEO)

Televízia Markíza v nedeľu o 13:00 odvysiela v relácii Na telo rozhovor s prezidentkou Zuzanu Čaputovou.

Registrácia na Digital PIE 2020 je spustená, známe je už aj zloženie poroty

Asociácia digitálnych marketingových agentúr (ADMA) a organizátor RULEZZ konferencií – TheMarketers.biz tento týždeň spustili 4. ročník súťaže v digitálnom marketingu na Slovensku - Digital PIE 2020. Aj v tomto roku je partnerom združenie pre internetovú reklamu IAB Slovakia, ktoré odovzdá špeciálne ocenenie DIGITAL MEDIA SOLUTION.

Časopis Vatikánu: Za poklesom počtu mníšok je aj zneužívanie

Vatikánsky dámsky časopis pripísal dramatický pokles počtu rádových sestier na svete veľmi náročným pracovným podmienkam, sexuálnemu zneužívaniu a zneužívaniu moci zo strany ich nadriadených a duchovných.

Súťaž PROKOP pozná víťazov (FOTO)

Vo štvrtok večer počas slávnostného večera v Bratislave boli vyhlásení víťazi súťaže o najlepší PR projekt za minulý rok PROKOP 2019.

RTVS má novú diskusnú reláciu (VIDEO)

RTVS prinesie novú diskusnú reláciu s názvom Do kríža, ktorú bude vysielať na Dvojke každú stredu o 22:25.

Zomrela hviezda zoskupenia Monty Python, herec Terry Jones (VIDEO)

Vo veku 77 rokoch zomrel britský herec Terry Jones, známy najmä z komediálnej skupiny Monty Python.

Daňa a Vaskyho prepustili z väzenia, youtuberskú kariéru majú zakázanú

Kontroverzná dvojica Martin Daňo a Rudolf Vasky po 41 dňoch sa môžu nadýchnuť na slobode. Krajský súd v Bratislave dnes dvojicu prepustil z väzby.

Redakcia vysvetľuje faux pas titulky, na ktorej k herečke po chemoterapii bez vlasov pribalili šampón na husté vlasy (FOTO)

Dosah, aký mala marketingová akcia lifestylového časopisu Story a kozmetickej spoločnosti Schwarzkopf, určite nechce zažiť žiadna spoločnosť.

Súd v kauze vraždy Kuciaka povedal, že Threema je zákonná

Dnes v stredu pokračuje súdne pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Na programe sú výpovede obžalovaných a členov komanda, ktoré sledovalo pre Kočnera novinárov - Peter Tóth, Štefan Mlynarčík a Miroslav Kriak..

Skylink zvyšuje ceny niektorých služieb

Prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group od 1. 3. 2020 mení cenník.