Volebné štúdiá v televíziách budú až v nedeľu (VIDEO)

Volebné štúdiá v televíziách budú až v nedeľu (VIDEO) Ilustr. foto RTVS

Prvé povolebné diskusie po voľbách do Európskeho parlamentu nie sú v sobotu, ako tradične po rôznych voľbách, ale až v nedeľu, keď sa končia voľby vo všetkých štátoch EU.

 

Volebné štúdio v RTVS začne na Jednotke v nedeľu 26. mája o 23:00.

Moderátori Tamara Lištiaková a Miroslav Frindt priblížia definitívne výsledky za Slovenskú republiku a priebežné výsledky aj za ostatné krajiny. Podrobnejšie ich rozoberú s analytikom Radovanom Geistom a politológom Jozefom Bátorom. O hlasovaní v niektorých krajinách a reakciách zo zahraničia budú informovať zahraniční spravodajcovia RTVS.

Moderátorka Martina Jančeková sprostredkuje v pondelok 27. mája od 7:30 výsledky volieb v SR. Spolu s hosťami tiež oboznámi divákov Jednotky s novým rozložením síl jednotlivých politických skupín v 751 člennom Európskom parlamente.
Voľbám do EP bude venovaná aj relácia O 5 minút 12.
Markíza

Televízia Markíza venuje výsledkom eurovolieb diskusnú reláciu Na telo s Michalom Kovačičom. S moderátorom budú o tom, čo nám priniesli eurovoľby, diskutovať štyria lídri kandidátok do europarlamentu. Do štúdia príde Monika Beňová zo Smeru, Michal Šimečka z koalície PS a Spolu, Lucia Ďuriš Nicholsonová zo SaS a Peter Pčolinský z hnutia Sme rodina.
Okrem aktuálnych reakcií politikov na eurovoľby prinesie Na telo aj exkluzívny prieskum agentúry Focus, v ktorom sa pýtala respondentov, či by zvažovali voliť novú politickú stranu Štefana Harabina, ak by takáto strana vznikla.
 
TA3 bude vysielať volebné štúdiu v nedeľu o 22:45.