Matovič: Od Alojza Hlinu môžete čakať čokoľvek, ale toto už prekvapilo aj mňa

V dnešnej relácii O 5 minút 12 mal povôdne vystúpiť spoločne s Alojzom Hlinom, Mariánom Kotlebom a Tomášom Drukerom aj líder hnutia OĽANO Igor Matovič.

 

Vzhľadom na jeho chrípkové ochorenie sme RTVS požiadali o možnosť vystúpenia náhradníka za naše hnutie, ktorým bol Eduard Heger, predseda poslaneckého klubu a člen predsedníctva OĽANO. RTVS s vystúpením náhradníka súhlasila. Rovnako s vystúpením náhradníka súhlasil aj prítomný Marián Kotleba.

Následne však vystúpenie náhradníka v O 5 minút 12 odmietol priamo Alojz Hlina, predseda Kresťanskodemokratického hnutia. Eduard Heger musel preto zo štúdia pred reláciou odísť a demokratická opozícia tak mala v diskusii o jedného zástupcu menej. Takéto správanie je v príkrom rozpore s očakávaniami voličov demokratickej opozície ako aj so základmi slušného správania. Navyše sme doteraz zatiaľ nikdy nič podobné nezaregistrovali, keďže zastúpenie kvôli chorobe dosiaľ všetci bežne akceptovali.

“Pána Hlinu som stretol v maskérni, kde on už sedel a pudrovali ho, povedal som mu, že Igor je chorý, že ho skolila choroba a poprosil ma, aby som ho zaskočil, že sa na reláciu tešil a požiadal ma, aby som ho v úvode ospravedlnil.” opisuje Heger situáciu v štúdiu. “Prekvapením pre mňa potom bolo, že po tom ako som bol už napudrovaný a prichádzal som do štúdia, som sa dozvedel, že práve pán Hlina s mojou účasťou nesúhlasí. Tak som sa išiel s pánom Hlinom rozlúčiť, podal som mu ruku a odišiel som,” uzatvára Heger.

"Čo už. Som veľmi nemilo prekvapený. Od Alojza síce môžete čakať čokoľvek, ale toto už prekvapilo aj mňa. Nerozumiem tomu, čo tým sledoval. On síce takto získal na úkor nášho hnutia pár minút v relácii navyše, ale celkovo sme ako opozícia stratili výrazný mediálny priestor v zápase s Kotlebom a Kaliňákovým poskokom Druckerom. Obávam sa, že tento ďalší nepochopiteľný výstup predsedu KDH, jeho hnutiu skôr ublíži ako pomôže. Ľudskosť, pokora a férové správanie sú totiž základné vlastnosti, ktoré ľudia očakávajú od politika, a tým dupľom od predsedu kresťanského hnutia," povedal Matovič.