Emmy: Najlepším seriálom je opäť Hra o tróny, naviac ocenení má sitcom The Marvelous Mrs. Maisel

Emmy: Najlepším seriálom je opäť Hra o tróny, naviac ocenení má sitcom The Marvelous Mrs. Maisel Foto The Marvelous Mrs. Maisel

V Los Angeles boli v noci na dnes udelené ceny Emmy, ktoré sú považované za najvýznamnejšie ocenenie v oblasti televíznej tvorby.

 

Najviac sa z nich tento rok môžu radovať tvorcovia britsko-amerického seriálu Hra o tróny, ktorý získal hlavnú cenu pre najlepší dramatický seriál. Najlepšou komediálnou sériou je nováčik v kategórii The Marvelous Mrs. Maisel, informovala agentúra Reuters.

Fantasy seriál Hra o tróny z dielne HBO hlavné ocenenie získal už tretíkrát (2015, 2016, 2018). Séria tento rok dostala 22 nominácií, okrem najlepšej drámy však zvíťazila len v dvoch ďalších kategóriách (najlepší herec vo vedľajšej úlohe a vizuálne efekty).

Hviezdou večera sa ale nakoniec stal sitcom The Marvelous Mrs. Maisel, ktorý sa stal najlepším komediálnym seriálom a získal ďalšie štyri ocenenia vrátane najlepšej herečky v hlavnej úlohe. Tou bola vyhlásená Rachel Brosnahanová, ktorá stvárnila americkú ženu v domácnosti, ktorá sa v 50. rokoch minulého storočia dala na dráhu stand-up komičky.

Nositeľom ocenenie pre najlepšieho herca v komediálnom seriáli sa stal Bill Hader (Barry).

Cenu za najlepšiu herečku v dramatickom seriáli si prekvapivo odniesla Claire Foyová za svoju rolu britskej kráľovnej Alžbety II. v sérii The Crown. Porazila tak minuloročnú víťazku a tohtoročnú favoritku Elisabeth Moss z Príbehu služobnice. Mužskú obdobu ocenenia získal Matthew Rhys za svoj herecký výkon v sérii Takí normálni Američania.