Táto časť poslancov OĽANO interrupčný zákon nepodporí

22.09.2020 15:25 | Tlačové správy |

Tak ako v prvom čítaní o návrhu interrupčného zákona, ani v druhom zaňho časť poslaneckého klubu OĽANO nezahlasuje.

"Podporujeme snahy našich kolegov, ktorí chcú chrániť životy nenarodených detí. Podobne, ako viacerým inštitúciám a iniciatívam, ani nám sa nepozdáva cesta, ktorú si zvolili. Akékoľvek nové obmedzenia a povinnosti nie sú skutočnou pomocou, ktorú ženy v ťažkých situáciách potrebujú.

Našou úlohou musí byť vytvárať také sociálne podmienky, aby sa žiadna žena ani rodina nebála priniesť dieťa na tento svet. Musíme viac podporovať mladé rodiny a rodičov, ktorí ostali na výchovu detí sami. Iba nastavením lepšej finančnej a sociálnej pomoci dokážeme znížiť počet interrupcií na Slovensku.

Napriek tomu, že súčasná právna úprava v tejto oblasti je podľa nás dostačujúca, uplynulé týždne sme intenzívne rokovali s našimi kolegami z poslaneckého klubu o podobe ich návrhu zákona. Keďže sme nedospeli ku kompromisu, návrh tak ako je predložený - nepodporíme.

Okrem toho sme diskutovali aj s koaličnými partnermi o podobe pozmeňovacieho návrhu. Sme radi, že si viaceré naše pripomienky, ako napríklad skrátenie čakacích lehôt, či dobrovoľný druhý posudok osvojili.

Veríme, že v najbližších rokoch budeme môcť spoločne pracovať na znížení počtu interrupcií, pričom budeme preferovať cestu lepšieho prístupu k informáciám o používaní antikoncepcie a posilnenia ekonomickej pomoci pre viacpočetné rodiny a slobodné matky. Príkladom je tehotenský príspevok, ktorý už predstavila vláda.

Poslanci hnutia OĽANO budú pri hodnotových otázkach vždy hlasovať tak, ako to sľúbili svojim voličom - podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Uvedomujeme si, že našou hlavnou úlohou je očistiť Slovensko od korupcie a na to sa budeme sústrediť celé 4 roky."

Šéfredaktor Denníka N zverejnil ospravedlnenie prezidentke, premiérovi aj čitateľom

Denník N a šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný zverejnili ospravedlnenie.

Čaputová a Matovič si cez facebook posielajú odkazy

To, že vláda chce plošne testovať na koronavírus celú populáciu pomocou armády, sa prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá je veliteľkou Ozbrojených síl SR, dozvedela až z médií.

RTVS mení program, odvysiela mimoriadnu reláciu (VIDEO)

RTVS v súvislosti s aktuálnou pandemickou situáciou na Slovensku odvysiela dnes o 20.30 na Jednotke špeciálnu spravodajskú reláciu Druhá vlna venovanú zdravotníctvu.

Alarmujúci prieskum: Až 31% učiteľov II. stupňa ZŠ si myslí, že očkovanie proti korone je prípravou na čipovanie ľudí

Hoci odborníkmi overená očkovacia látka ešte nie je na trhu, hoaxoch o očkovaní, pôvode či existencii koronavírusu je neúrekom a to žiaľ, aj medzi ľuľmi, u ktorých sa predpokladá istá úroveň poznania a kritického myslenia.

Asistent poslanca Žigu kritizuje správanie premiéra v zákulisí diskusie na Markíze

V nedeľu bol hosťom televíznej diskusie Na telo aj premiér Igor Matovič.

Dezinfo scéna zneužila fotku z protestov Za slušné Slovensko

V sobotu bol v Bratislave nepovoleného protest, počas ktorého fanúšikovia Ultras Slovan a prívrženci Kotlebovcov pred Úradom vlády skandovali hanlivé heslá a vzduchom lietali dymovnice, kamene aj dlažobné kocky a zasahovali policajní ťažkoodenci.

Tip ako ušetriť: 4ka odmení zákazníkov za platbu kartou

Ak sa zákazník rozhodne platiť za svoj paušál SLOBODA ∞+ automatickou platbou zo svojej karty, dostane ho každý mesiac len za 20 eur, namiesto pôvodných 22.

V Plus 7 dní skončila redaktorka Nina Košecká

V Plus 7 dní skončila redaktorka Nina Košecká. O svojom odchode informovala statusom na facebooku.

Poslanec Čekovský podal trestné oznámenie pre podozrenie z prelievania štátnych peňazí z TASR do súkromných rúk

Poslanec NR SR Kristián Čekovský (OĽANO) dnes na Generálnu prokuratúru doručil trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za činnosť vo verejnoprávnej TASR a spriaznených spoločnostiach od roku 2013, keď bol šéfom TASR terajší riaditeĽ RTVS Jaroslav Rezník, až doteraz.

V Prahe a Brne začne vychádzať bezplatný týždenník Náš region

V Praze a v Brně začnou od příštího týdne vycházet lokální mutace bezplatného týdeníku Náš region. Předpokládá se náklad kolem 150.000 kusů. Oznámilo to dnes vydavatelství A 11.