Navštívili sme Počiatkovu vilu vo Francúzsku. Patrí všetkým občanom Slovenska, odkazuje OĽANO

Predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič a ďalší predstavitelia protikorupčnej úderky OĽANO vycestovali na Francúzsku riviéru priamo pred vilu Jána Počiatka. Bývalému ministrovi financií a dopravy odkazujú, že „jeho“ vila a ďalší nelegálne získaný majetok patrí občanom Slovenskej republiky.

 

Ján Počiatek si kúpil lukratívnu vilu v najlepšej štvrti v Cannes na Francúzskej riviére. Predstavitelia hnutia OĽANO mu dnes priamo na vstupnej bráne tejto vily nechali symbolický odkaz „MAJETOK SLOVENSKEJ REPUBLIKY“, ktorým narážajú na to, že vila bola kúpená z vytunelovaných peňazí daňových poplatníkov, a preto je majetkom všetkých občanov SR. „Najbohatší ľudia z celého Francúzska bývajú práve tu, a práve tu si kúpil haciendu aj náš bývalý minister financií a aj dopravy za stranu Smer Ján Počiatek. Má tú sluhov ktorí sa mu starajú o majetok, a dozvedeli sme sa priamo od SBS-kára, ktorý stráži dom vedľa, že za fľašu vína stráži aj jeho haciendu. Čiže Počiatek je schopný skorumpovať aj SBS-kára, ktorý stráži vedľajší dom za peniaze niekoho iného, aby strážil dom za fľašu vína aj jemu,“ uviedol Igor Matovič. „My sa ťa nebojíme, nech sa zaparkuješ hocikde na svete. Môžeš si kúpiť haciendu kdekoľvek na svete. Sú to peniaze nás všetkých a ty si ich len vytuneloval,“ odkázal Počiatkovi Matovič.

„Ľudia umierajú na odvrátiteľné choroby len preto, lebo táto banda rozkradla naše spoločné peniaze, lebo ich nedala do zdravotníctva, lekárom, sestrám a do zdravotníckeho vybavenia, a teraz sa nehanbí povedať študentom medicíny, že ich bude na Slovensku držať ako v klietke, a že zaplatia 55-tisíc, keď náhodou odídu do zahraničia,“ pokračoval I. Matovič.

Podľa tieňového ministra financií a hospodárstva za OĽANO Eduarda Hegera je potrebné uvedomiť si, že Ján Počiatek ako minister za stranu Smer požíval veľkú dôveru Roberta Fica. „Mali k sebe veľmi blízko. Preto Ján Počiatek vedel aj o kšeftoch Jána Slotu a o tom, že Robert Fico bol na neho naštvaný, keďže sa s ním o tento kšeft nepodelil. Počiatek dostal dôveru aj v druhej Ficovej vláde a stal sa ministrom dopravy. Je to jasným dôkazom toho, že to nie je žiadne individuálne zlyhanie, ale ich štýl podnikania,“ vyjadril sa Heger. „Poctivý minister financií stráži peniaze občanov a chráni ich pred špekulantmi, ktorí ho chcú vytunelovať. Čo vás však napadne pri mene Ján Počiatek? Jedna kauza za druhou. Tunely za miliardy, peniaze, o ktoré sa nepodelil Slota s Ficom a podobne. Je to jedna veľká hanba,“ dodal predseda poslaneckého klubu OĽANO Eduard Heger.

Predseda OĽANO Igor Matovič zároveň vyzval občanov SR, aby sa zomkli a využili svoje volebné právo. „Skoncujme s tým, čo nám tu produkovala Ficova vláda 12 rokov. Skoncujme s mafiou, ktorá nám tu vládne. Zomknime sa a poďme voliť. Naše hnutie 10 rokov poctivo bojuje proti mafii. Nebáli sme sa jej ani vtedy, keď to nebolo moderné. Aj vtedy sme sa postavili Ficovi, Kaliňákovi a Počiatkovi, a do očí sme im hovorili, že sú zlodeji. Snažili sme sa upozorňovať na korupciu a urobiť s tým poriadok. Dnes sa zobudili aj viacerí a chceme spoločne Slovensko zmeniť. Potrebujeme však vašu pomoc,“ uzavrel Igor Matovič.