VšZP opäť vylepšila svoju mobilnú aplikáciu. Pribudli nové prvky a stala sa viacjazyčnou

VšZP opäť vylepšila svoju mobilnú aplikáciu. Pribudli nové prvky a stala sa viacjazyčnou

Všeobecná zdravotná poisťovňa opakovane potvrdzuje svoju povesť modernej a digitálnej spoločnosti. Pre svojich poistencov opäť prináša vylepšenia v mobilnej aplikácii VšZP, aby získali efektívnejší a jednoduchší prístup k informáciám o zdraví. Po novom to umožnia viaceré novinky, ako je redizajn aplikácie, jednoduchší proces jej registrácie a aktivácie, skvalitnenie tvárovej biometrie či možnosť využívania aplikácie v anglickom a maďarskom jazyku.

Mobilná aplikácia VšZP umožňuje manažovanie zdravia celej rodiny. Najväčšia zdravotná poisťovňa preto neustále pracuje na jej zdokonalení. Jednou z kľúčových zmien je redizajn aplikácie. „Týka sa napríklad vstupných obrazoviek, cez ktoré sa klient do aplikácie registruje, prihlasuje a následne ju aktivuje prostredníctvom tvárovej biometrie, SMS správy alebo na pobočke či v lekárni. Ide o prvú fázu redizajnu, ktorá užívateľom zjednoduší celý proces registrácie a aktivácie aplikácie. Ešte tento rok by sme v rámci redizajnu chceli priniesť aj príťažlivejšiu Domovskú obrazovku aplikácie, ktorú poistenec uvidí vždy ako prvú, hneď po prihlásení," uviedla manažérka komunikácie VšZP Eva Peterová.

V rámci zmien v aplikácii sa poisťovňa snažila zohľadniť súčasné trendy a aktuálne reagovať na potreby klientov.

Redizajn prináša aj nové prvky ovládania ako napríklad ikony pre rýchly prístup. Tie užívateľom zjednodušia pohyb v aplikácii. Klient VšZP využívajúci mobilnú aplikáciu sa už po novom bude vedieť dostať k niektorým najčastejšie používaným funkciám rýchlejšie a nebude ich musieť hľadať v menu aplikácie. Zjednodušil sa aj spôsob, akým si klient môže zmeniť heslo v aplikácii.

Dôležité zmeny v mobilnej aplikácii sa netýkajú len dizajnu. VšZP výrazne vylepšila tvárovú biometriu, ktorá je jedným zo spôsobov aktivácie mobilnej aplikácie pre jej nových používateľov. Totožnosť klienta overí v pohodlí domova. "Celý proces sme zjednodušili tak, aby bol pre klienta prijateľnejší a aby sme pri overovaní jeho totožnosti dosiahli ešte vyššiu úspešnosť. Možnosť aktivácie aplikácie tvárovou biometriou využíva stále čoraz viac nových používateľov," priblížila E. Peterová.

Aplikácia sa navyše stáva viacjazyčnou a klientom je prístupná už aj v anglickom a maďarskom jazyku. VšZP je jedinou zdravotnou poisťovňou na Slovensku, ktorá svoju mobilnú aplikáciu sprístupnila klientom v maďarčine.

Do mobilnej aplikácie VšZP si klient môže pridať nielen seba, ale aj svoje dieťa, respektíve zverenú osobu. V aplikácii má okrem iného aj prehľad o dostupných benefitoch v rámci Peňaženky zdravia. Samoplatitelia a živnostníci tu nájdu tiež informácie o aktuálnom stave účtu, preplatkoch či nedoplatkoch.