Novým členom vedenia RTVS bude Marek Ťapák

Novým členom vedenia RTVS bude Marek Ťapák Foto: RTVS

V RTVS sú zmeny vo vedení.


Koncom mesiaca končí na pozícii programového riaditeľa RTVS Tibor Búza. Do RTVS na pozíciu programového riaditeľa prišiel spolu s Václavom Mikom. Z RTVS odchádza na vlastnú žiadosť.

Podrobnosti: Z RTVS odchádza programový riaditeľ

Novým programovým riaditeľom televíznej časti RTVS bude podľa informácií Denníka N herec Marek Ťapák. RTVS jeho meno zrejme potvrdí počas dnešného dňa.

Marek Ťapák je herec, scenárista, režisér a tanečník, syn režiséra Martina Ťapáka.

Po ukončení štúdia VŠMU v roku 1983 začal svoju hereckú kariéru na doskách Novej scény, v roku 1996 sa stal jej umeleckým šéfom, o dva roky neskôr riaditeľom, ktorým bol až do roku 2001. Najvýznamnejšie divadelné herecké úlohy stvárnil v Don Juan, alebo Láska ku geometrii. Účinkoval v televíznom seriáli Povstalecká história (1984). Spolupracoval na televíznom projekte režiséra Vladimíra Micháleka Záchranári (2003).

V júni 2012 mal premiéru jeho filmový projekt Tanec medzi črepinami. Zahral si aj v seriáloch Dr. Ludsky, Odsúdené či Milenky.

 

Tibor Búza a Marek Ťapák  Foto: RTVS

RTVS v tlačovej správe informáciu potvrdila. „Marek Ťapák prichádza do RTVS ako skúsený kultúrny a mediálny profesionál s výborným prehľadom o slovenskej a európskej kultúre a s praktickými skúsenosťami z televíznej, filmovej a divadelnej tvorby mnohých druhov a žánrov. Jeho doterajší životný príbeh je dostatočnou zárukou toho, že pôvodná slovenská tvorba bude v RTVS aj naďalej absolútnou prioritou. Teším sa na plnohodnotnú a aktívnu spoluprácu,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník o novom riaditeľovi Sekcie programových služieb STV.

„Teším sa na prácu v RTVS. Výzvy sú na to, aby sa prekonávali,“ povedal Ťapák.