Thriller Únos je o mafii, politikoch a únose prezidentovho syna

Thriller Únos je o mafii, politikoch a únose prezidentovho syna Reprofoto youtube Kali records

Posledný deň prvého roku mladej Slovenskej republiky sa chýli ku koncu. Všetci oslavujú. Kráľ podsvetia aj prezident. Iba predseda nemá čo oslavovať. Prezident, ktorému on sám vyšliapal chodník k funkcii, odmietne vymenovať jeho šikovného chalaniska za ministra. Prezident sa stane nepohodlným. Ako ho prinútiť počúvať, čo chce predseda?


Do kín prichádza nový slovenský thriller Únos scenáristky a režisérky Mariany Čengel Solčanskej, ktorá sa nechala inšpirovať skutočnými udalosťami únosu prezidentovho syna a atmosférou polovice deväťdesiatych rokov.

Prezidentovho syna za bieleho dňa unesie a zmláti organizovaná skupina a zavlečie do zahraničia. Mladý agent tajnej služby Oskar, gniavený svedomím, sa prizná vyšetrovateľovi, že sa zavlečenia zúčastnil na príkaz svojich nadriadených. A mafia si počas únosu podala ruky s tajnými, ktorým šéfuje predsedov Chalanisko. Oskar sa v strachu o svoj život s pomocou kamaráta Roba ukryje a zdanlivo sa po ňom zľahne zem. Robovo auto o niekoľko mesiacov vybuchne a chlapec, jediný kontakt na Oskara, v ňom zhorí zaživa.

Hlavnou postavou príbehu je Marta, ktorá sa snaží domôcť spravodlivosti pre seba, pre mŕtveho, pre jeho mamu, pre svojho zavraždeného brata, ktorého hlavu nájdu pohodenú v igelitke, a pre celú spoločnosť, ktorá je mlčanlivým svedkom udalostí, na ktoré sa nesmie zabudnúť.

Režisérkou a scenáristkou filmu je Mariana Čengel Solčanská, ktorá v minulosti natočila historický film Legenda o Lietajúcom Cypriánovi, rodinnú drámu Miluj ma alebo odíď či výpravnú rozprávku Láska na vlásku.

V hlavných úlohách sa predstavia Rebeka Poláková, Maroš Kramár, Milan Ondrík, Dano Heriban, Ingrid Timková, Tomáš Hanák, Juraj Hrčka a ďalší.
Film, ktorý sa dostane do kín v marci, vznikol v produkcii Milana Stráňavu a jeho spoločnosti JMB FILM & TV PRODUCTION.

Titulnú pieseň s názvom Pravda je len jedna naspieval raper Kali.