Vyzývame ministra vnútra, aby odstúpil

Vyzývame ministra vnútra, aby odstúpil Facebook: MV SR

Neexistuje väčší dôkaz neschopnosti ministra vnútra, ako to, že nedokázal zabezpečiť ochranu vlastného premiéra. Hnutie SLOVENSKO preto vyzýva Matúša Šutaja Eštoka na odstúpenie. Zároveň hnutie vyzýva vládu, aby stiahla škodlivý zákon o RTVS, ktorý polarizuje spoločnosť.

 

Hnutie SLOVENSKO opätovne odsudzuje atentát na premiéra. „Môžeme mať rôzne politické názory, ale v politike sa má bojovať argumentami, faktami a ideami, nie päsťami a zbraňami. Prajeme premiérovi skoré uzdravenie,“ uviedol líder hnutia SLOVENSKO Igor Matovič.

Matovič pripomenul, že Robert Fico nedávno upozorňoval na možnú hrozbu atentátu na politika. Napriek tomu neboli urobené potrebné preventívne opatrenia ministrom vnútra. Okrem iného pokračovali výjazdové rokovania vlády.

Ako upozornil Matovič, v prvej vete Programového vyhlásenia vlády je napísané, že koalícia zabezpečí lepšie, pokojnejšie a bezpečnejšie Slovensko. Ako vidíme, Slovensko nie je ani lepšie, ani pokojnejšie a už vôbec nie bezpečnejšie. Vyzývame preto ministra vnútra, ktorý mal zabezpečiť jeho bezpečnosť, aby sa z úcty k premiérovi vzdal svojej funkcie.

„Aký väčší dôkaz zlyhania ministra potrebujeme? Matúš Šutaj Eštok, ktorý nespravil potrebné preventívne opatrenia, by mal vytiahnuť hlavu z piesku, prijať politickú zodpovednosť a ako prejav úcty k premiérovi a k občanom Slovenskej republiky by mal zo svojej funkcie odstúpiť,“ povedal pokračoval Igor Matovič.

Vyzývame tiež vládnu koalíciu, aby prejavila konkrétnymi činmi snahu o upokojenie spoločnosti. Nie je prípustné, aby predkladala na rokovanie NR SR zákony, ktoré burcujú spoločnosť.

„Vyzývame vládnu koalíciu, aby stiahla z rokovania NR SR zákon o RTVS, ktorý provokuje ľudí tým, že robí z verejnoprávnych médií propagandistické média vlády a je útokom na slobodu a demokraciu. Je falošné hlásať, že chcú zabezpečiť pokoj a bezpečnosť a predkladať zákony, ktoré zarežú slobodu a verejnoprávnosť médií,“dodal Igor Matovič.