Arogancia Andreja Danka. Ušiel z miesta činu

Hnutie SLOVENSKO vyzýva Andreja Danka, aby odstúpil z postu podpredsedu NR SR. Dnes v noci Andrej Danko, zrejme pod vplyvom alkoholu, autom nabúral do semaforu. Navyše nepočkal políciu, ale ušiel z miesta činu. Polícia ho neskôr vypátrala podľa odtrhnutej ŠPZ auta a olejovej stopy.

 Nedávna tragická nehoda, ktorú spôsobil na Zochovej ulici Dušan Dedeček, spôsobila smrť piatim ľuďom. Rovnako tak tragicky to mohlo dopadnúť na Saratovského ulici, ak by sa v tom čase buď na prechode pre chodcov, alebo na chodníku nachádzali ľudia.

„Podľa našich informácií bol Andrej Danko na policajtov vulgárny, agresívny a pod vplyvom alkoholu. Tak, ako sa koalícia správa k dodržiavaniu rokovacieho poriadku a zákonov v NR SR, tak sa arogantne správajú aj na ulici,“ povedal líder hnutia SLOVENSKO Igor Matovič.

Odporúčame aj: Polícia zverejnila stanovisko k nočnej nehode Andreja Danka (CELÉ ZNENIE)

„Mohol tam byť hocikto z nás alebo nejaké dieťa. Danko nezvládol zákrutu cez dva jazdné pruhy a zničil semafor. Veľké šťastie mali tí ľudia, ktorí tam bežne chodia, že v tom čase sa na tom chodníku nenachádzali. Ak by Danko nebol opitý, tak by počkal na políciu, vzal by si značku, ktorá mu odpadla z auta,“ doplnil Igor Matovič.

Odporúčame aj: Andrej Danko: Priznávam sa a ospravedlňujem sa (VIDEO)

Danko znefunkčnil dopravné zariadenie a preto mal ostať na mieste, zdržať sa požitia alkoholu a privolať políciu. Andrej Danko takto nekonal. „Vyzývame ministra vnútra, aby zverejnil postup polície vrátane dychovej skúšky, ak bola vykonaná. Podľa zákona a informácií, ktoré máme, sa Andrej Danko dopustil trestného činu. Ušiel z miesta činu a mohlo dôjsť aj k všeobecnému ohrozeniu,“ povedal bývalý minister vnútra Roman Mikulec.

„Vyzývame Andreja Danka, aby sa vzdal postu podpredsedu NR SR. Ak tak nespraví do pondelka rána, začíname zbierať podpisy na jeho odvolanie. Je to zároveň výzva Petrovi Pellegrinimu, ktorý hovorí o novej politickej kultúre, aby si zjednal poriadok vo vedení parlamentu,“ povedal predseda poslaneckého klubu hnutia SLOVENSKO Michal Šipoš.

V Poľsku je už prijatý podobný zákon, ako navrhoval po tragickej nehode na Zochovej ulici Igor Matovič. Vodičovi, ktorý nafúka nad 1,5 promile, bude zhabané auto. Podľa Igora Matoviča je potrebné sa týmto zákonom inšpirovať.