Vyjadrenie šéfredaktora Slovak Man k článku "Hitler spasiteľ ľudu?"

Vyjadrenie šéfredaktora Slovak Man k článku "Hitler spasiteľ ľudu?"

Šéfredaktor a riaditeľ vydavateľstva Slovak Man Ondrej Adamec po dvoch dňoch odpovedal na otázky Omédiách.com a poskytol stanovisko k článku Hitler spasiteľom?. Prinášame ho v neupravenej podobe.

 

 

"V prvom rade by som chcel za celú redakciu SLOVAK MAN ubezpečiť, že tým najväčším možným spôsobom odsudzujeme zločiny spáchané na ľuďoch počas úradujúcej nacistickej moci za Hitlerovej vlády v Nemecku ale aj po nej. Takisto sa dôrazne staviame proti akémukoľvek prejavu nacizmu, fašizmu, nacionalizmu a akýmkoľvek iným prejavom neznášanlivosti voči akýmkoľvek ľudským bytostiam. Taktiež samozrejme odsudzujeme zločiny spáchané na akýchkoľvek ľuďoch akýmikoľvek inými ľuďmi.

Náš časopis je písaný odľahčene a s nadsádzkou – ak niekto náš časopis číta pravidelne, vie, že v prvom rade chceme baviť a nestaviame sa do role odborného periodika. Článok, ktorý napísal náš redaktor ako malé okienko na historickú tému, aj keď poriadne kontroverznú, napísal o kontroverznej osobnosti a kontroveznom období samotnom v dejinách ľudstva. Vetou "časom to Hitler svojou pomstychtivosťou prehnal" – to náš redaktor noazaj poriadne to prehnal aj v rámci únosnej miery satiry a sarkazmu.

Chcel by som sa ospravedlniť všetkým, ktorých sa tento článok dotkol. Nebolo v žiadnom prípade našim zámerom niekoho uraziť alebo obhajovať tak vážnu, nad slnko jasnú, maximálneho odsúdenia hodnú zverskosť akým je holokaust. Prijmite prosím naše ospravedlnenie."

Viac: Časopis pre mužov urobil z Hitlera spasiteľa