Televízie v súvislosti s úmrtím známeho režiséra menia programom

Televízie v súvislosti s úmrtím známeho režiséra menia programom Foto: Omediach.com

Vo veku 88 rokov zomrel jeden z najúspešnejších československých režisérov a scenáristov Václav Vorlíček, autor populárnej rozprávky Tři oříšky pro Popelku , ale aj ďalších filmov a seriálov, napríklad Arabela či Létající Čestmír.

 

Podrobnosti: Zomrel režisér Popolušky, Arabely a ďalších známych rozprávok

V reakcii na úmrtie legendárneho režiséra Václava Vorlíčka upravila RTVS televízny program. Vo štvrtok (7. februára) na Dvojke o 10.00 h odvysiela epizódu zo seriálu Škola detektívky. Na Jednotke si o 21.35 h budú môcť diváci pozrieť obľúbený film Pane, vy jste vdova.

ČT1 dnes zaradila tieto programy:

21:20 Václav Vorlíček, král pohádek a komedií (2005). Spoluúčinkujú: J. Bohdalová, J. Lábus, P. Černocká, J. Kraus, M. Spáčilová a ďalší. Kamera P. Polák. Scénář a réžia Z. Zelenka
22:10 Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky - Česká komédia o neľútostnom boji špiónov o miliardu v štipke soli. (1967). Hrajú: J. Sovák, J. Kačer, K. Fialová, J. Libíček, J. Pleskot, J. Lír, J. Hlinomaz a další. Scénář O. Daněk a V. Vorlíček

 

Václav Vorlíček patril medzi najvýznamnejších českých režisérov. Na konte má nezabudnuteľné seriály a filmy ako Tri oriešky pre Popolušku, Pane, vy ste vdova!, Ako utopiť doktora Mráčka, Čo tak dať si špenát, Arabela a mnoho ďalších.