Pellegrini: Žiadam premiéra Matoviča, aby zrušil zákaz zhromažďovania a otvoril aj ostatné prevádzky

Líder HLASU Peter Pellegrini žiada premiéra Igora Matoviča, aby zrušil zákaz zhromažďovania a otvoril aj ostatné prevádzky, vrátane reštaurácií, štadiónov či fitnescentier.

„Ak raz nie je hygienickým rizikom polovica kapacity kina, divadla, či kostola, potom je úplne neprijateľné, aby sme naďalej mali v platnosti zákaz zhromažďovania, ktorého jediným cieľom je znemožniť ľuďom slobodne vyjadriť názor na túto vládu. Rovnako potom nie je rizikom ani desať ľudí v reštaurácii alebo sto ľudí na štadióne, ak dodržia všetky hygienické predpisy. Žiadam preto premiéra Matoviča, aby sa prestal hrať na sultána a neurčoval, čo bude otvorené a čo zatvorené, ale umožnil ľuďom slobodne žiť a dýchať,“ uviedol Pellegrini.

Matovič dnes podľa lídra HLASU definitívne potvrdil, že jeho opatrenia proti koronavírusu nemajú absolútne žiadnu logiku a riadia sa len momentálnymi emóciami predsedu vlády. „Útokmi sa koaličného partnera sa snaží zúfalo odviesť pozornosť zamaskovať svoje vlastné zlyhanie a nezmyselnosť nápadu celoplošného komunitného testovania. Igor Matovič zlyhal na plnej čiare a je načase, aby vrátil ľuďom ich práva a slobodu,“ povedal Pellegrini.