Navštívili sme Počiatkovu vilu vo Francúzsku. Patrí všetkým občanom Slovenska, odkazuje OĽANO

20.01.2020 13:34 | Tlačové správy |

Predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič a ďalší predstavitelia protikorupčnej úderky OĽANO vycestovali na Francúzsku riviéru priamo pred vilu Jána Počiatka. Bývalému ministrovi financií a dopravy odkazujú, že „jeho“ vila a ďalší nelegálne získaný majetok patrí občanom Slovenskej republiky.

Ján Počiatek si kúpil lukratívnu vilu v najlepšej štvrti v Cannes na Francúzskej riviére. Predstavitelia hnutia OĽANO mu dnes priamo na vstupnej bráne tejto vily nechali symbolický odkaz „MAJETOK SLOVENSKEJ REPUBLIKY“, ktorým narážajú na to, že vila bola kúpená z vytunelovaných peňazí daňových poplatníkov, a preto je majetkom všetkých občanov SR. „Najbohatší ľudia z celého Francúzska bývajú práve tu, a práve tu si kúpil haciendu aj náš bývalý minister financií a aj dopravy za stranu Smer Ján Počiatek. Má tú sluhov ktorí sa mu starajú o majetok, a dozvedeli sme sa priamo od SBS-kára, ktorý stráži dom vedľa, že za fľašu vína stráži aj jeho haciendu. Čiže Počiatek je schopný skorumpovať aj SBS-kára, ktorý stráži vedľajší dom za peniaze niekoho iného, aby strážil dom za fľašu vína aj jemu,“ uviedol Igor Matovič. „My sa ťa nebojíme, nech sa zaparkuješ hocikde na svete. Môžeš si kúpiť haciendu kdekoľvek na svete. Sú to peniaze nás všetkých a ty si ich len vytuneloval,“ odkázal Počiatkovi Matovič.

„Ľudia umierajú na odvrátiteľné choroby len preto, lebo táto banda rozkradla naše spoločné peniaze, lebo ich nedala do zdravotníctva, lekárom, sestrám a do zdravotníckeho vybavenia, a teraz sa nehanbí povedať študentom medicíny, že ich bude na Slovensku držať ako v klietke, a že zaplatia 55-tisíc, keď náhodou odídu do zahraničia,“ pokračoval I. Matovič.

Podľa tieňového ministra financií a hospodárstva za OĽANO Eduarda Hegera je potrebné uvedomiť si, že Ján Počiatek ako minister za stranu Smer požíval veľkú dôveru Roberta Fica. „Mali k sebe veľmi blízko. Preto Ján Počiatek vedel aj o kšeftoch Jána Slotu a o tom, že Robert Fico bol na neho naštvaný, keďže sa s ním o tento kšeft nepodelil. Počiatek dostal dôveru aj v druhej Ficovej vláde a stal sa ministrom dopravy. Je to jasným dôkazom toho, že to nie je žiadne individuálne zlyhanie, ale ich štýl podnikania,“ vyjadril sa Heger. „Poctivý minister financií stráži peniaze občanov a chráni ich pred špekulantmi, ktorí ho chcú vytunelovať. Čo vás však napadne pri mene Ján Počiatek? Jedna kauza za druhou. Tunely za miliardy, peniaze, o ktoré sa nepodelil Slota s Ficom a podobne. Je to jedna veľká hanba,“ dodal predseda poslaneckého klubu OĽANO Eduard Heger.

Predseda OĽANO Igor Matovič zároveň vyzval občanov SR, aby sa zomkli a využili svoje volebné právo. „Skoncujme s tým, čo nám tu produkovala Ficova vláda 12 rokov. Skoncujme s mafiou, ktorá nám tu vládne. Zomknime sa a poďme voliť. Naše hnutie 10 rokov poctivo bojuje proti mafii. Nebáli sme sa jej ani vtedy, keď to nebolo moderné. Aj vtedy sme sa postavili Ficovi, Kaliňákovi a Počiatkovi, a do očí sme im hovorili, že sú zlodeji. Snažili sme sa upozorňovať na korupciu a urobiť s tým poriadok. Dnes sa zobudili aj viacerí a chceme spoločne Slovensko zmeniť. Potrebujeme však vašu pomoc,“ uzavrel Igor Matovič.

Pozor podvod: Pár hodín pred voľbami sa šíri falošný prieskum verejnej mienky

Pár hodín pred voľbami prišiel mnohým do mailu ale aj do správ na sociálnych sieťach falošný prieskum s falošnými výsledkami.

Vznikla nezávislá Asociácia televíznych vysielateľov Slovenska

V štruktúre Asociácie nezávislých rozhlasových a televíznych staníc došlo k 1. januáru 2020 k zmene.

RTVS v súvislosti s úmrtím Alojza Čobeja mení program

Vo štvrtok 27. februára vo veku 84 rokov zomrel textár, skladateľ, dramatik a spisovateľ Alojz Čobej.

Do komunikačnej platformy Hilbi určenej pre pacientov vstúpil nový investor

Do slovenského startupu Hilbi, ktorý je decentralizovanou komunikačnou platfomou s umelou inteligenciou na ochranu pacienta vstupuje významný zahraničný investor.

Šírenie poplašnej správy o nakazených koronavírusom je trestný čin, upozorňuje ministerstvo

Ministerstvo zdravotníctva zverejnilo upozornenie, ktorým chce zastaviť šírenie rôznych neoverených informácií o tom, že na Slovensku sú potvrdené prípady ochorenia koronavírusom.

Hongkonská polícia zatkla mediálneho magnáta

Hongkonská polícia dnes zatkla mediálneho magnáta a kritika Pekingu Jimmyho Laie a ďalších dvoch prodemokratických aktivistov. Informovala o tom agentúra Reuters, podľa ktorej trojica čelí obvineniu z nepovoleného zhromažďovania.

Nekonečný marec: S paušálmi od Telekomu nemusia zákazníci kontrolovať spotrebu celý mesiac a dátujú ako nikdy predtým

Telekom pripravil na marec 2020 nevídanú akciu na slovenské pomery. Celý mesiac budú môcť zákazníci využívať dáta úplne naplno v jednej z TOP 10 najlepších sietí na svete vďaka novému nekonečnému balíčku.

Akcionári CME schválili predaj Markízy a ďalších televízií skupine PPF

Akcionári mediálnej spoločnosti Central European Media Enterprises (CME) na dnešnej valnom zhromaždení schválili ponuku na prevzatie CME firmou PPF českého miliardára Petra Kellnera.

Poslednú predvolebnú debatu sledovalo 655 tisíc divákov (VIDEO)

Poslednú predvolebnú diskusiu, ktorú odvysielala v predvečer moratória RTVS na Jednotke, sledovalo 655 tisíc divákov.

Kočner a Rusko boli odsúdení zhodne na 19 rokov väzenia

Zhodný trest väzenia vo výške 19 rokov uložil dnes súd Marianovi Kočnerovi a exministrovi hospodárstva a niekdajšiemu šéfovi ​​televízie Markíza Pavlovi Ruskovi.