Špeciálnu prokuratúru vymenili za lyžovačky a dovolenky v exotike

Špeciálnu prokuratúru vymenili za lyžovačky a dovolenky v exotike Ilustr. foto: Facebook Robert Fico

Hnutie SLOVENSKO opätovne vyzýva ostatné koaličné strany na boj za zachovanie spravodlivosti. Zároveň nerozumieme krokom niektorých opozičných strán, ktoré sú ochotné vymeniť spravodlivosť na Slovensku za svoje vlastné pohodlie, lyžovačky, či exotické dovolenky.

Predsedovia PS a KDH na námestiach hovoria, že využijú v parlamente všetky prostriedky na to, aby bránili spravodlivosť, a to aj cez Vianoce. Dnes sa malo hlasovať o množstve bodov pozmeňujúceho návrhu Ľubomíra Galka, ale strany PS a KDH sa dohodli s Pellegrinim a podpisy pod pozmeňujúcim návrhom stiahli tesne pred hlasovaním, čím sabotovali jednu z obštrukcií. „Je to najväčšie zlyhanie opozície, ktoré som kedy v politike zažil,“ vyjadril sa k spolupráci PS a KDH s Pellegrinim Igor Matovič. „To je v rozpore s tým, čo sľubujú predstavitelia opozície na námestiach. Na námestiach chvíľkovo zahrajú divadlo a potom reálnej obštrukcii, ktorú máme pripravenú, zabránia. Spravili chybu a my ich vyzývame, aby sa vrátili späť. My sme na to pripravení a je to len o tom, či sa im chce, alebo nechce priložiť ruku k dielu záchrany spravodlivosti,“ pokračoval Matovič.

„Sme pri rozhodovaní, či budeme žiť v právnom štáte, alebo nie. Rezignovali na verejný záujem, svoje sľuby i zdravý rozum. Kolaborovať s koalíciou, aby sa čím skôr rokovalo o zrušení ÚŠP je verejná zrada ľudí na námestiach,“ povedal predseda hnutia SLOVENSKO.

„Na námestiach počujeme od predstaviteľov PS a KDH, že budú bojovať aj cez Vianoce. Realita je však iná. Všetky predložené zákony chcú prerokovať do piatka a prísť do práce až 8. januára. My urobíme všetko pre to, aby sa Pellegriniho plán nepodaril. Sme pripravení prísť do práce aj medzi sviatkami. My o potlesk poslancov Smeru, Hlasu a SNS nestojíme,“ vyjadril sa poslanec NR SR Gábor Grendel.

„Najskôr mi svoje podpisy pod pozmeňovací návrh dali a tesne pred hlasovaním ich stiahli. Perfídnym spôsobom ma takto podviedli. PS a KDH sa spreneverili boju za spravodlivosť a neviem, ako im budú teraz veriť ľudia na námestiach,“ popísal situáciu ohľadom procedúry pri svojom vlastnom pozmeňujúcom návrhu poslanec hnutia SLOVENSKO Ľubomír Galko.

Poslanci PS a KDH urobili zásadnú chybu, ale ak nechcú, aby bola fatálnou pre spravodlivosť, hnutie SLOVENSKO ich pozýva do boja o spravodlivosť späť. Máme pripravenú reálnu obštrukciu v podobe pozmeňujúcich návrhov, ktorými môžeme natiahnuť život spravodlivosti na Slovensku aj o pol roka. Ponúkli sme to aj ostatným opozičným kolegom.