Hnutie SLOVENSKO predstavilo kandidátku do eurovolieb (ZOZNAM)

Hnutie SLOVENSKO predstavilo kandidátku do eurovolieb (ZOZNAM) Reprofoto Hnutie Slovensko

Hnutie SLOVENSKO ide do eurovolieb v koalícii so stranou ZA ĽUDÍ. Lídrom kandidátky je europoslanec Peter Pollák a z posledného miesta kandiduje aj Igor Matovič.

 

Uvedomujeme si, že zostať súčasťou Európskej únie je strategickým záujmom Slovenska. „Politiku na Slovensku aj v Bruseli robíme protikorupčne, protimafiánsky, v prospech Slovenska a zároveň proeurópsky a v tom chceme pokračovať,“ povedal líder hnutia SLOVENSKO Igor Matovič.

„Sme hlasom normálnosti a odmietame oba extrémy. Tak politiku, ktorú predstavuje vládna koalícia rozbíjajúca Európsku úniu zvnútra, ako aj politiku progresivizmu, ktorej hlavné posolstvá sú zavedenie práva na zabitie dieťaťa v tele matky medzi základné ľudské práva v Charte
základných práv EÚ, alebo názory proti záujmom Slovenska v téme zaradenia jadrovej energie medzi ekologické zdroje,“ dodal Igor Matovič.

„Máme záujem na tom, aby naši zástupcovia v europarlamente mali vyvážený postoj čo sa týka národných záujmov Slovenska a záujmov Európskej únie. Naša kandidátka je protipólom ku kandidátke Smeru, Hlasu a SNS, kde sú združení podvodníci, klamári a konšpirátori. Na našej kandidátke sú čestní ľudia, ktorí už pre Slovensko mnoho vykonali,“ povedala predsedníčka strany ZA ĽUDÍ Veronika Remišová.

„Chceme, aby Európska únia bola rýchlejšia v rozhodovaní, silnejšia v pomoci pri krízach, pripravenejšia zvládať ťažké časy, odvážnejšia v investíciách a inováciách. Naša kandidátka je výbornou ponukou pre protikorupčného a proeurópskeho voliča,“ povedal europoslanec Peter
Pollák a zároveň zdôraznil, že sme za zachovanie práva veta.

Chceme bojovať za vás čestne, na Slovensku aj v Bruseli.

Kandidátka koalície hnutia SLOVENSKO a strany ZA ĽUDÍ:

1. Peter Pollák
2. Roman Mikulec
3. Michal Šipoš
4. Paulína Srovnalíková
5. Patrik Dubovský
6. Milan Vetrák
7. Matúš Bystriansky
8. Mária Benová
9. Patrik Kohút
10. Erik Weiss
11. Anna Andrejuvová
12. Július Jakab
13. Ľubomír Galko
14. Gábor Grendel
15. Igor Matovič