Už päť rokov vám znášame Modré z neba

05.06.2013 15:17 | Tlačové správy | Markíza

Iba vďaka vašej priazni mohlo Modré z neba zmeniť mnohé sny na realitu. Práca sa však nekončí. Buďte s nami aj pri ďalších troch silných príbehoch, ktoré čakajú na rozuzlenie.

Mimoriadne obľúbená relácia Modré z neba s moderátorom Vilom Rozborilom aj dnes večer, v stredu 5. júna 2013 o 20:20, na obrazovkách televízie Markíza chytí divákov za srdce dojímavými príbehmi.
Posledné vydanie relácie Modré z neba v tejto televíznej sezóne otvorí príbeh Andrei, ktorá svoju štvorročnú Andrejku splodila v tej najhoršej situácii, akú žena môže zažiť. Bola znásilnená. Otvorene hovorí, že na potrat bolo neskoro, nijaké základné príznaky tehotenstva nemala, prišla na to až v piatom mesiaci. Dieťaťa sa vzdala bez toho, aby ho vôbec videla. Tak veľmi sa jej hnusil moment splodenia, že k nemu nedokázala cítiť nič. Zdôverila sa mame tesne pred pôrodom, pomohlo to. Andrea je presvedčená, že má tú najúžasnejšiu mamu na svete. Vďaka nej má totiž svoju dcérku Andrejku pri sebe. Tento príbeh je obrovskou poctou mame Alžbete.
Dodo pochádza z asociálnej rodiny. Otec tyran, alkoholik, do domu si vodil pofidérne priateľky, striedavo sedel v base. Aj teraz je vo väzení za vraždu družky. Dodova mama ušla z domu, nechala tam šesť detí, ktoré si do opatery zobrali starí rodičia z otcovej strany. O láske k deťom ale nemohlo byť ani reči. Dodo dnes tvrdí, že v detskom domove by sa mal oveľa lepšie. Sníval len o jednom, kedy dosiahne plnoletosť a bude zodpovedný sám za seba. So svojou rodinou nechcel mať nič spoločné, cítil, že do nej nepatrí. Jediné, čo mu nedalo spávať bola mama. Prečo ušla bez detí, prečo sa dvanásť rokov o deti nezaujímala. Túžil aj bál sa s ňou stretnúť. V Modrom z neba Dodo mamu stretol...
Modré z neba uzavrie príbeh osemročnej Zojky, ktorej mama Alena nikdy nemohla dopriať detskú oslavu. Dievčatko je zmyslom jej života, preto Alena napísala do Modrého z neba. Okrem oslavy však Zojke splnila ďalší sen – stretnutie s módnym návrhárom Ferom Mikloškom, pretože malá princezná túži byť návrhárkou. Alena si týmto možno i spytuje svedomie, že nevybrala Zojke správneho otca. Už druhýkrát sedí v base, pretože sa na svoju dcéru vykašľal a neplatil. Nepomáhali telefonáty Aleny, aby sa spamätal, nepomohlo ani prvé odsúdenie. Teraz sedí znova, dostal tri roky. Alena mu počas Zojkiných osláv napísala do cely list.
Relácia Modré z neba je zároveň štartérom pomoci. Ťažký osud ľudí sa po vysielaní snažia zmierniť aj diváci. Pomoc im môžu ponúknuť prostredníctvom facebookovej fan page Modré z neba, ktorá ma v súčasnosti takmer 314-tisíc fanúšikov. Jednotlivým príbehom sa venuje aj webstránka modrezneba.markiza.sk. Návštevníci sa na nej môžu dozvedieť aj množstvo zaujímavostí o relácii.
PR oddelenie TV Markíza

1. K piesni, ktorou pozývajú na Pochod za život, má výhrady Veronika Šikulová: Zneužili meno môjho otca aj jeho záhradu (VIDEO)

Spisovateľka Veronika Šikulová ostala zarazená, keď si pustila pieseň, ktorou organizátori Národného pochodu za život ( NPZŽ) pozývajú ľudí na sociálnych sieťach na nedeľný pochod.

Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

2. Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse, který spolu s českým podnikatelem Danielem Křetínským drží podíl ve společnosti Le Monde Libre, dnes podepsal upravenou verzi dohody zaručující vliv zaměstnanců, novinářů a čtenářů listu Le Monde na budoucí vlastnickou strukturu.

Krimi o zákulisí polície a mafie

3. Krimi o zákulisí polície a mafie

Novinka Mafiánska poprava vás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku. Zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

4. Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

Vydavatelství Economia zřídilo Radu pro redakční nezávislost. Tento orgán má hájit svobodnou žurnalistiku a čtenářům a veřejnosti zaručovat, že redaktoři Economie svoji práci vykonávají bez jakéhokoliv nevhodného vlivu i zásahů vlastníka společnosti.

Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

5. Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

Exminister zdravotníctva a vnútra dnes oficiálne predstavil tím svojej novej strany Dobrá voľba.

6. Zuzana Piussi: Ako dôverníčka som v súdnej sieni počúvala obvinenia a svedectvá Petra Tótha (VIDEO)

"Názov nového filmu Ukradnutý štát nie je prehnaný,“ hovorí Zuzana Piussi o svojom filme, ktorý sa pripravuje do kín.

Markíza: Haščák vypovedá na NAKA

7. Markíza: Haščák vypovedá na NAKA

Podnikateľ Jaroslav Haščák z Penty prišiel na výsluch do expozitúry Národnej kriminálnej agentúry v Nitre.

Polícia rozbila gang organizujúci podvody pri sledovaní TV

8. Polícia rozbila gang organizujúci podvody pri sledovaní TV

Polícia v niekoľkých európskych krajinách rozbila skupinu, ktorá organizovala podvody pri sledovaní obsahu platených televíznych kanálov.

9. Internet zaplavila nová výzva, pridávajú sa k nej policajti, hasiči, záchranári z celého sveta (FOTO)

Na sociálnych sieťach sa šíri nové šialenstvo, výzva #Tetrischallenge, ku ktorej sa pridávajú policajti, záchranári a ďalšie bezpečnostné zložky, ktoré zverejňujú fotky svojich áut a ich obsahu.

10. Pripravuje sa televízny seriál Pán prsteňov, na Novom Zélande sa už tešia (VIDEO)

Televízny seriál na motívy románu Pán prsteňov britského spisovateľa J.R.R. Tolkiena sa bude natáčať na Novom Zélande, kde vznikla aj rovnomenná úspešná filmová trilógia režiséra Petra Jacksona.