Fico mal mať Duel Špeciál u Jaromíra Soukupa v TV Barrandov, nakoniec nebol

Fico mal mať Duel Špeciál u Jaromíra Soukupa v TV Barrandov, nakoniec nebol Reprofoto TV Barrandov

Predseda Smeru Robert Fico mal byť dnes večer hosťom kontroverzného moderátora Jaromíra Soukupa v TV Barrandov v jeho relácii Duel Špeciál.

 

Soukup je majiteľom a moderátorom českej TV Barrandov, z ktorej za pár rokov urobil vlastný kabaret.

Televízia avizovala duel s Ficom pred niekoľkými dňami. Avizoval ho Soukup aj špeciálnym videom: "Duel s bývalým slovenským premiérom, ktorý TV Barrandov odvysiela tento štvrtok, bude nielen o československých vzťahoch a Vyšehradskej štvorke," avizoval Soukup.

Avizo bez vysvetlenia zmizlo z facebooku a aj zo štvrtkového programu televízie. Namiesto neho má Soukup v svojej relácii s názvom Duel Špeciál ako hosťa Jaroslava Kuberu, predsedu senátu parlamentu ČR.

Jaromír Soukup v reláciách neskrýva obdiv k Milošovi Zemanovi, naopak nenávidí napríklad ČT. Viacerí politici odmietajú k nemu pre jeho neobjektívnosť a neprofesionalitu do relácie chodiť.

Naposledy napríklad český politik Miroslav Kalousek. „Dostal som pozvanie do "Duelu Jaromíra Soukupa" na štvrtok. Zdvorilo som odmietol s odôvodnením, že nechodím do relácií, kde osoba vydávajúca sa za moderátora sprosto a lživo ohovára neprítomných. Nechcem svojou účasťou legitimizovať propagandu, ktorá s novinárčinou nemá nič spoločné,“ povedal predseda poslaneckého klubu TOP 09.

"Som profesionálny politik a chodím, kam ma pozvú, nevyberám si. Pôjdem pokojne aj do TV Barrandov, ak poskytnú profesionálneho moderátora. Nemožno ale po niekom s IQ vyšším ako 80 spravodlivo požadovať, aby pokladal pána Soukupa za moderátora, "dodal Kalousek.

Odporúčame aj: Fico sa prezliekol za Mikuláša, rozdával alkohol a cigary (VIDEO)

V súčasnosti má Soukup vo vlastnej televízii až deväť vlastných relácií veľmi pochybnej kvality, kde je na prvom mieste egocentrizmus moderátora, ktorý je na smiech televíznym a novinárskym odborníkom.

Porušovaním objektivity jeho spravodajských relácií sa zaoberá česká licenčná rada.