František Borovský zakladá novú televíziu

František Borovský zakladá novú televíziu Foto: TV Barrandov

Bývalý riaditeľ televízie JOJ a neskôr TV Barrandov získal licenciu na vznik novej televízie.

 

 

Česká Rada pro rozhlasové a televizní vysílání v utorok udelila licenciu spoločnosti EFB NETWORK s.r.o. na prevádzkovanie televízneho vysielania programu s názvom UP NETWORK. Program má byť šírený prostredníctvom káblových rozvodov a družice.

"Budeme vysielať aj na Slovensku," povedal pre Omédiách.com Borovský. Nová televízia má vysielať s dosahom do týchto krajín: Česká republika, Slovenská republika, Holandsko, Belgicko. Hlavným jazykom vysielania bude čeština, bude vysielať 24 hodín denne. Špecializovať sa bude na dokumenty.
Na získanie licencie upozornil český web rozhlas.cz.

Spoločnosť EFB Network má sídlo v českej obci Čestlice, Konateľmi sú František Borovský a Eliška Borovská. Spoločníkom je slovenská firma Borovského FBC media.

Odporúčame aj: V lete začne vysielať spravodajská televízia z24

František Borovský šéfoval televízii JOJ do roku 2014. Minulý rok bol výkonným riaditeľov českej celoplošnej TV Barrandov.

Začínal v 90. rokoch v lokálnych košických televíziách Info Kanál a TV Naša, ktorá sa neskôr zmenila na TV Global. V začínajúcej celoplošnej televízii JOJ bol Borovský zodpovedný za skladbu programu. V rokoch 2003 až 2005 bol v STV v tíme Richarda Rybníčka, na starosti mal Jednotku. V roku 2005 sa vrátil do TV Joj na pozíciu programového riaditeľa. V roku 2006 bol šéfom programu v TV Markíza. Do TV Joj sa vrátil v roku 2007, od júna 2010 bol generálnym riaditeľom.