Borovského nová televízia začína vysielať už tento týždeň

Borovského nová televízia začína vysielať už tento týždeň Foto: UP Network

Bývalý generálny riaditeľ TV JOJ a TV Barrandov spúšťa televíziu, ktorá bude vysielať v štyroch krajinách, chystá sa aj do ďalších.

 


Minulý týždeň česká licenčná rada pridelila licenciu na vysielanie televízie Up Network spoločnosti EFB Network, ktorá patrí Františkovi Borovskému a Eliške Borovskej, rodenej Zavadilovej.

 

Nová televízia sa bude špecializovať na letecký priemysel. Vysielať bude s dosahom do týchto krajín: Česká republika, Slovenská republika, Holandsko, Belgicko. "Momentálne rokujeme aj v ďalších krajinách. Už pri rozjazde stanice si nás bude môcť pustiť 2,5 milióna domácností v Európe," hovorí Borovský.

Vysielanie spustí v piatok 14. apríla 2017 o 20:00. Hlavným jazykom vysielania bude čeština, bude vysielať 24 hodín denne. Špecializovať sa bude na dokumenty.

Odporúčame aj: František Borovský zakladá novú televíziu

"Som veľmi rád, že divákom môžeme ponúknuť unikátny televízny formát, ktorý nemá vo svete obdobu. Diváci budú s nami môcť preletieť do miest, kde ešte neboli," povedal podľa tlačovej správy Borovský, ktorý je generálnym riaditeľom stanice.

Grafika novej televízie

V UP Network sa bude všetko špecializovať na letectvo. „Od prazákladov až po najaktuálnejšie novinky... Akákoľvek letecká udalosť, ktorá sa objaví vo svete, patrí v ten deň medzi tie najčítanejšie, tie najsledovanejšie," hovorí Borovský.

V priebehu roka chce Up Network priniesť aj vlastnú tvorbu.

Súčasťou programu budú aj správy - Up News, ktoré sa budú vysielať v priebehu celého dňa, premiéra nového vydania bude vždy o 20:00. "Budú to informácie o incidentoch, novinkách v obore, pozrieme sa aj do lietadiel celebrít a nielen o to. Bude toho veľa, " povedal šéfredaktor Up News je Vít Krčmář.
Počas mimoriadnych udalostí prichystajú mimoriadne vysielanie.